محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1846393393
رایزنی اصلاحطلبان با شوراینگهبان نشانه صداقت است
واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
رایزنی اصلاحطلبان با شوراینگهبان نشانه صداقت است
روز نو : صبا شعردوست: آیتالله سیدحسن موسویتبریزی، دبیرکل مجمع محققین و مدرسین قم است. از آن دست روحانیونی که در کلامش صراحت و شجاعت و خاطرههای زیادی از زمان حیات امام(ره) دارد. در پاسخهایش هم هر از چندی گذری به خاطراتش از زمان انقلاب میزند. موسویتبریزی اکنون ساکن قم و در دفتر مجمع محققین و مدرسین است که از ما نیز در آن دفتر ساده و کوچک نسبت به سایر دفاتر خیابان صفاییه پذیرایی کرد. موسویتبریزی که این روزها سخت مشغول برنامهریزیهای انتخاباتی البته نه برای خود بلکه برای کمک به جبهه اصلاحات و مجمع محققین و مدرسین قم است، در این گفتوگو بر حقالناس بودن رأی مردم تاکید کرد و اخباری هم از رایزنیهای اصلاحطلبان با نهادها و افراد برای انتخابات مجلس آتی داد.
مشروح این گفتوگو در پی میآید:
بحثی مطرح است مبنی بر اینکه اصلاحطلبان نگران ردصلاحیتها هستند. آیا اصلاحطلبان بهواقع چنین نگرانیای دارند؟
نگرانی که ندارند اما اگر داشته باشند بهنظر شما چه اشکالی دارد؟
اشکالش اینجاست که جناح مقابل این را یک نقطه ضعف میداند.
اصلاحطلبانی که من میشناسم دلشان برای ایران، نظام و پیشرفت کشور میسوزد و میخواهند انتخابات، انتخاباتی پر شکوه و طوری باشد که همه افکار شرکت کنند. بنابراین در این جهت باید رایزنیهایی انجام گیرد و همانطور که در درون خود باید رایزنی انجام دهند، باید با بیرون و نهادهای مرتبط با امر انتخابات هم رایزنی کنند. این نقطه ضعف نیست که گروهی بخواهند قبل از انتخابات رایزنی کنند. رایزنی کردن به معنای ضعف داشتن نیست.
یعنی اصلاحطلبان الان مشغول رایزنی هستند؟
بله. اصلاحطلبان درون جناح خود مشغول رایزنی هستند برای اینکه بین کاندیداها اهم فی الاهم کنند که آمدن چه کسی بهصلاحتر است. در بیرون هم به همین ترتیب رایزنی میکنند چراکه به اعتقاد ما رایزنی حق اصلاحطلبان است. البته حق هر جریانی است. اصلاحطلبان میتوانند با مسوولان کشور در راستای مواضع خود رایزنی کنند حتی با رهبر انقلاب هم میتوانند صحبت کنند و اگر شبههای است آن را برطرف کنند. این را نگرانی نمیگویند بلکه صداقت میگویند. اگر کارهای پشتپرده انجام دهند، درست است؟ به اعتقاد من این کارها شفافسازی است. حالا عدهای در این میان بهرهبرداری میکنند و میگویند، نگرانند. درصورتیکه اصلاحطلبان در عین حال که با بزرگان و مسوولان صحبت میکنند، مردم را هم در جریان کارها میگذارند چراکه به اعتقاد ما یکی از عیبهای جامعه انتخاباتی ما این است که افراد و گروههای خلقالساعه در آستانه انتخابات شکل میگیرند و مردم در جریان امور آنها قرار نمیگیرند. در زمان مرحوم امام(ره) در انتخابات مجلس شایع شده بود که فقط جامعه مدرسین قم و تهران برای کل ایران کاندیدا بدهند و مردم هم موظف به تبعیت از آنها هستند. امام(ره) این مساله را نهی کرد و گفت که جامعه مدرسین در غیر قم و جامعه روحانیت مبارز در غیر تهران کاندیدا معرفی نکند. بنابراین اینکه عدهای بخواهند برای حذف رقیب حرفهای اینچنینی مطرح کنند، درست نیست و همانطور که گفتم نمونههایش را زیاد داشتهایم. اما همه باید بدانند که در نهایت رأیدهندگان مسوول انتخاب خود هستند. یعنی اگر کاندیدایی را انتخاب کردند و آن فرد در مجلس عملکرد خوبی نداشت، به این معناست که مسوولیت آن بر دوش رأیدهندگان هم هست.
گفتید که اصلاحطلبان مشغول رایزنی هستند. تا الان چه رایزنیهایی با چه دستگاهها و مقاماتی صورت گرفته است؟ یا در برنامه خود دارند؟
تا الان که رایزنیها بیشتر درونگروهی بوده است ولی در برنامههای آینده شورای مرکزی جبهه اصلاحات ملاقاتهایی درنظر گرفته شده است. مثلا دیدار با بزرگان کشور ازجمله ملاقات با آیتالله هاشمیرفسنجانی از برنامههای این شورا است.
