واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: ساکتشوی سیاسی!
در طول چند روز گذشته عدهای شامل برخی نمایندگان تندرو مجلس و همچنین دبیرکل حزب موتلفه انتقاداتی در خصوص سخنان رئیس جمهور در مورد ردصلاحیتها داشتهاند.
به گزارش نامه نیوز، در طول چند روز گذشته عدهای شامل برخی نمایندگان تندرو مجلس و همچنین دبیرکل حزب موتلفه انتقاداتی در خصوص سخنان رئیس جمهور در مورد ردصلاحیتها داشتهاند.
آنان رئیسجمهور را از سخن گفتن درخصوص موضوع ردصلاحیتها برحذر داشته و از وی خواستهاند که وقتش را صرف اقتصاد نماید. در این خصوص باید گفت این آقایان دیگر قرار است به چه صراحتی اصطلاح «ساکتشو» را در برابر دولت به کار ببرند.
این موضعگیریها بیانگر آن است که به زبان روشن سیاسی به دولت میگویند ساکت شود. در تبیین این استدلال نیز باید گفت اگر رئیسجمهور هیچ گاه در خصوص مسائل معیشتی و اقتصادی حرف نزده بود ممکن بود بتوان چنین خردهای را تا حدی گرفت اما همه میبینیم تمام همّ و غم رئیسجمهور مسائل اقتصادی کشور است و حتی تلاشهای سیاسی ایشان مانند توافق هستهای و اجرای برجام و لغو تحریمها با رویکرد اقتصادی دنبال شده است؛ یعنی حتی در موضوعی کاملا سیاسی مانند برجام نیز در باطن، مساله اقتصاد و معیشت مردم مدنظر دکتر روحانی بوده است.
بنابراین درباره دولتی که همه برنامههای خود را بر این اساس چیده باید گفت اگر قرار است رئیسجمهور به معیشت مردم فکر کند، این کار را کرده و نتیجهاش نیز مشخص است ولی اینکه در بحثی مهم و اساسی که به حقوق مردم برمیگردد، اعتراض به موضعگیری رئیس جمهور با این بهانه که باید به مساله معیشت مردم بپردازد، شکل میگیرد مصداق همان «ساکت شو» سیاسی است.
از سویی نیز اساسا نه در شأن رئیسجمهور است که به نماینده مجلس دیکته کند که چه بگوید و چه نگوید و نه در شأن نماینده مجلس یا دبیر کل یک جزب سیاسی است که بخواهد برای رئیس جمهور تعیین تکلیف کرده و بگویدراجع به چه مسائلی حرف زده و راجع به چه مسائلی حرف نزد.
رئیسجمهور برگزیده ملت و رئیسقوه مجریه و به حکم قانون اساسی مسئول نظارت بر اجرای آن است و تنها خود اوست که تشخیص میدهد راجع به چه چیزی حرف بزند و درخصوص چه چیزی موضع نگیرد.
بنابراین چنین موضعگیریهایی در برابر رئیسجمهور دور از شان منتقدان سیاسی است. البته از برخی افراد انتظاری برای نیست، اما در خصوص افرادی چون آقای حبیبی در قامت دبیرکل حزب موتلفه بسیار باعث تعجب است.
وی فردی مودب و باملاحظه بوده و مشخص نیست چرا چنین اظهارنظر کرده است. اگر برخی حرف رئیسجمهور را نمیپسندند یا آن را قبول ندارند میتوانند استدلال کرده و مخالفت خود را نیز به راحتی بیان کنند، اما این قضیه متفاوت است با آنکه برخی بخواهند درخصوص اظهارنظرهای رئیسجمهور به وی امر و نهی نمایند.
امید است کسانی که چنین اظهاراتی داشتهاند از رئیسجمهور عذرخواهی کنند. از سویی نیز اظهار میکنند که موضعگیری رئیسجمهور حزبی و جریانی است. در این خصوص نیز باید گفت بالاخره در میان جریانات سیاسی که در کشور وجود دارد یک جناح مورد اجحاف قرار گرفته و نسبت به این موضوع شکایت دارد. حال رئیسجمهور نیز طبق اختیارات قانونی خود تلاش میکند تا اگر حقی از آن جناح و جریان سیاسی ضایع شده است برطرف شود.
در چنین شرایطی با چه استدلالی میتوان به این نتیجه رسید که رئیسجمهور برخورد جناحی دارد؟!
منبع: روزنامه آرمان
۰۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 7]