واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
مرتضی بانک:اعتدال و توسعه در انتخابات مقابل اصلاحطلبان قرار نمیگیرد/دولت به هیچوجه فهرستی برای انتخابات ندارد
«مقابل اصلاحطلبان و جریانی که از روحانی حمایت کردند تا به پیروزی برسد، قرار نمیگیریم». این اظهار نظر مرتضی بانک دبیر اجرائی اعتدال و توسعه است. بانک شغل اجرائی هم دارد، او معاون کل سرپرست نهاد ریاستجمهوری است و باید از حاشیه تا متن حضور دولتمردان در انتخابات را از او پرسید. مرتضی بانک در پاسخ به شایعات وجود فهرستی با نام اعتدالگرایان متعلق به دولت یازدهم میگوید: «مجموعه دولت به هیچوجه نه فهرستی برای انتخابات یازدهم دارد و نه کسی یا کسانی را مأمور کرده است، برای تشکیل فهرست انتخاباتی گام بردارند یا با گروههای سیاسی مذاکره کنند.
روز نو : سعید سیف: «مقابل اصلاحطلبان و جریانی که از روحانی حمایت کردند تا به پیروزی برسد، قرار نمیگیریم». این اظهار نظر مرتضی بانک دبیر اجرائی اعتدال و توسعه است. بانک شغل اجرائی هم دارد، او معاون کل سرپرست نهاد ریاستجمهوری است و باید از حاشیه تا متن حضور دولتمردان در انتخابات را از او پرسید. مرتضی بانک در پاسخ به شایعات وجود فهرستی با نام اعتدالگرایان متعلق به دولت یازدهم میگوید: «مجموعه دولت به هیچوجه نه فهرستی برای انتخابات یازدهم دارد و نه کسی یا کسانی را مأمور کرده است، برای تشکیل فهرست انتخاباتی گام بردارند یا با گروههای سیاسی مذاکره کنند.
معاون نهاد ریاست جمهوری میگوید: «متأسفانه در برخی شهرستانها این خبر شایع شده و من آن را از اساس تکذیب میکنم. » مشروح گفتوگوی «وقایع اتفاقیه» با مرتضی بانک در ذیل آمده است:
جناب آقای بانک به عقیده شما مجلس آینده باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟
مجلس دهم به نظر من دارای ویژگیهای متفاوتی نسبت به بقیه مجالس خواهد بود. به نظر میرسد اگر مجلسی متخصص، متعهد و کارشناس تشکیل شود دولت یازدهم بهتر میتواند به اهداف و برنامههای خود دست پیدا کند. این امر بدان معنا نیست که حتما مجلسی همفکر دولت روی کار بیاید، بلکه اکنون دولت یازدهم تا دو سال آینده نیازمند مجلسی همسو است. من معتقدم انتخابات مجلس آینده در تعیین سرنوشت کشور و حرکت ما به سمت توسعه تأثیرگذار است. اکنون در موقعیت مهم و تأثیرگذاری هستیم. بنابراین توصیه میکنم به دنبال افرادی باشیم که دارای فکر و اندیشه بوده و به دنبال حل مشکلات جامعه باشند. باید نمایندگانی در مجلس حضور داشته باشند که دلسوز، انقلابی و اهل علم و دانش باشند. تشویق ما به تشکیل مجلسی که همراهی با دولت در حوزههای سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی را داشته باشد به این معنا نیست که دولت به دنبال تشکیل مجلسی بهطور کامل همفکر است. ما به دنبال مجلسی توانمند و همراه با برنامههای توسعه کشور هستیم. اگر مجلسی در آینده شکل بگیرد که این همراهی را با دولت یازدهم و برنامههای کشور نداشته باشد به سختی میتوانیم به اهداف تعیین شده دست پیدا کنیم یا اینکه اگر مجلسی غیر همراه و مخالف روی کار بیاید کار دولت یازدهم سخت خواهد شد. بنابراین علاقه دولت تشکیل مجلسی است که با مفهوم توسعه کشور آشنا باشد و در همراهی با برنامههای دولت گام بردارد. قطعا اگر چنین مجلسی تشکیل نشود دولت در اجرای برنامهها، اهداف و شعارهایش به مشکل برمیخورد. البته لازم به یادآوری است که این بحث به معنای دخالت دولت در انتخابات نیست. دولت یازدهم و وزارت کشور فقط وظیفه اجرائی خودش را در برگزاری سالم انتخابات انجام میدهد.
