واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: تمام پرونده های هسته ای ایران یک پرونده ساختگی و برای تحت فشار قرار دادن ایران است/حتی در صورت عدم حضور آمریکا و چین به مدرن سازی راکتور اراک ادامه خواهیم داد
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به اینکه تمام پرونده های هسته ای ایران یک پرونده ساختگی و برای تحت فشار قرار دادن ایران است گفت: به دنبال آن هستیم تا چین و آمریکا فعالیت و طراحی ما را در ارکتور اراک تایید کنند.
به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران امشب 24 آذر در برنامه گفتگوی ویژه خبری به بررسی سرانجام ادعاهای 12 ساله پرونده هسته ای ایران پرداخت.
وی در ابتدا در پاسخ به سوال اول مجری برنامه مبنی بر صحبت های امروز آمانو مبنی براینکه هنوز نقاط خاکستری را در ارتباط با پرونده ایران می بیند گفت: عمده موانعی که قطع نامه های صادر شده علیه ایران ایجاد می کرد این بود که این قطع نامه ها منجر به صدور چند قطع نامه در شورای امنیت سازمان ملل می شد به طوری که آثار آن قطع نامه ها را شاهد بودیم.
صالحی با اشاره به اینکه آژانس باید همه نوع همکاری با اعضای خود داشته باشد گفت: متاسفانه از همکاری فنی با آژانس و حضور مهندسین و کارشناسانمان از فرصت های جهانی منع شده بودیم.
**تمام پرونده هسته ای ایران ساختگی بود
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به اینکه تمام پرونده هسته ای ایران ساختگی بود ادامه داد: آن ها می خواستند با هر بهانه ای ایران را تحت فشار سیاسی قرار دهند.
وی با بیان اینکه صحبت های آمانو با آن چیزی که در قطع نامه آمده تناقض دارد گفت: ایشان تصویر شخصی از مسئله دارند لذا آن ها نمی توانستند بگویند ما در نمونه گیری ها به چیزی دست نیافتیم و برائت ایران را صریحا اعلام کنند.
صالحی با اشاره به اینکه امروز یک خبرنگار از آمانو پرسید امروز که پرونده هسته ای ایران بسته شده و هیچ شائبه ای را در آن مشاهده نکردید پس چرا ایران را تحت فشار قرار دادید گفت: آمانو در پاسخ به سوال این خبرنگار اعلام کرد که ایران با ما همکاری نمی کرد این در حالی است که ایران همیشه همکاری های لازم را به عمل آورده است.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به اینکه توجیهات آن ها هیچ ارزشی ندارد که بخواهیم بها دهیم اظهار داشت: بند 9، 11 و 13 قطع نامه گویای این مطلب است که پرونده ایران بسته شده و قطع نامه ها مورد لغو قرار گرفته است.
وی اظهار داشت: برنامه های گذشته و پیشین ایران از دستور کار آژانس خارج و بسته شده است.
صالحی در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه چرا پیش نویس قطع نامه را ایده آل نمی دانید افزود: آمانو وقتی می گوید تا قبل از 2003 شاهد فعالیت های شبیه سازی کامپیوتری بودیم حرف عجیبی است لذا باید اعلام کرد که این حرف ها نامربوط به حساب می آید به طوری که شبیه سازی ها، کد و برنامه های نوشته شده از خارج می آید مثل CNP.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به این که این استدلال ها امروز ارزشی ندارد ادامه داد: دیگر این پرونده بسته شده و هرکاری که بخواهند انجام دهند دیگر افکار عمومی صحبت های آن ها را مورد قبول نخواهد داد.
وی با بیان اینکه نتایج نمونه گیری را امروز خوانده ایم و هیچ چیزی در آن مطرح نبود گفت: مبنای کاری آژانس باید علمی و مستند باشد و نمی تواند قضاوت استنباطی داشته باشد.
صالحی با تاکید براینکه علم را نمی توان محصور کرد گفت: ایران بیانیه ای را تنظیم کرده که بعدا مطرح خواهیم کرد و به اطلاع افکار عمومی خواهیم رساند.
** سخنان آمانو مغایر مفاد قطع نامه امروز شورای حکام است
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با تاکید براینکه تمام پرونده هسته ای ایران، پرونده ای ساختگی به منظور تحت فشار قرار دادن ایران بود بیان کرد: سخنان آمانو مغایر مفاد قطع نامه امروز شورای حکام است
وی افزود: دستور کار شورای حکام که پیش از این چگونگی اعمال پادمان هسته ای براساس قطع نامه شورای امنیت بود از اینک به پایش فعالیت های هسته ای در چارچوب توافقات برجام اعلام می شود.
صالحی در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه تعهداتمان را از چه زمانی اجرا خواهیم کرد بیان داشت: یک سری اقدامات را از قبل که همان برچیدن سانتریفیوژهای غیرفعال بود شروع کردیم لذا اقدامات آن را آماده کرده ایم و شروع به جمع آوری سانتریفیوژهای فعال خواهیم کرد.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با بیان این که باید محفظه مورد نظر از رای اکتور اراک خارج شود تصریح کرد: طبق برنامه شاید سه هفته این مسئله طول بکشد امیدواریم تا اواسط دی ماه کارها به خوبی به جلو به پیش برود.
وی با اشاره به اینکه که یک سال که کار طراحی شروع کرده ایم ادامه داد: در برجام طراحی مفهومی را ارائه کرده ایم لذا براساس این طراحی ها قدم های دیگر را انجام خواهیم داد.
**کارگروهی برای مدرن سازی ری اکتور تشکیل شد
صالحی با اشاره به تشکیل کارگروه ویژه ای از سوی ایران، چین، آمریکا برای مدرن سازی ری اکتور اراک گفت: کشورهای دیگر می توانند به این کارگروه بپیوندند.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با بیان این که ایران مدیر پروژه است افزود: فرض می کنیم اگر چین و آمریکا با ما همکاری نکنند چه پیش خواهد آمد باید اذعان داشت که خودمان به ادامه کار خواهیم پرداخت لذا باید یک مخزن دیگری را براساس طراحی بسازیم که دو سال و نیم ساخت آن به طول می انجامد.
وی افزود: کشوری مانند چین از تجربه بالایی برخوردار است و می تواند طراحی مان را مورد تایید قرار دهد
در حال تکمیل...
اشتراک گذاری
۲۵ آذر ۱۳۹۴ - ۰۰:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]