الان وضعیت وحدت در جناح اصلاحطلب به چه ترتیب است؟
الان وحدت به این معنا که در حال تعیین کاندیدا باشیم، هنوز صورت نگرفته است. فعلا شورایعالی سیاستگذاری مشغول تقسیم کار است و سه کمیسیون در درون این شورا تشکیل شده که هر کدام وظایف خود را دارند.
پیشبینی شما از انتخابات مجلس دهم چیست؟
معتقدم که ترکیب آینده مجلس به کیفیت برگزاری انتخابات بستگی دارد. اگر انتخابات در یک مسیر معتدل قانونی پیش رود و همه کسانی که لیاقت دارند، شرکت کنند، فکر میکنم که اصلاحطلبان نیمی از مجلس را بهدست میآورند.
یعنی تغییر آرایش جدی بهلحاظ سیاسی در مجلس خواهیم داشت؟
قطعا خواهیم داشت.
سرانجام نیروهای تندرو در مجلس چه خواهد شد، فکر میکنید که آیا در مجلس آینده جایی داشته باشند؟
این افراد به خودی خود رأیی نخواهند داشت اما گاهی ممکن است این افراد پشت پرده کسانی باشند که عدهای بهخاطر آنها رأی دهند.
یک نگرانی درخصوص فعالیتهای جداگانه جریان اعتدال و اصلاحات در انتخابات مجلس است ...
من هنوز در این راستا نمیتوانم اظهارنظر کنم. فعلا اهداف جریان اعتدال با اهداف جبهه اصلاحات خیلی فاصله ندارد. اما بالاخره این را هم باید بپذیریم که اعتدال به معنای مفهوم کلمه همان اصلاحات است.
بحث دیگری که مطرح است اینکه ارایه یک لیست مشترک از اصلاحطلبان و اصولگرایان معتدل به رقابتپذیری در انتخابات صدمه میزند. شما قبول دارید؟
واقعیت این است که همه این بحثها از دل یک جریان سومی بیرون میآید، جریانی که احتمالا جایی در انتخابات آتی مجلس ندارد. اگر اصولگرایانی باشند که مواضعشان به اصلاحطلبان نزدیک باشد و اصلاحطلبان هم این مواضع را قبول داشته باشند، برابر یک عدهای که به اصطلاح اصولگرا هستند و مملکت را بهجایی کشاندهاند که میدانید، متحد شوند، بد است؟ فکر میکنید که مردم این دیدگاه را پس میزنند؟ من فکر میکنم که هدف این است که دیدگاه تندرو در کشور حذف شود. اگر کسانی هم واقعا دیدگاه اصولی داشته باشند، قطعا این گفته من را میپذیرند. چه اشکال دارد که بهخاطر منافع مردم یک لیستی برای مجلس بیرون بیاید که مصلحتگرا هستند و منافع خود و جناحشان اولویت نباشد. این قطعا رقابتهایی را ایجاد میکند و اینطور نیست که همه اصولگرایان در صف اصلاحطلبان بایستند.
فکر میکنید که چه طیفهایی درون اصولگرایان راغب به ائتلاف با اصلاحطلبان باشند؟
طیف را نمیشود اسم برد اما اصولگرایان سنتی نمیتوانند ائتلاف کنند. منظورم بعضی از اصولگرایان سنتی هستند که خود را خدای روی زمین میدانند و البته من اسمی از آنها نمیبرم و اگر هم بخواهند ائتلاف کنند بهنظرم اصلاحطلبان نباید قبول کنند چون هویت خود را از دست میدهند.
نکته دیگری که در جناح رقیب مطرح میشود این است که بحث اختلاف میان آقای خاتمی و عارف را برای انتخابات آتی مجلس مطرح میکنند. شما بهعنوان فردی که با هر دو نفر آشنایی و مراوده دارید، آیا این مساله را تایید میکنید؟
خیر. هر دو اصلاحطلبند، هر دو اصلاحطلب دلسوز هستند و دل در گروی انقلاب و ملت ایران دارند. انحصارطلب هم نیستند. هر دو بزرگوار در این مسایل مشترکات زیادی دارند و این بحثها فقط برای اختلافافکنی مطرح میشود.
مهمترین و بزرگترین بحثی که در جناح اصلاحطلب برای انتخابات وجود دارد، چیست؟
وحدت.
بعد از وحدت؟
نشان دادن اصول و اعتقادات و اهداف خود برای مردم است اما نکته مهمش این است که اصلاحطلبان به فکر راههایی هستند که در انتخابات بتوانند با مردم صحبت کنند.