در برخی از محافل خبری و سیاسی اینگونه شایع شده و فعالان سیاسی تأکید دارند که دولت یازدهم در انتخابات آتی فهرست مشخصی را از نزدیکان و حامیان خود ارائه میدهد؟
مجموعه دولت به هیچوجه نه فهرستی برای انتخابات یازدهم دارد و نه کسی یا کسانی را مأمور کرده است که برای تشکیل فهرستی انتخاباتی گام بردارند یا با گروههای سیاسی مذاکره کنند. متأسفانه در برخی شهرستانها این خبر شایع شده و من آن را از اساس تکذیب میکنم.
پس چرا این شایعه وجود دارد؟
برخی از جریانات سیاسی افراطی و مخالف دولت میخواهند برای دولت یازدهم حاشیه ایجاد کنند. به نظر میرسد هرکدام از جریانات سیاسی به دنبال رسیدن به اهدافشان هستند، طبعا از زوایه دید خود به مسائل مینگرند. طبیعتا از هر نوع اتفاقی که آنها را به اهدافشان نزدیک میکند، استفاده میکنند. نمیگویم سوءاستفاده میکنند چون ممکن است از هرکدام از گروههای سیاسی از جناحبندیهای سال 94 بهرهبرداری خود را خواهند کرد، بنابراین به نظر میسد آنها برای ایجاد تشتت و تفرقه در مجموعه فعالانی که پیروزی سال 92 را با اتحاد خود رقم زدند، در حال فعالیت هستند، بنابراین لازم است اصلاحطلبان و حامیان دولت هم توجه ویژهای به این مسئله داشته باشند.
باید توجه داشت که دولت نقش برگزار کننده را دارد دولت به هیچکس مسئولیتی برای انتخابات نداده است و به ما هم «حزب اعتدال توسعه» مسئولیتی نداده است که فهرست انتخاباتی به نام دولت داشته باشیم. حزب اعتدال توسعه نماینده دولت نیست و دولت به هیچ عنوان چنین دیدگاهی ندارد و چنین وظیفهای نیز برای حزب اعتدال توسعه قائل نیست. من از طرف دولت صحبت نمیکنم ولی آنچه خیلی صریح است در انتخابات دولت نمیخواهد یک طرف باشد و نقش حزبی برای فعالیتهای دولت نباید قائل باشیم.
در نهایت اعتدال توسعه فهرست مستقل خواهد داد یا با اصلاحطلبان فهرست مشترک میدهید؟
ما مقابل اصلاحطلبان و جریانی که از روحانی حمایت کرد تا به پیروزی برسد قرار نمیگیریم. همه ما در یک جبهه هستیم ممکن است در انتخابات آتی در برخی شهرستانها اعتدال و توسعه کاندیدای مشخصی داشته باشد اما مسلما مقابل حامیان دولت قرار نمیگیریم. این همراهی ممکن است به معنایدادن فهرست مشترک نباشد البته تا روز انتخابات قضاوتکردن زود است.
شما دبیر اجرائی حزب اعتدال و توسعه هستید؛ نگران رد صلاحیتها نیستید، اصلاحطلبان نگراناند؟
رد صلاحیتها اتفاق جدیدی محسوب نمیشود. بههرحال شورای نگهبان در هر دوره تعدادی از فعالان سیاسی را رد میکند اما تمام تلاش مجموعه دولت اعم از وزارت کشور و دستگاههای اجرائی این است که حق کسی ضایع نشود. دولت این وعده را میدهد که هیئتهای اجرائی بدون دلایل مشخص و قانونی افراد را رد صلاحیت نکنند و همچنین تلاش خود را خواهد کرد که اولین انتخاباتی که توسط دولت یازدهم برگزار میشود در سلامت کامل باشد. دراینزمینه این اطمینان خاطر هم وجود دارد که وزارت اطلاعات از آنجا که نظرش برای شورای نگهبان قانون اساسی معتبر هست تمام تلاش خود را در تأیید صلاحیت افراد متعهد و متخصص انجام خواهد داد. از این نظر من میتوانم این اطمینان خاطر را به فعالان سیاسی و گروههای سیاسی بدهم که دولت در حوزه اجرا بیطرف خواهد بود و تمام تلاش خود را برای برگزاری یک انتخابات سالم و بدون حاشیه به کار خواهد بست. امیدواریم مجلسی متخصص، دلسوز، انقلابی و اهل علم و دانش در آینده داشته باشیم. دولت تمام تلاش خود را انجام میدهد تا انتخابات بودن حاشیه برگزار شود.
تاریخ انتشار: ۰۷ دی ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]