تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):يا على دانشمند سه نشانه دارد: راستگويى، حرام‏گريزى و فروتنى در برابر همه مردم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853184226




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پنج نکته‌ مغفول در بیانات رهبر انقلاب؛ از تاکید بر انتخاب رهبر تا اصلاح قانون صلاحیت‌ها


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


پنج نکته‌ مغفول در بیانات رهبر انقلاب؛ از تاکید بر انتخاب رهبر تا اصلاح قانون صلاحیت‌ها سیاست > انتخابات - سیدعمار کلانتری

   بیانات رهبرمعظم انقلاب در آخرین دیدار اعضای دوره چهارم خبرگان- طولانی‌ترین دوره این مجلس- عملا اولین سخنرانی ایشان در تحلیل انتخابات پر رمز و راز 7 اسفند بود و از آنجا که در آنها به موارد مهمی اشاره شده بود، در دو روز گذشته محور انواع واکنش‌ها در فضای مجازی بود؛ به ویژه که شرکت کنندگان در انتخابات، اعم از برنده و بازنده، برایشان مهم بود تا بدانند تحلیل عالی‌ترین مقام کشور درباره آن چیست.

اما صرف نظر از واکنش‌های گوناگون، بیانات ایشان 5 فراز مهم داشت که آن گونه که باید دیده نشد و در این مجال تلاش می‌کنم بازخوانی کوتاهی از آنها داشته باشم.

1- انتخابات پُرمعنا

رهبر انقلاب انتخابات 7 اسفند را «انتخابات بسیار پُرمعنا و مهمّ» می‌دانند و معتقدند «این حضور مردمی، خیلی معنادار است؛ مردم به‌معنای واقعی کلمه اعتماد خودشان را به نظام اسلامی نشان دادند و عملًا ثابت کردند. این یکی از نقاط مهم بود.»

2- دفاع از نظریه «انتخاب رهبر» در برابر نظریه«کشف و انتصاب»

یک نکته جالب در صحبتهای روز پنجشنبه حضرت آیت‌الله خامنه‌ای که از نظر فکری برای اهل فن دارای اهمیت است، این است که 3 بار صراحتا از عبارت «انتخاب رهبر» استفاده کردند. اهمیت این مساله به ویژه زمانی بیشتر می‌تواند درک شود که بدانیم ایشان به بار معنایی کلمات توجه دارند و مثلا اصرار دارند به جای دموکراسی از «مردمسالاری» و حتی بجای "توسعه" از "پیشرفت" استفاده کنند. توجه داشته باشیم که مدتهاست جریانی خاص در کشور در تبیین نظریه ولایت فقیه و مشروعیت آن، از «کشف و نصب رهبر» توسط اعضای خبرگان در مقابل «انتخاب رهبر» از سوی آنان استفاده می کند؛ هرچند در قانون اساسی هم همین «انتخاب رهبر» است که صراحتا به عهده خبرگان نهاده شده است:

« در انتخاب رهبر آینده، ملاحظه‌ی خدا را بکنید. احتمال اینکه این دوره‌ای که تازه شروع خواهد شد، مبتلا بشود به این آزمایش، احتمال کمی نیست؛ آن وقتی‌که بنا است رهبر انتخاب بشود، ملاحظات و رودربایستی‌ها را کنار بگذارند؛ خدا را در نظر بگیرند، وظایف را در نظر بگیرند، نیاز کشور را در نظر بگیرند؛ بر این اساس رهبر انتخاب بشود؛ مهم‌ترین وظیفه به نظر ما این است؛ مراقبت کنند.»

به نظر می‌رسد با توجه به این بیانات، دست کم برخی چهره‌ها که در تریبون‌های رسمی نظام سعی می‌کنند خود را به عنوان تئوریسین و ایدئولوگ نظام مطرح کنند، باید نسبت خود را با این موضع رهبر معظم انقلاب روشن کنند.

3-  ضرورت اصلاح قانون برای حل مشکلات بررسی صلاحیت‌ها

نکته مهم دیگر بازتاب  ردصلاحیت برخی چهره‌های مطرح حوزوی در انتخابات خبرگان است. رهبری معظم ضمن پرهیز دادن از تخریب شورای نگهبان، بر وجود ایراد در قانون بررسی صلاحیتها تاکید کرده و حتی با جزئیات به ایراد مطرح شده درباره دخالت عواملی خارج از مراجع چهارگانه در رد صلاحیت ها پرداختند. به نظر می‌رسد مراکز قانونگذاری باید برای انتخابات بعدی با دقت مد نظر داشته باشند.

ایشان فرمودند: «.. شورای نگهبان درظرف بیست روز - همچنان‌که جناب آقای شاهرودی الان اشاره کردند - باید دوازده هزار پرونده را میدید. خب، این اشکال از قانون است؛ اگر این اشکال قانونی برطرف بشود، آن مشکلی که مترتّب بر این هست برطرف خواهد شد. ما چرا باید آن اشکال قانونی را به‌پای شورای نگهبان بنویسیم؟»