دغدغه سیاسی و اجتماعی چهطور؟
اصلاحطلبان به این دغدغههای سیاسی و اجتماعی عادت کردهاند. بالاخره یا در انتخابات تایید صلاحیت میشوند یا نمیشوند، یا رأی میآورند یا رأی نمیآورند. حتی ممکن است در جناح اصلاحطلب کسانی بیایند که در چندین دوره مجلس بودهاند یا ردصلاحیت شدهاند. با این شرایط یعنی اصلاحطلبان به این وضعیت عادت کردهاند.
استراتژی اصلاحطلبان بعد از ردصلاحیتهای احتمالی در شورای نگهبان چیست؟
ما از طریق قانونی و شکایت به شورای نگهبان پیگیری میکنیم. شورای نگهبان هم موظف است که مدارک را ارایه کند. در شهرستانها هم این کار بهعهده هیات نظارت است. اما اصلاحطلبان قطعا پیگیری میکنند. در واقع پیگیری از راه قانونی انجام میگیرد.
این روزها بحثی هم در جامعه مطرح است مبنی بر اینکه رأی مردم حقالناس است. آیا به اعتقاد شما رأی مردم فقط موقع شمارش آرا یا روز رأیگیری حقالناس است؟ یعنی ردصلاحیتها ممکن است حقالناس را دچار مشکل کند؟
حقالناس از روز انتخابات شروع نمیشود. این تصور غلطی است. حق کاندیدا شدن، رأی دادن و رأی گرفتن را خدا به انسان داده است و این حق در قانون اساسی ما به رسمیت شناخته شده است و در اصل 56 قانون اساسی هم آمده است. الان هم قانون اساسی محترم است و هیچ کس هم نمیتواند خلاف قانون اساسی عمل کند. لذا یکی از راههایی که در قانون اساسی برای اداره جامعه آمده است، انتخابات مجلس است. همه ما هم حق داریم که در مدیریت کشور بهنحوی چه با رأی دادن و چه رأی گرفتن، شرکت کنیم. بنابراین هرگونه دخل و تصرف در حقالناس محکوم و خلاف شرع و قانون اساسی است. اینکه رأی را درست نخوانند یا با نگاه سلیقهای ردصلاحیت شود، خودش حقالناس است. از حالا هم که بحث انتخابات شروع شده است، اگر خلاف قانون انجام دهند، یعنی حقالناس را زیر پا گذاشتهاند.
بحث تحقیقات محلی هم در انتخابات که هیاتهای کمککننده به شورای نگهبان در شهرستانها انجام میدهند هم حقالناس است. اولا کسانی که کاندیدا میشوند از مراجع چهارگانه استعلام میشود، بنابراین استعلام محلی بیربط است چون در قانون ما فقط چهار مرجع داریم و حق این نیست که بروند در منزل کسی که خودش کاندیدای خبرگان بوده، داماد یک مرجع تقلید است و همسرش هم دختر یک مرجع تقلید است، تحقیقات محلی کنند. این بیعقلی است که در خانه فرد را بزنند و بگویند که این خانمش حجاب داشته است؟ شورای نگهبان حق این کار را ندارد و این خودش بخشی از حقالناس است.
چرا شورای نگهبان به یکباره اختیاراتش افزایش پیدا کرد؟
معجزه شد. بعد از امام(ره) معجزه شد و یک چیزی آمد به معنای نظارت استصوابی که نظارت استصوابی مشکلی ندارد یعنی شورای نگهبان باید با صواب به مسایل رسیدگی کند اما اضافه شدن احراز صلاحیت مسایل دیگری را طرح کرد. وظیفه شورای نگهبان نظارت بر انتخابات بود نه نظارت بر منتخبین. خدا رحمت کند مرحوم آیتالله گیلانی در نماز جمعه آمد و گفت: «کسانی که ما در شورای نگهبان رد میکنیم، فکر نکنید که آدمهای بدی هستند، برای ما خوبیشان ثابت نشده است.» این جمله ایشان هم میتواند، اختتامیه بحث باشد.
بهعنوان سوال آخر اینکه حضرت امام(ره) در آن زمان چه برخوردهایی هنگام ردصلاحیتها با شورای نگهبان داشتند؟
چند مورد بود که همه میدانند. مثلا آقای خلخالی را از قم رد کردند و امام(ره) وقتی متوجه شد، وارد موضوع شد و گفتند که نباید رد کنید. درباره خود من هم این اتفاق افتاد که به من اعلام کردند که نباید کاندیدا شوید و من قبول نکردم و گفتم باید اعلام کنید که چرا نباید کاندیدا شوم. در نهایت هم حضرت امام(ره) مداخله کردند و به شورای نگهبان در این زمینه تذکر دادند.
تاریخ انتشار: ۰۷ آذر ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]
صفحات پیشنهادی
انتخاب رئیس و نایبرئیس کارگروه تعامل و رایزنی شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان
انتخاب رئیس و نایبرئیس کارگروه تعامل و رایزنی شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان مرتضی حاجی و مصطفی کواکبیان به عنوان رئیس و نایب رئیس کارگروه تعامل و رایزنی شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان تعیین شدند به گزارش خبرنگار حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان نامشب صورت گرفت تبیین ۳ کارگروه تخصصی شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان/ مرتضی حاجی رئیس کارگروه رایزنی و تعامل
امشب صورت گرفتتبیین ۳ کارگروه تخصصی شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان مرتضی حاجی رئیس کارگروه رایزنی و تعاملدر جلسه شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان شرح وظایف ۳ کارگروه استانها سیاستها و راهبردها و کارگروه رایزنی و تعامل تبیین شد به گزارش خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس جلسه شوراارگان رسانهای کارگزاران خبر داد رایزنی اصلاحطلبان با 50 کاندیدای احتمالی در تهران + اسامی
ارگان رسانهای کارگزاران خبر دادرایزنی اصلاحطلبان با 50 کاندیدای احتمالی در تهران اسامیدر نشستهای مختلف اصلاحطلبان به برخی از افراد به عنوان کاندیداهای بالقوه تهران برای شرکت در انتخابات مجلس پیشنهاد شده است که از آنها برای شرکت در انتخابات اسفند ماه دعوت به عمل بیاید به گافشای فساد جدید 100 میلیاردی/ جدایی حامیان دولت از اصلاحطلبان!
افشای فساد جدید 100 میلیاردی جدایی حامیان دولت از اصلاحطلبان کنفرانس گازی امروز و حضور برخی سران کشورهای دنیا در این اجلاس در کانون توجه رسانه های امروز قرار دارد این در حالی است که دادگاه بابک زنجانی و همچنین افشای فساد جدید در وزارت نفت از دیگر موضوعات مهم امروز بوده است کصادق زیباکلام: نسخه انتخاباتی حزب «اعتدال و توسعه» دقیقا همان نسخه شکست اصلاحطلبان است
صادق زیباکلام نسخه انتخاباتی حزب اعتدال و توسعه دقیقا همان نسخه شکست اصلاحطلبان استفعال اصلاحطلب گفت تنها راهی که اعتدال و توسعه میتواند به عنوان یک مجموعه اعتدالی به پیروزی اصلاحطلبان کمک کند این است که داخل جبهه اصلاحطلبان قرار داشته باشد به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاردبیر و مسئول روابط عمومی شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان تعیین شدند
دبیر و مسئول روابط عمومی شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان تعیین شدند رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان دبیر و مسئول روابط عمومی این شورا را تعیین کرد به گزارش خبرنگار حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان سومین جلسه شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان عگزارش آرمان درباره عدم ائتلاف حزب «اعتدال و توسعه» با اصلاحطلبان انحصارطلبیها و تنگنظریها باعث ج
گزارش آرمان درباره عدم ائتلاف حزب اعتدال و توسعه با اصلاحطلبانانحصارطلبیها و تنگنظریها باعث جدایی حامیان دولت از اصلاحطلبان شد با این وضع شاهد کنارهگیریهای دیگر نیز خواهیم بودروزنامه آرمان نوشت با وجود ارزش حزب اعتدال و توسعه برای اصلاحطلبان در جهت تحقق خواستههایشان ازرهبر انقلاب در دیدار رئیس جمهور ترکمنستان: جنایات وحشیانه تروریست ها در سر بریدن و سوزاندن انسان ها نشانه بیگا
نیریمیز حضرت آیت الله خامنه ای جنایات وحشیانه جریانهای تروریستی در سر بریدن و سوزاندن انسانها را نشانه بیگانگی کامل این جریانها از اسلام خواندند و تأکید کردند این جنایات هیچ ربطی به اسلام ندارد به گزارش نیریمیز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری حضرت آیت اللهنشانه های امیدوارکننده ای درباره سوریه وجود دارد
خبرگزاری آریا-ظریف در مقاله ای در روزنامه السفیر نوشت نشانه های امیدوارکننده ای درباره سوریه وجود دارد به گزارش خبرگزاری آریا محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در یادداشتی با عنوان راه های برون رفت از بحران سوریه در روزنامه السفیر لبنان نوشت بحران سوریه پسجنایات وحشیانه تروریست ها در سر بریدن و سوزاندن انسان ها نشانه بیگانگی آنها از اسلام است
حضرت آیت الله خامنه ای جنایات وحشیانه جریانهای تروریستی در سر بریدن و سوزاندن انسانها را نشانه بیگانگی کامل این جریانها از اسلام خواندند و تأکید کردند این جنایات هیچ ربطی به اسلام ندارد رهیاب به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انق-
گوناگون
پربازدیدترینها