واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: هزينه حملونقل صادرات ايران 2 برابر كشورهاي صنعتي است
رئيس كل سازمان توسعه تجارت، هزينه حملونقل كالاهاي صادراتي ايران را دو برابر كشورهاي صنعتي عنوان و اعلام كرد: سهم حملونقل صادرات در كالاهاي نيمهفرآوري شده 18 تا 25 درصد و در كالاهاي خام 30 تا 35 درصد قيمت تمام شده است.
رئيس كل سازمان توسعه تجارت، هزينه حملونقل كالاهاي صادراتي ايران را دو برابر كشورهاي صنعتي عنوان و اعلام كرد: سهم حملونقل صادرات در كالاهاي نيمهفرآوري شده 18 تا 25 درصد و در كالاهاي خام 30 تا 35 درصد قيمت تمام شده است.
به گزارش ايسنا، وليالله افخميراد، در اولين همايش تخصصي حملونقل صادراتي گفت: سهم حملونقل صادرات در كشورهاي صنعتي حداكثر 18 درصد است؛ بنابراين ميتوان نتيجه گرفت كه در كشور ما هزينههاي حملونقل كالاهاي صادراتي تقريباً دو برابر كشورهاي صنعتي است. وي پايين بودن توان عملياتي بنادر را از ديگر مواردي دانست كه در بحث حملونقل كالاهاي صادراتي بايد به آن توجه شود.
توان عملياتي بنادر ايران يك چهارم امارات است
افخميراد ادامه داد: توان عملياتي بنادر ايران در سال 2014 پنج ميليون و 163 هزار TEU، در امارات متحده عربي 21 ميليون TEU و در چين 182 ميليون TEU است كه با نگاهي به اين آمار متوجه ميشويم كه سهم كشورمان بسيار ناچيز است. معاون وزير صنعت، معدن و تجارت با بيان اينكه هزينههاي بندري در كشورمان زياد است، گفت: به عنوان مثال در بندر شهيد رجايي به ازاي هر كانتينر حدود 43 دلار هزينه صرف ميشود كه اين رقم در رأسالخيمه يا فجيره 13 دلار و در عمان هفت دلار است. همچنين مدت زمان بارگيري در بندرعباس چهار روز و 9 ساعت و 45 دقيقه اندازهگيري شده است.
خودمالكي كاميونها و فقدان شركتهاي حملونقلي
رئيس كل سازمان توسعه تجارت معضل ديگر حملونقل بينالمللي را موضوع خودمالكي كاميونها و فقدان شركتهاي حملونقل بينالمللي در كشور دانست و گفت: ناوگان حملونقل داخلي ما بسيار ضعيف است و جا دارد شركتهاي حملونقل داخلي در جهت ارتقاي كيفي كاميونهايي كه در اختيارشان است اقدامي جدي انجام دهند.
افخميراد در عين حال با تأكيد بر اينكه ناوگان هوايي كشور به دليل تحريم نتوانسته بازسازي لازم را انجام دهد، تأكيد كرد: صنعت هوايي كشور ناچار به استفاده از ناوگان قديمي است و فرودگاههاي ما عليرغم موقعيت خوبي كه كشورمان دارد به هيچوجه توان كسب درآمد از بابت ترانزيت هوايي را ندارند و فرودگاه امام خميني(ره) در مقايسه با فرودگاههايي كه در منطقه وجود دارد ضعيف است؛ بنابراين ضرورت دارد اقدامات اساسي در توسعه و بازسازي اين فرودگاهها صورت گيرد كه بتوانند منشأ درآمد خوبي براي كشور باشند. رئيس كل سازمان توسعه تجارت با بيان اينكه در بخش ترانزيت جادهاي، كشورمان از امكان خوبي برخوردار است، افزود: جاده ابريشم مورد توجه كشورهاي شرقي قرار گرفته و به خصوص چين منابع سنگيني براي احياي جاده ابريشم در نظر گرفته است كه ضرورت دارد ايران هم در اين زمينه تمهيداتي بينديشد.
اميدواري نسبت به افزايش درآمدهاي ارزي
افخميراد در بخشي از سخنان خود با بيان اينكه قيمت حملونقل در هزينه تمام شده كالاها بسيار قابل توجه است، گفت: بايد دلايل اين موضوع مورد بررسي قرار گيرد و زمينه ارائه كالاها با كيفيت مطلوب و قابل رقابت در بازارهاي هدف فراهم شود. وي گفت: حضور هيئتهاي متعددي كه به كشور آمدهاند نشان از تحول اساسي است و ايران در نظام بينالمللي جايگاه واقعي خودش را پيدا كرده و اقدامات اساسي در توسعه اقتصادي كشور صورت خواهد گرفت. افخميراد در عين حال بيان كرد: اميدواريم با برداشته شدن تحريمها زمينه فعاليت بيشتري براي اقتصاد كشور فراهم شود و با توجه به كاهش هزينههايي كه از باب برداشته شدن تحريم بانكي خواهيم داشت، رقابتپذيري كالاها در عرصه بينالمللي و درآمدهاي ارزي كشور افزايش يابد؛ البته بايد بپذيريم مسيري سخت و دشوار در پيش داريم. وي با بيان اينكه بايد ظرفيتهاي موجود را در حداكثر امكان به كار گيريم، گفت: ظرفيتسازي جديد براي توسعه كالاهاي قابل عرضه به ويژه در كشورهاي همسايه بايد فراهم شود و از طرفي بايد اين موضوع مورد بررسي قرار گيرد كه چگونه ميتوانيم با كاهش قيمت در عرضه كالا، شاهد رقابتپذيري بيشتر كالاها باشيم.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]