واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲ آذر ۱۳۹۴ (۱۲:۲۳ب.ظ)
توصيههاي بهداشتي و درماني به زائران حسيني موج - سيد علي مرعشي، رئيس مرکز پزشکي حج و زيارت جمعيت هلالاحمر، با اشاره به تمهيدات پيشبيني شده اين جمعيت براي ايام اربعين گفت: هم اکنون حدود 180 تيم پزشکي بين مرز مهران و نجف مستقر شدهاند و بيمارستانهاي صحرايي نيز آماده خدمت به زائران هستند.
به گزارش خبرگزاري موج، مرعشي ابراز اميدواري کرد که امسال زائران اربعين بدون هيچ مشکل خاصي، اين سفر معنوي را به اتمام برسانند و البته در اين مسير، زيرساختها، امکانات و نيروي انساني جمعيت هلالاحمر به طور کامل در خدمت زائران حسيني خواهد بود.
کادر پزشکي و درماني؛ آماده خدمت
رئيس مرکز پزشکي حج و زيارت جمعيت هلالاحمر خاطرنشان کرد: امسال بيش از 950 پزشک، پرستار، کارشناس بهداشت، کارشناس علوم غذايي و امدادگر، آماده خدمت به زائران هستند و خود را براي امداد ويژه، انتقال مصدومان و ساير حوادث احتمالي آماده کردهاند.
مرعشي يادآوري کرد: هم اکنون حدود 180 تيم پزشکي بين مرز مهران و نجف مستقر شدهاند و بيمارستانهاي صحرايي نيز آماده خدمت هستند. همچنين به گفته وي، از نجف تا کربلا نيز 14 چادر امدادي برپا شده و در داخل شهر نجف هم در 11 محل، امکان استقرار زائران وجود خواهد داشت. استقرار 14 محل اسکان در کربلا، اسکان در بينالحرمين و استقرار تختهاي بستري نيز از ديگر خدمات جمعيت هلالاحمرخواهد بود.
وي همچنين با اشاره به اينکه امسال، 85 تن دارو به کربلا حمل شده و 10 چادر امدادي بين نجف و کربلا نيز به دستگاههاي شوک قلبي، اکسيژنساز و نوار قلبي، تجهيز شده است، افزود: خوشبختانه در نجف و کربلا نيز دو درمانگاه شبانهروزي با کمک جمعيت هلالاحمر خدمت خواهند کرد و امکانات بستري و ارائه خدمات سرپايي درمان نيز نسبت به سال قبل افزايش پيدا کرده است.
مراقب وبا باشيد
رئيس مرکز پزشکي حج و زيارت جمعيت هلالاحمر با اشاره به شرايط فعلي عراق، تغييرات آب و هوايي و طولانيبودن مسافت پيادهروي گفت: اين احتمال وجود دارد که عدهاي از زائران، ضعيف شده و حتي به بيماري مبتلا شوند. البته عدهاي از زائران در معرض خطرات بيشتري قرار دارند. مثلاً افراد سالخورده، کودک يا کساني که به بيماريهاي قلبي، ديابت و آسم مبتلا هستند بايد در طول سفر بيشتر مراقب باشند.
مرعشي افزود: بهترين کاري که زائران ميتوانند در برابر وبا انجام دهند، پيشگيري است. به همين دليل آنها بايد مرتب دستهاي خود را بشويند يا هنگام استفاده از سرويس بهداشتي نکات لازم را رعايت کنند؛ زيرا مدفوع و ادرار شخص مبتلا ميتواند افراد ديگر را به اين بيماري مبتلا کند.
وي يادآوري کرد: بيماري وباي شايع در عراق با نوعي که در کشورمان وجود دارد، متفاوت است و به همين دليل ممکن است بدن افراد نسبت به آن مقاومت خاصي نداشته باشد و احتمال واگيري آن براي زائران ما وجود دارد.
به گفته رئيس مرکز پزشکي حج و زيارت جمعيت هلالاحمر، بيرونروي شديد، تب، حالت تهوع و دلپيچه، از نشانههاي شايع وب است که زائران بايد اين نشانهها را جدي گرفته و بهمحض بروز آنها به چادرهاي هلالاحمر که در مسير پيادهروي مستقر شده مراجعه کنند.
از سلامت خود مراقبت کنيد
رئيس مرکز پزشکي حج و زيارت جمعيت هلالاحمر تصريح کرد: زائراني که دارو مصرف ميکنند بايد دوز مصرفي خود را نيز رعايت کرده و آن را تغيير ندهند. مورد بعدي رعايت نکات بهداشتي هنگام خوردن و آشاميدن است، زيرا با توجه به وجود توقفگاههايي که به منظور استراحت زائران و پذيرايي از آنها تدارک ديده شده (موکب)، زائران نياز نيست با خود غذا حمل کرده و از آبي بنوشند که از سلامت آن مطمئن نيستند.
مرعشي درباره مدت زمان پيادهروي در طول روز نيز خاطرنشان کرد: بهتر است زائران به شکلي برنامهريزي کنند که پس از نماز صبح پيادهروي را آغاز کرده و تا غروب آفتاب به محلي براي استراحت برسند. توصيه ميشود آنها روزانه بيش از هفت ساعت پيادهروي نکنند. علاوه بر اين، زائران بايد هر لحظه که در پا يا کمر خود احساس درد کرده يا پايشان تاول زد و زخم شد، پيادهروي را متوقف کرده و از کمک امدادگران هلالاحمر استفاده کنند. به بيماران ديابتي نيز توصيه ميشود هرگز پاي برهنه راه نروند، ناخن انگشتان پاي خود را کوتاه کرده و مراقب باشند پايشان تاول نزند.
واکسن مننژيت و آنفلوانزا بزنيد
رئيس مرکز پزشکي حج و زيارت با اشاره به ضرورت تزريق واکسن آنفلوآنزا و مننژيت به افرادي که قصد عزيمت به مراسم پيادهروي اربعين را دارند، گفت: اگر چه از نظر قانوني الزامي براي اين تزريقها وجود ندارد، اما به زائران توصيه ميشود حتماً قبل از سفر اين دو واکسن را تزريق کنند که بهترين زمان تزريق اين واکسنها يک تا دو هفته قبل از سفر است.
مرعشي در خصوص وضعيت بهداشتي عراق نيز خاطرنشان کرد: هماکنون تنها مسأله، شيوع وبا در عراق است که بر اساس آخرين آمار چهار هزار و 500 نفر در عراق به اين بيماري مبتلا شدهاند، اما؛ هيچ زائر ايراني به اين بيماري مبتلا نشده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]