واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: موضوعاتی که در دیدار نخست وزیر مالزی و اوباما قربانی شد کوالالامپور – ایرنا – شکایت های زیاد نهادهای مدنی از نخست وزیر مالزی به "باراک اوباما" رئیس جمهوری آمریکا باعث شد اوباما با مطرح نکردن این مباحث گسترده، بخشی از خواسته مردم مالزی را ندیده بگیرد.
![موضوعاتی که در دیدار نخست وزیر مالزی و اوباما قربانی شد](http://img7.irna.ir/1394/13940907/81856936/81856936-70335176.jpg)
به گزارش ایرنا، "باراک اوباما" هفته گذشته با نمایندگان نهادهای مدنی مالزی در سفرش به کوالالامپور دیدار و در مورد برخی رفتارهای دولت نجیب تون رزاق با مخالفان و همچنین تجمعات علیه وی اظهار نظر کرد. آنگونه که در تارنمای "آسیا رویو" آمده است: نجیب تون رزاق که در انتخابات سراسری سال 2013 با نتیجه ضعیفی قدرت را در دست گرفت، صدها نفر از روزنامه نگاران، فعالان، کاریکاتوریست ها و حقوقدانان را به اتهام اغتشاش بازداشت کرد و انور ابراهیم رهبر مخالفان دولت را نیز به جرم فساد اخلاقی برای بار دیگر به زندان بازگرداند. "جیمز چین" مدیر موسسه آسیایی دانشگاه "تاسامانیا" استرالیا معتقد است نجیب تون رزاق که از ماه می سال 2013 پس از انتخابات سراسری زود رنج شده است، به نظر نمی رسد از انتقادهای انجام شده استقبال کند، بنابراین از انتقادهایی که باراک اواما ارائه کرده، دلخور شده است. نجیب تون رزاق همچنین به دلیل بدهی های مناقشه برانگیز شرکت دولتی توسعه مالزی واحد و مبلغ 700 میلیون دلار که به حساب شخصی وی واریز شده، تحت فشارهای زیادی قرار گرفته است. برغم فشارهای موجود، نجیب مدعی است این مقادیر که از منبع خاورمیانه ای به وی بخشیده شده ، برای مصارف شخصی هزینه نشده است. اوباما در پاسخ به این سئوال که آیا مسئله آزادی بیان و اتهام های مالی را در گفت وگو با نجیب مطرح می کند، گفته بود "تصمیم این امر را داشتم، اما اکنون که در این جلسه نیز مطرح شده به طور قطع آن را مطرح می کنم". با توجه به شکایات گسترده از نخست وزیر مالزی، اوباما در نهایت به درخواست نهادهای مدنی پاسخی نداد و گزینه ای جز تشریفاتی کردن جلسه خود با نخست وزیر مالزی را نداشت و با چهره ای عبوس در مقابل دوربین های عکاسی قرار گرفت. نخست وزیر مالزی پس از این نشست اعلام کرد در گفت وگو با باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا مباحثی از قبیل مبارزه تروریسم، چالش های دریای جنوبی چین و همکاری های اقتصادی دو سوی اقیانوس آرام را مطرح کرده است و با این بیان از اتهام مطرح شده علیه خود برای بار دیگر طفره رفت. نخست وزیر مالزی با اشاره جزئی نیز گفت که برخی از دیدگاه های باراک اوباما در مواردی از قبیل آزادی بیان و نقش نهادهای مدنی در دموکراسی را مورد لحاظ قرار می دهد. باراک اوباما نیز در این نشست به دلیل همراهی مالزی با ائتلاف مبارزه با داعش، این کشور را به عنوان یک نمونه میانه رو اسلامی مورد ستایش قرار داد تا دستاورد این سفر خود را در تعارفات دیپلماتیک خلاصه کند و موضوعاتی که زندگی مردم مالزی را تحت تاثیر قرار داده است هرگز به زبان نیاورد.سکوت باراک اوباما در خصوص موضوعاتی که می توانست شیرنی میزبانی آ.سه.آن را به کام نجیب تون رزاق تلخ کند، نشان می دهد که اوباما با گرفتن امتیازاتی از مالزی تا حدودی با برخی از سیاست های مالزی همراهی می کند. برخی تحلیلگران منطقه ای بر این باورند که مالزی با استفاده از روابط خود با واشنگتن و پکن نقش متعادل کننده ای در میزان نفوذ این دو قدرت در جنوب شرق آسیا ایفا می کند. "نجیب تون رزاق" که از ماه های گذشته تاکنون به دلیل اتهام مفاسد مالی با مشکلاتی مواجه شده است، ظاهرا به درخواست "باراک اوباما" مبنی بر انجام برخی اصلاحات در این کشور چراغ سبز نشان داده و اکنون مردم مالزی باید منتظر باشند که آیا نقش واسطه ای مالزی در بین پکن و واشنگتن به تغییرات گسترده ای در زندگی مردم منتهی می شود و یا اینکه این سیاست ها به روابط بین دولت ها محدود می شود. آساق**241**1611
07/09/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]