واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: دولت از اجراي اقتصاد مقاومتي پشتيباني كند
حجتالله عبدالملكي، اقتصاددان گفت: وجود روحيه و فرهنگ جهادي در دولت از ساير قوا و سازمانهاي غيردولتي ضرورت و اهميت بيشتري دارد.
حجتالله عبدالملكي، اقتصاددان گفت: وجود روحيه و فرهنگ جهادي در دولت از ساير قوا و سازمانهاي غيردولتي ضرورت و اهميت بيشتري دارد.
وي درباره وظايف دولت در زمينه اجراي اقتصاد مقاومتي خاطرنشان كرد: افزايش صادرات غيرنفتي بايد به عنوان يكي از برنامههاي اقتصادي دولت كه در سياستهاي اقتصاد مقاومتي نيز وجود دارد، مورد توجه بيشتر دولتمردان قرار بگيرد.
به گزارش تراز، حجتالله عبدالملكي، اقتصاددان و عضو هيئت علمي دانشگاه امام صادق(ع) درباره وظايف دولت در قبال اجراي سياستهاي اقتصاد مقاومتي به تراز گفت: اقتصاد مقاومتي براي همه اقشار از نهادهاي حاكميتي مانند دولت، مجلس و قوه قضائيه تا چه سطح عموم مردم و نهادهاي غيردولتي نقش مشخصي را تعريف كرده است كه براي عملياتي كردن اين اقتصاد همه ملزم به رعايت و انجام اين وظايف هستيم. وي افزود: سهم و تأثير دولت در به بار نشستن اين سياستها از مابقي دستگاهها و نهادهاي حاكميتي و مردمي بيشتر است.
عبدالملكي با اشاره به جايگاه دولت در اجراي اقتصاد مقاومتي خاطرنشان كرد: دولت هم در حوزه برنامهريزي و هم در عملكرد اجرايي نقش بسيار مهم وجدي دارد و شايد مهمترين نهاد مؤثر در اقتصاد مقاومتي دولت به معناي قوه مجريه باشد. وي در ادامه درباره وجود برخي قوانين دست و پاگير تصريح كرد: براي اجراي بهتر ۲۴بند اقتصاد مقاومتي بايد برخي از قوانين كشور مانند قانون كار، بانكداري بدون ربا و قانون مالياتي و بورس بازبيني و اصلاح شوند.
عضو هيئت علمي دانشگاه امام صادق(ع) درباره نقش مديريت جهادي در اقتصاد مقاومتي به تراز گفت: قطعاً بدون فرهنگ و روحيه جهادي اقتصاد مقاومتي نيز محقق نخواهد شد. وي افزود: اقتصاد مقاومتي دو ركن اساسي دارد كه اولي تقويت توليد ملي و ركن دوم تقويت فرهنگ جهادي است، بنابراين مديريت و نگاه جهادي براي تحقق اقتصاد مقاومتي يك ركن محسوب ميشود. اين اقتصاددان افزود: وجود روحيه و فرهنگ جهادي در دولت از ساير قوا و سازمانهاي غيردولتي ضرورت و اهميت بيشتري دارد. وي درباره وظايف دولت در زمينه اجراي اقتصاد مقاومتي خاطرنشان كرد: افزايش صادرات غيرنفتي بايد به عنوان يكي از برنامههاي اقتصادي دولت كه در سياستهاي اقتصاد مقاومتي نيز وجود دارد مورد توجه بيشتر دولتمردان قرار بگيرد.
عبدالملكي تصريح كرد: به نظر ميرسد با توجه به منطق اقتصادي، بهتر است دولت با پشتيباني خود و اعطاي مشوقهاي صادراتي به برخي از كالاها باعث افزايش صادرات و در نتيجه افزايش اشتغال شود. وي درباره نحوه حمايت از صادرات اظهار داشت: حمايت از صادرات بايد به صورت موردي و با سنجش منطق اقتصادي صورت بگيرد، مثلاً صادرات در حوزههايي كه با نيازهاي كشور در تداخل است بايد به نحوي شكل بگيرد كه دولت بتواند به تدريج اين مشوقها را لغو كرده و خود صادركنندگان توان ادامه صادرات را بدون نياز به پشتيبانيهاي دولت داشته باشند.
تاریخ انتشار: ۰۲ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]