واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئیس کمیته بازنگری قراردادهای نفتی اعلام کرد
شرکتهای نفتی خارجی در انتخاب شرکای توانمند ایرانی آزادند
رئیس کمیته بازنگری قراردادهای نفتی با اشاره به اینکه در معرفی شرکتهای داخلی به سرمایه گذاران خارجی برای همکاری از سوی شرکت ملی نفت دخالتی نخواهد شد، گفت: شرکتها در انتخاب شرکای توانمند ایرانی آزاد هستند.
![خبرگزاری فارس: شرکتهای نفتی خارجی در انتخاب شرکای توانمند ایرانی آزادند خبرگزاری فارس: شرکتهای نفتی خارجی در انتخاب شرکای توانمند ایرانی آزادند](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1393/03/03/13930303000427_PhotoA.jpg)
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس سید مهدی حسینی در جلسه پرسش و پاسخ در مورد مدل جدید قراردادهای نفتی ایران در کنفرانس بین المللی رونمایی از قراردادهای جدید صنعت نفت با اشاره به شرائط مناقصه در قراردادهای IPC گفت:این قراردادها نیز مانند هر قرارداد دیگری دارای زمان بندی و منطبق با سیاستهای وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران است. رئیس کمیته بازنگری قراردادهای نفتی درباره فرآیند برگزاری مناقصه، گفت: شرکت ملی نفت ابتدا به معرفی و شناسایی طرحها پرداخته و فرصتهای مورد نظر را برای توسعه های بعدی در نظر می گیرد؛ اما معرفی این پروژه ها در این کنفرانس به این معنا نیست که همه این طرحها فردا به مناقصه می روند. وی خاطرنشان کرد: شرکت ملی نفت بر حسب اولویتها و نوع میدانها به تعیین این مسئله می پردازد که چه شرکتهایی برای توسعه چه میدانهایی مناسب هستند و نسبت به این ارزیابی از شرکتهای خارجی برای مناقصه یا مذاکره بیشتر دعوت می شود. وی با تاکید بر این که فرآیند مناقصه در قراردادهای IPC مطابق قانون است، تصریح کرد: در فرآیند مناقصه نیز برنده اعلام خواهد شد. حسینی درپاسخ به این سئوال که جزئیات میدانهایی که قرار است به مناقصه بروند در این کنفرانس اعلام می شود، افزود: جزئیات تنها در اختیار شرکتهایی که برای مناقصه دعوت می شوند قرار می گیرد تا ارزیابی فنی و اقتصادی بیشتری نسبت به پروژه مورد نظر داشته باشند. رئیس کمیته بازنگری قراردادهای نفتی تصریح کرد: در واقع هر شرکتی که بهترین پیشنهاد را بدهد شانس بیشتری برای برنده شدن در مناقصه دارد؛ ضمن این که چنانچه فعالیتهای شرکتی در اکتشاف منجر به کشف میدان تجاری شود، می تواند در مراحل بعدی، یعنی توسعه نیز مشارکت داشته باشد. حسینی افزود: حال اگر میدانی که به مناقصه می رود توسعه ای باشد مولفه های فراوانی از جمله بهترین نگاه فنی براساس عمر میدان و توسعه میدان براساس تولید صیانتی مورد تاکید است؛ البته در این میان طرحهای ارائه شده باید مورد قبول شرکت نفت و کارشناسانی که طرحها را آماده کرده اند، باشد. حسینی با بیان این که IPC قرارداد بیع متقابل نیست، تصریح کرد: در IPC سقف ظرفیت وجود ندارد و برآوردها براساس برنامه جامع ارائه شده تعیین می شود. وی درباره نحوه مشارکت شرکتهای ایرانی و خارجی و این که آیا شرکت ملی نفت در این باره اعمال نفوذ خواهد کرد، افزود: فکر نمی کنم شرکت ملی نفت ایران در این مورد دخالتی داشته باشد، ضمن این که شرکتها در انتخاب شرکای توانمند ایرانی آزاد هستند. حسینی گفت: کاری که شرکت ملی نفت در این میان انجام می دهد این است که صلاحیت شرکتهای ایرانی را برای حضور در مشارکتها تعیین می کند؛ اما شرکتهای خارجی مجاز هستند با هر شرکت داخلی برای توسعه بالادستی شریک شوند، به این ترتیب شرکت ملی نفت ایران روابط میان شرکتها را دیکته نمی کند. این مقام مسئول در پاسخ به این سئوال که آیا تمهیدات در نظر گرفته به معنای انحصار ورود شرکتهای خارجی است، گفت: هیچ برنامه ای برای انحصار شرکتهای خارجی نداریم و همان طور که گفتم شرکت ملی نفت تنها صلاحیت شرکتهایی را که خواستار توسعه میدانها هستند، بررسی می کند. انتهای پیام/
![](http://farsnews.com/shares/img/short-url-icon.png)
http://fna.ir/Y3PV6J
![](http://farsnews.com/shares/img/tele-nt.jpg)
94/09/08 - 11:58
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]