به گفته رهبر انقلاب، «اگر میخواهید شورای نگهبان فرصت احراز داشته باشد، باید قانون را اصلاح کنید؛ قانون باید اصلاح بشود - قبلاً هم این را ما مکرّر گفته‌ایم؛ حالا افراد در فکر هستند، شاید ان‌شاءالله بتوانند؛ البتّه ما سیاستهای کلّی انتخابات را مطرح کردیم و فرستادیم برای مجمع تشخیص؛ آنجا هم بررسی کردند؛ [اگر] حالا براساس آنها یک کار درستی انجام بگیرد بحثی نیست - امّا با این قانونی که فعلاً وجود دارد، وضع همین است؛ شورای نگهبان چاره‌ای ندارد؛ نمیتواند کسی را که شرایط او را احراز نکرده تأیید بکند؛ باید احراز بکند.
شما میگویید که قانون این چهار منبع را گفته؛  خیلی خب - البتّه همین هم محلّ بحث است - فرض کنیم که این منابع را برای [کسب] اطّلاعات ذکر کرده باشد. اگر جنابعالی که مسئول هستید، از یک طریقی علم پیدا کردید و فهمیدید که این شخص صالح نیست، میتوانید تأیید کنید؟ نمیتوانید تأیید کنید؛ پیش خدای متعال جواب ندارید. »

با این وصف می‌توان گفت انتخابات اخیر صرف نظر از نتایج آن، این برکت و پیامد خیر را به بار آورده است که نه تنها باب نقد به ساز و کارهای سنتی انتخابات گشوده شده است، بلکه اصلاح و بهینه سازی آن مورد اقبال عمومی و تخصصی حتی در رئوس حاکمیت قرار گرفته است.
در این مرحله آنچه اهمیت دارد، طرح نظرات اصلاحی و پیشنهادهای سازنده حقوقی به گونه و ترتیبی است که با کمترین حساسیت و هزینه، در جهت پاسداشت و تضمین حق انتخاب مردم و جلوگیری از مداخلات عیرقانونی برخی نهادها و مراجع و در عین حال ورود باصلاحیت‌ترین افراد به مراکز قانونی نظام، اقدام شود.

4-  خسارت بار خواندن غیبت آیات یزدی و مصباح شاید پرواکنش‌ترین بخش بیانات رهبر انقلاب در دیدار خبرگان، فرازی بود که به رای نیاوردن آیت‌الله یزدی، رئیس کنونی مجلس خبرگان و فقیه شورای نگهبان و نیز آیت‌الله مصباح یزدی اشاره کردند.

آیت‌الله خامنه‌ای در بیانات خود اظهار کردند: «بعضی هستند که مجلس خبرگان از حضور آنها بهره‌مند میشود، نه آنها از حضور در مجلس خبرگان. امثال جناب آقای یزدی یا جناب آقای مصباح، کسانی هستند که وقتی در مجلس خبرگان حضور داشته باشند، مجلس وزانت بیشتری پیدا میکند. نبودن اینها در مجلس خبرگان، به اینها هیچ‌گونه ضرری نمیزند. بله، برای مجلس خبرگان نبودن اینها خسارت است.»

این جملات، از یک سو باعث ذوق زدگی حامیان این دو بزرگوار در رسانه‌های خودشان شد .از سوی دیگر برخی در شبکه های اجتماعی و سایتهای خارج از کشور از به کار بردن واژه خسارت درباره نتیجه رای مردم برآشفتند.

اما نکته ای که این هر دو گروه آن را ندیدند، آن بود که رهبر انقلاب با وجود نظرشان در باره برخی چهره ها ، تنها میزان برای انتخاب افراد را رای مردم  می دانند . همان رایی که می تواند افراد شناخته شده را نیز از حضور در مجلس خبرگان باز دارد.

5- مبل‌های 40 سال پیش تولیت آستان قدس

نکته دیگر، روایت رهبر انقلاب از مرحوم واعظ طبسی بود، مردی که بسیاری از مردم ایران به دلیل مدیریت او بر یکی از داراترین مراکز کشور، او را صاحب ثروت نجومی و افسانه‌ای تلقی می‌کردند. اما آیت‌الله خامنه‌ای اظهار کردند که آن مرحوم هنوز از مبل‌های 40 سال قبل- زمانی که کسی در خانه اش مبل نداشت- استفاده می‌کرد.

«...زندگی این مرد مؤمن و بزرگوار در طول این دوران مسئولیّت، تغییر پیدا نکرد؛ ایشان در همان خانه‌ای از دنیا رفت که ما قبل از انقلاب بارهاوبارها به آن خانه رفته بودیم؛ در همان خانه و با همان اثاث زندگی. آن روزی که ماها نشستن روی مبل را بلد نبودیم، ایشان در خانه‌اش مبل داشت؛ همان مبل ۴۰ سال، ۴۵ سال قبل، امروز هم در خانه‌ی ایشان است و از همانها استفاده میکردند. زندگی خودش را توسعه نداد، وضع اشرافی به خود نگرفت. خب اینها در مردم اثر میگذارد؛ بااینکه علیه ایشان تبلیغات هم زیاد میکردند، لکن دیدید مردم مشهد چه بدرقه‌ای کردند از این انسان. تشییع جنازه‌ی مرحوم آقای طبسی و نماز [بر] ایشان، مثل بزرگ‌ترین راه‌پیمایی‌هایی بود که در مشهد انجام گرفته بود که ما دیدیم؛ آن صحن باعظمت، مملوّ از جمعیّت [بود] و همه هم مردم مشهد -اوقات زوّاری [هم] نبود که بگوییم زوّار آمده بودند؛ نه، مردم مشهد بودند- آمدند قدردانی کردند؛ قدرشناسی کردند. »   1717

کلید واژه ها: آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب - انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان -




یکشنبه 23 اسفند 1394 - 00:07:42





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن