واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: گرامی داشت احمدعاشورپور هنرمندبزرگ موسیقی گیلان در زادگاهش انزلی دوستداران احمد عاشورپور نغمه سرای اشکها و لبخندها و زیبایی های طبیعت گیلان زمین و فراز و نشیبهای زندگی مردمانش در هشتمین سالگرد کوچ این مرغ خوش الحان کرانه خزر با برگزاری آیینی در زادگاهش انزلی یادش را گرامی داشتند.
۱۳۹۴ چهارشنبه ۲۳ دي ساعت 12:57
به گزارش پانا از گیلان ، ترانه سرا و آوازه خوانی که از تلاش شالیکاران ، رنج و سرمستی صیادان ، توفان دریا و بارش باران و مهتاب جان پرور انزلی، غوغای رنگ در کوچه باغهای پاییزی و از عشق و شوریدگی برای مردمانش خواند و در اذهانشان جاودان شد.
ترانه سرایی که ملودی های گیلکی را گردآورد و براساس آنها قطعات تازه ای آفرید و با خواندن ترانه در رادیو مردم نقاط مختلف ایران را با زبان گیلکی آشنا ساخت و از این رو کارشناسان بخش مهمی از گنجینه موسیقی سرزمین شمال را مرهون او می دانند.
آیین گرامیداشت احمد عاشورپور بر سر مزارش در غازیان بندرانزلی عصر سه شنبه با حضور جمعی از هنرمندان و فرهیختگان همراه بود و ناصر وحدتی و جمشید لرد به یاد او قطعاتی را برای حاضران خواندند.
هوشنگ عباسی از اهالی فرهنگ و ادب گیلان طی سخنانی عاشورپور را هنرمندی فرهیخته و از مفاخر موسیقی خواند که برای گویش گیلکی افتخارات بزرگی آفرید .
وی بیشترین شهرت عاشورپور را در آواز دانست و افزود: عاشورپور درتهران با بزرگان موسیقی چون استاد صبا و بدیعی موسیقی گیلکی را اجرا می کرد.
عباسی با بیان این که ترانه های اجرا شده توسط عاشورپور برخاسته از زندگی مردم و توام با امید بود تصریح کرد : تا پدیدار شدن چنین چهره های برجسته ای مدت زمان زیادی باید طی شود.
محمد تقی بارور راوی شاعرانه های انزلی از خاطرات این ترانه سرا و موسیقی دان بزرگ انزلی برای حاضران سخن گفت .
حسن پرقندان مدیرآموزشگاه موسیقی حنانه دراین مراسم دو قطعه از ساخته های وی را با فلوت نواخت و پس از آن فرزندان مرکز نگهداری از کودکان بی سرپرست خانه سبز اندیشان وطن ترانه ای از آن مرحوم را اجرا کردند.
احمد عاشور پور 18 بهمن 1296 در غازیان انزلی زاده شد و تحصیلات مقدماتی خود را در این شهر گذراند.
چنان که خودش در مصاحبه ای گفته است، وزن و قافیه و ریتم در شعر را در همین دوران و با مطالعه اشعار کلاسیک ایرانی، و از جمله دیوان شمس تبریزی، آموخته است.
او آوازخوانی و ترانه سرایی را به شکل غیرحرفه ای از دوران دبیرستان آغاز کرد و بعدها به یادگیری موسیقی پرداخت . سال های ابتدایی دانشگاه در جمع های دوستانه و کنسرت های شیر و خورشید سرخ بندرانزلی به خواندن ترانه پرداخت .
تحصیلات وی در زمینه مهندسی کشاورزی از دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران است. در سال 1322 به ابوالحسن صبا معرفی شد و در رادیو تهران به خوانندگی پرداخت. در این دوره از همکاری مرتضی محجوبی و حسین تهرانی برخوردار بود. سپس وی به دعوت روح الله خالقی با انجمن ملی موسیقی همکاری می کرد.عاشورپور پس از انقلاب به فرانسه مهاجرت کرد اما غم غربت او را در اوایل دهه هفتاد به ایران باز گرداند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]