واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: تنش میان ایران و عربستان طلا و نفت را گران کرد
بهای نفت در بازارهای جهانی در اولین روز معاملات سال 2016 در پی تنش در روابط بین ایران و عربستان افزایش یافت.
ایسنا: به گزارش رویترز، در پی تنش در روابط بین ایران و عربستان که نگرانیها را درباره اختلالات احتمالی در عرضه نفت افزایش داده قیمت طلای سیاه در بازارهای جهانی در معاملات امروز (دوشنبه) افزایش یافت. اگرچه آمار ضعیف تولید در آسیا مانع از افزایش شدید قیمتها شد.
در پی اعدام شیخ نمر، روحانی برجسته شیعه در عربستان، این کشور روز یکشنبه در واکنش به اتفاقات سفارت خود در تهران روابط دیپماتیک با ایران را قطع کرد.
قیمت جهانی نفت برنت در معاملات امروز با بیش از یک دلار افزایش به 38 دلار و 50 سنت رسید و نفت سبک آمریکا با 77 سنت افزایش 37 دلار و 81 سنت در هر بشکه دادوستد شد.
تنش بین ایران و عربستان در شرایطی است که ایران که بخشی از بزرگترین ذخایر اثبات شده نفت جهان را در اختیار دارد، امیدوار است تا صادرات نفت خود را پس از لغو تحریمها افزایش دهد.
موسسه واسطه نفتی فیلیپ فیوچرز اعلام کرد: با توجه به افزایش تنشهای ژئوپلتیک بین ایران و عربستان، قیمتها در بازار در اولین روز معاملات سال 2016 افزایش یافت.
به رغم جهش قیمت نفت در معاملات امروز، قیمتها همچنان نسبت به اواسط سال 2014 دو سوم کمتر هستند چرا که تولیدکنندگان از جمله سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، روسیه و آمریکا روزانه بین 500 هزار تا دو میلیون بشکه بالاتر از تقاضای جهانی تولید دارند.
آلیانس برنشتین تحلیلگر نفتی میگوید: اوپک، روسیه و آمریکا از انتظارات اولیه ما در خصوص عرضه فراتر رفتهاند و این امر بر فشارهای کاهشی موجود ناشی از پرشدن ذخایر افزوده است. ما سال 2016 را سال تعادل مجدد بازار میدانیم اما این اتفاق صرفا از نیمه دوم سال رخ خواهد داد.
برنشتین افزود: انتظار دارد متوسط قیمت نفت برنت از بشکهای 53 دلار در سال گذشته به 50 دلار در سال 2016 تنزل پیدا کند، اما در سال 2017 به 70 دلار در هر بشکه و در سال 2018 به 80 دلار در هر بشکه برسد.
موسسه مورگان استنلی اعلام کرد: احتمال رسیدن رشد تقاضای جهانی نفت و به سطح رشد عرضه جهانی تا پایان سال 2016 و تحریک متعادل شدن اولیه بازار وجود دارد.
این بانک افزود: قبل از اینکه این اتفاق رخ دهد ممکن است قیمتها بدون توجه به کاهش حاشیه سود تولیدکنندگان کاهش بیشتری یابد.
این موسسه خاطرنشان کرد: در یک بازار اشباع شده هیچگونه ارزش ذاتی برای نفت خام وجود ندارد و سطح قیمت طبق اشتهای سرمایهگذاران و مصرفکنندگان برای خرید تعیین میشود.
ایران قصد دارد عرضه نفت خود را پس از لغو تحریمها روزانه 500 هزار تا یک میلیون بشکه در روز افزایش دهد اگرچه مقامات ایرانی میگویند اگر تقاضایی وجود نداشته باشد قصد ندارند بازار را با نفت پر کنند.
صادرات نفت ایران به حدود یک میلیون بشکه در روز رسیده که از دوران اوج تقریبا سه میلیون بشکهای در سال 2011 بسیار کمتر است.
در روسیه تولید نفت این کشور در سال 2015 به متوسط روزانه 10 میلیون و 730 هزار بشکه رسید که بالاترین سطح پس از دوران شوروی سابق است.
در زمینه تقاضا نگرانیها درباره رکود اقتصادهای آسیا افزایش یافته چرا که فعالیت کارخانههای چین در ماه دسامبر برای دهمین ماه متوالی کاهش یافت چرا که بررسیها در آسیا نشان میدهد صنایع با مشکل کمبود تقاضا مواجه اند.
طلای جهانی هم در پی تنشهای خاورمیانه گران شد
طلای جهانی در نخستین روز معامله سال 2016 در پی افزایش تنش میان عربستان سعودی و ایران که تقاضا برای پناهگاه مطمئن سرمایه ایجاد کرد، افزایش قیمت داشت.
هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جاری بازار سنگاپور 0.5 درصد افزایش یافت و به 1066 دلار رسید و تا اواسط روز 1064 دلار معامله شد.
در بازار نیویورک هر اونس طلا برای تحویل در فوریه با 0.7 درصد افزایش، به 1068 دلار رسید.
شمش طلا با خلوص 99.99 درصد در بازار بورس طلای شانگهای 0.4 درصد افزایش یافت و به 223.85 یوان در هر گرم (1068 دلار در هر اونس) رسید.
طلا که در زمان افزایش آشفتگی سیاسی و اقتصادی، جایگاه پناهگاه امن سرمایه را پیدا میکند، در پی قطع روابط دیپلماتیک عربستان سعودی با ایران صعود کرد.
این فلز زرد در سال 2015 با 10 درصد کاهش قیمت، برای سومین سال متوالی کاهش یافت که طولانیترین روند نزولی برای این فلز ارزشمند بود و در سال 2016 با سال دشوار دیگری روبروست.
با وجود اینکه رویدادهای غیرمنتظره ای مانند حملات تروریستی پاریس در سال 2015 طلا را برای مدت کوتاهی افزایش داد اما این فلز ارزشمند تحت تاثیر دورنمای افزایش نرخهای بهره در آمریکا و صعود ارزش دلار، به روند نزولی ادامه داد و تحلیلگران پیش بینی میکنند کاهش قیمت بیشتری برای طلا در راه باشد.
بانک مرکزی آمریکا برای نخستین بار در حدود یک دهه گذشته، در دسامبر نرخهای بهره را افزایش داد و انتظار میرود امسال هم به تدریج نرخها را افزایش دهد. نرخهای بهره بالاتر تقاضا برای داراییهای بدون بازده مانند طلا را کمتر کرده و در مقابل، از ارزش دلار پشتیبانی میکند.
بر اساس آمار بلومبرگ، ذخایر صندوقهای سرمایه گذاری با پشتوانه طلا روز جمعه 2.56 تن کاهش یافت و به پایینترین میزان در بیش از شش سال گذشته رسید.
در بازار سایر فلزات ارزشمند، هر اونس نقره برای تحویل فوری با 0.4 درصد افزایش، به 13.8728 دلار رسید. هر اونس پلاتین برای تحویل فوری با 1.2 درصد کاهش، 881 دلار معامله شد در حالیکه هر اونس پالادیم با 1.9 درصد کاهش، 549 دلار بود.
دوشنبه, 14 دی 1394 ساعت 13:56
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]