واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: رئیس جمهور غنا: از توسعه همکاری ها با ایران استقبال می کنیم
رئیس جمهور غنا گفت : از علاقه مندی ایران برای توسعه روابط و همکاری های اقتصادی و تجاری استقبال می کنیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر؛ جان درامانی ماهاما در نشست مشترک همکاری های اقتصادی و تجاری ایران و غنا با اشاره به روابط تاریخی دوکشور افزود : در دیدارهایی که با مقامات ارشد ایران داشتیم راههای توسعه همکاری های اقتصادی و انجام سرمایه گذاری را بررسی کردیم و بر این باوریم که نشست مشترک همکاری های اقتصادی ایران و غنا در سال 2014می تواند نمونه و زمینه خوبی برای توسعه همکاری ها میان دو کشور باشد.
وی گفت : هرچند جمعیت ما 26 میلیون نفر و جمعیت نیجریه 150 میلیون نفر است اما غنا باتوجه به مزیت دموکراسی پایدار و برخورداری از ثبات و امنیت و امکان دسترسی به 14 کشور غرب افریقا و نیز جذب قابل توجهی سرمایه گذاری جدید ، عنوان دومین اقتصاد بزرگ کشورهای غرب افریقا را در اختیار دارد.
رئیس جمهوری غنا با اشاره به رشد بیش از 6 درصد اقتصاد غنا و حضور350 میلیون جمعیت اطراف این کشور افزود : غنا در سال 2014 مهمترین مقصد تجارت در غرب افریقا معرفی شد و با توجه به عملکرد خوب ما در جذب سرمایه گذاری در جمع 5 کشور برتر ساحلی از نظر جذب سرمایه قرار گرفتیم .
وی گفت : زیرساخت های خوبی در حمل و نقل هوایی و دریایی داریم و بندر "تماه" با هدف پذیرش بزرگترین کشتی ها در حال توسعه است و در غرب افریقا مرکزی را تشکیل دادیم که در ان بانکهای زیادی با ما همکاری می کنند.
رئیس جمهوری غنا با بیان اینکه نظام حقوقی ما شفاف و روشن است ، افزود : سیاست راهبردی ما ورود اسان تسهیلات و تجهیزات به کشور و دسترسی راحت به سایر بازارها است و ایران می تواند شریک خوب ما باشد چه اینکه در سال 2015 هفت شرکت ایرانی فعالیت خود را در غنا اغاز کردند و هیچ مشکلی از بابت بازگشت سود فعالیت ها وجود ندارد.
وی گفت : تولیدات خوبی در محصولات کشاورزی از جمله برنج ، شکر ، سویا ، روغن نباتی ، سبزی و میوه های استوایی شامل اناناس ، انبه ، کاکائو داریم و اینها می تواند زمینه خوبی برای همکاری باشد ضمن اینکه در بخش معدن ظرفیت خوبی داریم و اکنون جزو 10 کشور اول دنیا در صادرات طلا هستیم.
رئیس جمهوری غنا افزود : از ذخایر سنگ اهن ، سنگ اهک ، بوکسیت ، نفت و گاز خوبی برخورداریم و علاقه مند سرمایه گذاری در صنعت الومینیوم برای تبدیل بوکسیت به الومینیوم برای مصارف داخلی و صادرات هستیم.
وی گفت : روزانه 120 هزار بشکه نفت تولید می کنیم که در سال 2020 این رقم به 500 هزار بشکه افزایش خواهد یافت و باتوجه به وجود ذخایر خوب گاز در غنا فرصت های خوبی برای ساخت نیروگاه و استفاده از گاز در تولید برق وجود دارد.
رئیس جمهوری غنا افزود : با توجه به نیاز سالانه غنا به 5.5 میلیارد لیتر گازوئیل برای مصارف در صنعت حمل و نقل می توانیم در ساخت پالایشگاه همکاری کنیم ضمن اینکه این همکاری ها باتوجه به افزایش ساخت و سازها در پایتخت (اکرا) بویژه در نوسازی شبکه ریلی ، ساخت واگن ، ساخت پل و سایر ابنیه می تواند افزایش یابد.
وی گفت : عمده ترین محصول صادراتی غنا را کاکائو تشکیل می دهد و سالانه حدود 800 هزار تن کاکائو را فراوری و صادر می کنیم ، همچنین ساخت ماشین الات کشاورزی ، تراکتور ، خودرو و قطعات وابسته فرصت خوبی برای توسعه همکاری هاست.
رئیس جمهوری غنا افزود : در صنعت گردشگری ، تولید لوازم خانگی مثل یخچال و فریزر ، تلویزیون هم زمینه های خوبی برای سرمایه گذاری وجود دارد اما بانکداری می تواند اساس همکاری ما باشد که نحوه سرمایه گذاری در این بخش قابل بررسی است.
دوشنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]