واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس
چگونه دولت با سامانه بسته ثبتنام مسکن مهر برای «واحدهای بیمتقاضی» مصوبه میدهد؟
فروش آزاد مسکن های مهر فاقد متقاضی که به تازگی از سوی دولت تصویب شده است به نوعی چوب حراج دولت به این واحدها و خانهدار کردن بیشتر و مجدد پولدارها خواهد بود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در جلسه روز چهارشنبه هیات دولت که به ریاست حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری برگزار شد، مقرر شد تا مازاد مسکن مهر در برخی از مناطق کشور بدون در نظر گرفتن شرایطی نظیر فاقدین مسکن، متأهل یا سرپرست خانوار و دارای حداقل پنج سال سابقه سکونت در شهر مورد تقاضا، به متقاضیان واگذار شود. هر چند هدف دولت با این مصوبه بسته شدن هر چه زودتر پرونده طرح مسکن مهر است اما باید به این نکته توجه داشت که وقتی سامانه ثبت نام مسکن مهر ماههاست که بسته است چگونه میتوان انتظار داشت که این واحدها متقاضی داشته باشند؟ پس بهترین کار قبل از این مصوبه،اعلام ثبت نام مجدد برای افراد واجد شرایط بود و بعد از آن اگر واحدهایی بدون متقاضی ماند آنها را به روش آزاد به فروش برسانند. اتفاقا در گزارشی که خبرگزاری فارس در تاریخ 23 آبان ماه امسال با عنوان "تلاش برخی افراد برای تصویب طرحی در دولت برای فروش آزاد واحدهای مسکونی مهر فاقد متقاضی" منتشر کرد، نوشت:در حالی که سامانه نامنویسی مسکن مهر همچنان بسته است و گفته میشود 80 هزار مسکن مهر بدون متقاضی هستند، خبرها حاکی است برخی افراد طرحی را در دولت پیگیری میکنند که بر اساس آن، این واحدها، آزاد به فروش برسد. در این میان باید نکتهای را متذکر شد که اگرچه آمار متفاوتی از واحدهای مسکن مهر فاقد متقاضی در دست است، اما به گفته آخوندی وزیر راه و شهرسازی حدود 100 تا 150 هزار واحد مسکن مهر فاقد متقاضی در کشور داریم.
احمد اصغری مهرآبادی، قائم مقام وزیر راه و شهرسازی نیز در این خصوص گفته است که 75 هزار مسکن مهر فاقد متقاضی داریم و در استان خوزستان در مقایسه با سایر استانها بیشترین واحد فاقد متقاضی مسکن مهر را داریم و شهرستان دهلران در استان ایلام در این زمینه مشکلات حادتری دارد و در استان گیلان هم برخی پروژهها مشتری ندارند.
کارشناسان مسکن در خصوص عدم استقبال از پروژه مسکن مهر می گویند: به طور طبیعی همه عوامل همچون رکود بازار مسکن، مکانیابی نامناسب واحدهای مسکونی مهر و تامین نشدن خدمات زیربنایی و روبنایی و همچنین قیمت تمام شده بالای این واحدهای مسکونی در بدون مشتری ماندن آنها موثر است.
این کارشناسان می گویند: یکی از مهمترین عواملی که از روزهای ابتدایی ساخت و ساز این واحدهای مسکونی مطرح بود، مکانیابی نامناسب این واحدهای مسکونی در اطراف شهرهای کوچک و بزرگ بود، علاوه بر اینکه در برخی مناطق بیش از نیاز به مسکن ساخت وساز صورت گرفته است.
به گفته این کارشناسان، یکی دیگر از عوامل بدون مشتری ماندن این واحدهای مسکونی، تکمیل نشدن خدمات زیربنایی و روبنایی به صورت کامل است.
علی رغم این سوال باز این سوال مطرح است که مدتهاست سامانه ثبتنام مسکن مهر بسته است و در این شرایط چگونه میتوان با قاطعیت در خصوص فاقد متقاضی مسکن مهر صحبت کرد. *خانه دار شدن مجدد پولدارها پس چوب حراج به 75 هزار مسکن مهر فاقد متقاضی بر خلاف منویات مقام معظم رهبری است. این مصوبه که گفته شده به افراد فاقد شرایط داده خواهد شد در حقیقت موجب خواهد شد افرادی که دارای توان مالی بالا هستند از این واحدهای مسکونی استفاده کنند و این واحدها را با قیمت های مناسب تری اجاره دهند، اتفاقی که اساسا خلاف هدف و روح اجرا شدن مسکن مهر است. اگرچه در زمان آغاز به کار دولت یازدهم، برخی از واحدهای مسکن مهر در برخی نقاط کشور فاقد متقاضی بود، اما در برخی شهرها که اتفاقاً نزدیک تهران نیز هستند، قبول کردن نبود متقاضی برای واحدهای مسکن مهر تا حدودی دور از ذهن است. گفته می شود که در شهر هشتگرد و پرند بیش از 15 هزار واحد مسکونی فاقد متقاضی وجود دارد،حال چطور می توان باور کرد که در نزدیکی شهر تهران و در این شهرها این واحدها متقاضی نداشته باشد.هر چند گفته می شود بسیاری از واحدهای مسکونی مهر بدون آب، برق و گاز هستند و به همین دلیل هم نیمه کاره هستند.
پس اگر سامانه ثبتنام مسکن مهر که ماههاست بسته شده، مجدداً از سوی دولت برای همان واحدهای فاقد متقاضی بازگشایی شود، قطعاً این عدد 75 هزار واحد مسکن فاقد متقاضی بسیار کاهش خواهد یافت.
94/11/16 - 14:55
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 175]