واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ آذر ۱۳۹۴ (۱۰:۱۴ق.ظ)
پروژههاي آماده ايران براي جذب سرمايهگذاران خارجي معرفي شد موج - قائممقام وزير راه و شهرسازي در امور بينالملل گفت: وجود شريکهاي داخلي و استفاده از ساير بازارها علاوه بر بازار ايران، انتقال تکنولوژي در علوم طراحي، مهندسي٬ ساخت و انتقال دانش نحوه مديريت و بهرهبرداري و تأمين مالي کامل پروژهها توسط شريک خارجي سه شرط همکاري ايران با شرکتهاي ايتاليايي است.
به گزارش خبرگزاري موج، هيأت اقتصادي ايتاليا به رياست «کارلو کالندا»، قائممقام وزير توسعه اقتصادي ايتاليا، به ساختمان شهيد دادمان وزارت راه و شهرسازي آمد و با «اصغر فخريه کاشان»، قائممقام وزير راه و شهرسازي در امور بينالملل، ديدار کرد.
کالندا در اين نشست ضمن تأکيد بر اولويت اول ايتاليا مبني بر توسعه روابط سياسي و اقتصادي با ايران اعلام کرد: دولت ايتاليا قصد دارد اين اقدام را با عنايت به شرايط دشوار منطقه تحقق بخشد. در جلسه با رئيس بانک مرکزي ايران تفاهماتي براي همکاري مؤسسه بيمه ساچه ايتاليا با ايران به دست آمد اما تمامي اقدامات اجرايي آن به بعد از عملياتي شدن برجام موکول شد.
وي اضافه کرد: ما مشتاق سفر هيأت ايراني به ايتاليا و شکلگيري روابط اقتصادي خوبي بين دو کشور هستيم.
قائممقام وزير راه و شهرسازي در امور بينالملل نيز در اين نشست حضور اين هيأت ايتاليايي در ايران را نشانه بازسازي و تداوم روابط استراتژيک دو کشور خواند و گفت: امروز ايران به عنوان کشوري بدون بدهي خارجي و داراي جمعيت تحصيلکرده و زيربناهاي مناسب نسبت به کشورهاي همسايه به حضور و همکاري با شرکتهاي بينالمللي در رفع برخي نيازهاي خود احتياج دارد.
فخريهکاشان در ادامه هزينه برآورد شده اجراي پروژههاي وزارت راه و شهرسازي براي يک دوره پنج تا ۱۰ ساله را ۲۰۰ ميليارد دلار اعلام کرد و افزود: وزارت راه و شهرسازي ايران براي ۱۰ سال آينده تأمين ۵۰۰ هواپيما با هزينهاي بالغ بر ۵۰ تا ۶۰ ميليارد دلار، ۱۲۸ هزار دستگاه کاميون و ۴۸ هزار اتوبوس جديد با هدف صرفهجويي در مصرف سوخت و داشتن محيط زيستي سالم، احداث پنج فرودگاه بينالمللي، احداث ۱۰ هزار کيلومتر مسير ريلي و احداث چندين هزار کيلومتر آزادراه، تجهيز و ارتقاي دو بندر بزرگ بينالمللي و احداث پنج شهر جديد را در برنامه دارد.
رئيس شوراي هماهنگي و سياستگذاري تأمين مالي خارجي پروژههاي وزارت راه و شهرسازي در ادامه مشارکت شرکتهاي ايتاليايي با جمهوري اسلامي ايران را نيازمند رعايت سه شرط دانست و بيان کرد: وجود شريکهاي داخلي و استفاده از ساير بازارها علاوه بر بازار ايران، انتقال تکنولوژي در علوم طراحي، مهندسي، ساخت و انتقال دانش نحوه مديريت و بهرهبرداري در پروژههاي انجام شده و تأمين مالي کامل پروژهها توسط شريک خارجي سه شرط همکاري ايران با شرکتهاي ايتاليايي است.
اين مقام مسوول با اشاره به تفاهمات انجام شده بين بانک مرکزي ايران و موسسه ساچه بيان کرد: در صورت تحقق اين رابطه بانکي ميتوانيم بگوييم که از فرداي برجام شاهد تفاهمات خوبي بين دو کشور خواهيم بود.
فخريهکاشان در طول اين نشست پروژههايي چون برقي کردن خط آهن تهران - مشهد، احداث خط آهن قزوين - رشت - انزلي - آستارا، اجراي طرح توسعه بنادر چابهار، شهيد رجايي و امام خميني (ره) و پروژههاي مربوط به فرودگاههاي مهرآباد، اهواز و اصفهان و اداره بخش بينالمللي اين فرودگاهها را به عنوان پروژههاي آماده ايران براي سرمايهگذاران خارجي نام برد و اضافه کرد: ايجاد يک مرکز لجستيک در فرودگاه امام خميني (ره)، ايجاد کريدور حملونقلي بين ايران و ترکمنستان، ازبکستان، ارمنستان و عمان، تأمين هليکوپترهاي ناوگان اورژانس هوايي از نمونههاي ديگر طرحهاي نيازمند سرمايهگذاري خارجي در ايران به شمار ميروند.
قائممقام وزير راه و شهرسازي جمهوري اسلامي ايران در امور بينالملل يادآور شد: در صورت لغو تحريمها و به نتيجه رسيدن برجام تفاهمات خوبي بين دو کشور ايران و ايتاليا به امضا خواهد رسيد.
قائممقام وزير توسعه اقتصادي ايتاليا نيز در پاسخ به اين مطالب بيان کرد: پيشنهاد ميکنم که از سوي هر دو کشور نمايندهاي براي پيگيري اين مساله و انتقال آن به کشور مقابل انتخاب شود تا ضمن معرفي پروژهها اقدامات لازم براي امضاي قرارداد و انجام تفاهمات انجام شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]