تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 9 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نگاه مؤمن عبرت آميز و نگاه منافق سرگرمى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802777373




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تخلیه هیجان مردم از سوی رسانه‌ها در چهارشنبه‌سوری


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: تخلیه هیجان مردم از سوی رسانه‌ها در چهارشنبه‌سوری
ابتکار در گزارشی آورده است:
به گزارش نامه‌نیوز، با بازنمایی و باز‌شناسی فرهنگ‌های آیینی مثل چهارشنبه سوری می‌توانیم پیام فرهنگی آن‌را به نسل‌های جدید برسانیم.

در نشست شنبه، 15 اسفند ماه که با عنوان «چهارشنبه سوری گفتار فرهنگی و رفتار آیینی» در سالن جلسات این مرکز برگزار شد، دکتر محمد همایون سپهر (عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی) گفت: رسانه‌ها می‌توانند با ترویج صحیح فرهنگ گذشتگان و با آگاهی‌بخشی از فلسفه آیین مراسم‌ سنتی چهارشنبه‌سوری، عامل انسجام و وحدت ملی و تخلیه‌ هیجانی مردم شوند. وی گفت: باید با رفع رفتار‌های دغدغه‌آفرین در چنین مراسمی، سنت‌های درست گذشتگان را که با هوشمندی و خرد‌ورزی انتخاب شده‌ است حفظ کرد.

این مدرس دانشگاه افزود: از چهار هزار سال قبل ایرانیان به چهار عنصر طبیعی (آب، هوا، خاک و آتش) توجه داشته‌اند و با استفاده از آنها و همراه طبیعت به اندیشه‌های نو می‌پرداختند. دکتر سپهر همچنین گفت: از هزاران سال قبل نیز ایرانیان آیین بهاران و نوبهاران را بجای می‌آوردند و این انتخاب‌ها و استفاده صحیح از طبیعت و زیبایی‌های طبیعی در جشن‌های آنها نشان از خردمندی‌شان بوده‌ است.

وی افزود: در مراسم چهارشنبه‌سوری‌ آتش نشان نور و پاکی و روشنایی در زندگی ایرانیان بوده است امروزه نیز عنصر آتش نقش اساسی در زندگی صنعتی بشر ایفا می‌کند و بیشتر پیشرفت‌های صنعتی و مدرن مرهون این عنصر است. او گفت: باید جوانان و نسل جدید را بیشتر با فرهنگ غنی و پرمحتوای ایرانی - اسلامی آشنا کنیم تا دچار فرهنگ‌های مهاجم و بی‌محتوای غربی نشویم. سپهر یادآور شد: گذشتگان ما به هیچ وجه آتشی را نمی‌پرستیدند بلکه جنبه پرستاری و حفاظت از آن را مقدس می‌دانستند. وی افزود: آتش نشانه پاکی و اخلاص بوده و شناخت و آگاهی‌ روشنایی از آن استخراج می‌شده است و پلیدی و پلشتی‌ها را از بین می‌برد زیرا آتش پاک کننده بود.

این استاد دانشگاه گفت: با خرد جمعی و انسجام ملی می‌توان از دوران‌ گذار با موفقیت و هوشمندی عبور کرد و در این زمینه رادیو، سایر رسانه‌ها می‌توانند بسیار نقش‌آفرین باشند.

سپهر آگاهی جمعی و علم افزایی را برای رشد و پیشرفت جامعه یک اصل اساسی دانست و گفت: برای این کشور و نظام تاکنون تلاش‌های زیادی صورت گرفته است و باید با باور به توانمندی ملی، رستاخیری عظیم علمی را در کشور ایجاد کرد. وی گفت: سنت‌های گذشتگان و نمادهای آنها نشان از دورریختن فکرهای غلط و کهنه بوده است و بهار و طبیعت نشان از نو‌ شدن و شکوفایی است که مردم ایران صلاحیت بهترین پیشرفت‌ها و شکوفایی را دارند.

این استاد دانشگاه با اشاره به حضور حاجی فیروز‌های ایرانی در فرهنگ مردم ایران گفت: حاجی فیروز‌ها در فرهنگ مردم ایران نماد نو شدن و صدای تازگی بودند که بشارت هوشیار‌باش و بیدار باش را به مردم می‌دادند.

وی همچنین گفت: نماد‌های فرهنگی زندگی ایرانیان را می‌توان از طریقه‌ی پوشیدن لباس، طبخ غذا و نوع خانه‌هایی که در آن زندگی می‌کردند شناخت. امروزه نباید با بی‌توجهی به میراث فرهنگی گذشتگان موجبات معاوضه آن با فرهنگ بی‌مایه غرب را فراهم کنیم.

وی در پایان به نقش وحدت‌آفرینی، همدلی اجتماعی بسیاری از این آیین‌ها تاکید کرد و حفظ آنها را مهم دانست. این جلسه با پرسش و پاسخ حاضران پایان یافت.


منبع: روزنامه ابتکار


۱۶ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن