واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: جدی شدن احتمال پیوستن ایران به ائتلاف بینالمللی ضد داعش
در پی وقوع حملات تروریستی جمعه شب پاریس و ادامه تهدیدات امنیتی در سرتاسر اروپا، توجه بین المللی بیش از هر زمان دیگری متوجه تهدید برآمده از تروریسم شده است. در این میان، اظهارات اخیر رئیس جمهور فرانسه سبب شده برخی از منابع از احتمال متمایل شدن کشورهای غربی به ائتلاف با ایران برای مبارزه با داعش سخن بگویند.
کد خبر: ۵۴۸۲۸۷
تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۶ - 18 November 2015
![جدی شدن احتمال پیوستن ایران به ائتلاف بینالمللی ضد داعش جدی شدن احتمال پیوستن ایران به ائتلاف بینالمللی ضد داعش](http://cdn.tabnak.ir/files/fa/news/1394/8/27/546372_681.jpg)
در پی وقوع حملات تروریستی جمعه شب پاریس و ادامه تهدیدات امنیتی در سرتاسر اروپا، توجه بین المللی بیش از هر زمان دیگری متوجه تهدید برآمده از تروریسم شده است. در این میان، اظهارات اخیر رئیس جمهور فرانسه سبب شده برخی از منابع از احتمال متمایل شدن کشورهای غربی به ائتلاف با ایران برای مبارزه با داعش سخن بگویند.
به گزارش «تابناک»، روزنامه «ایندیپندنت» به نقل از منابع دیپلماتیک می نویسد این احتمال وجود دارد که در پی وقوع حملات تروریستی اخیر در پاریس، ایران به عضویت ائتلاف بین المللی ضد داعش درآید. به نوشته این روزنامه، تمایل همیشگی ایران به مشارکت در مبارزه بین المللی با داعش، در کنار بهبود روابط دیپلماتیک این کشور با غرب، می تواند سبب شود ایران نیز بخشی از پروسه ای باشد که در حال حاضر، روسیه و غرب در حال تدوین آن برای مبارزه با تروریسم بین المللی هستند.
در ادامه این مطلب اشاره شده که فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه که در پی وقوع حملات تروریستی پاریس، اعلام کرد که داعش در حال جنگ با کشورش است، تمایل دارد جبهه بین المللی ضد داعش را گسترش دهد. صبح امروز، حسن روحانی، رئیس جمهور ایران با اولاند گفت و گو و بر اهمیت حیاتی مبارزه با تروریسم و داعش با تمام قوا تأکید کرد.
هرچند روابط ایران و فرانسه طی سال های اخیر مساعد نبوده، اما روحانی فرانسه و همچنین ایتالیا را به عنوان نخستین مقاصد سفر رئیس جمهور ایران به کشورهای عضو اتحادیه اروپا طی یک دهه اخیر انتخاب کرده است. البته این سفر که قرار بود در آن قراردادهای اقتصادی مهمی نیز به امضا برسد، به دلیل حملات تروریستی پاریس لغو شد. با این حال، یک مقام فرانسوی گفته در نخستین فرصت ممکن، این سفر انجام خواهد شد.
در پی حصول موفقیت آمیز توافق هسته ای ایران، مقامات غربی درباره زمینه های مشترک میان ایران و غرب برای مبارزه با تروریسم سخن گفتند. فیلیپ هاموند، وزیر خارجه انگلیس، تأکید کرد که لندن و تهران درباره ضرورت مبارزه با تهدید تروریسم، دارای زمینه های مشترک هستند.
جان کری، وزیر خارجه آمریکا، همواره تأکید داشت که حضور ایران به عنوان بخشی از ائتلاف ضد داعش، مناسب نیست. اما از آن زمان تاکنون، ایران در مذاکرات صلح سوریه در وین نیز شرکت کرده است؛ امری که تا پیش از این مورد مخالفت واشنگتن قرار داشت. در این میان، زمزمه هایی نیز از هماهنگی اقدامات ایران و آمریکا علیه داعش در عراق به گوش می رسد.
اظهارات اخیر اولاند مبنی بر «اتحاد با هر کسی که می تواند در قالب یک ائتلاف واحد با این ارتش تروریستی (داعش) مقابله کند»، احتمال مشارکت ایران در مبارزه علیه تروریسم را افزایش داده است. اولاند از روسیه و آمریکا خواسته منابع خود را در این راستا تجمیع کنند و همچنین قرار است در این زمینه با باراک اوباما و ولادیمیر پوتین دیدار و گفت و گو کند.
یک مقام دیپلماتیک غربی می گوید: «روسیه علناً اعلام کرده که درباره سوریه، به همکاری اطلاعاتی با ایران و عراق می پردازد. ایالات متحده نیز اطلاعات خود را با عراق به اشتراک می گذارد و ما می دانیم که عراق، بسیاری از این اطلاعات را به ایران می دهد».
این مقام غربی می افزاید: «ما شاهد بودیم که رئیس جمهور اولاند خواستار یک پاسخ بین المللی به این حمله وحشیانه به کشورش شد و ایرانی ها مایل به کمک در این زمینه هستند. این احساس وجود دارد که به آن ها باید اجازه این کار داده شود». وی همچنین می گوید هرچند فرانسه در جریان مذاکرات هسته ای، سخت ترین مواضع را در قبال ایران داشت، اما «اکنون اوضاع تغییر کرده است».
این مقام دیپلماتیک در ادامه اظهارات خود می گوید: «قرار است توافقات تجاری فراوانی میان ایران و اروپا منعقد شود که این، یکی از راه های همگرا شدن مجدد ایران با جامعه بین المللی است. برخی می گویند وارد کردن این کشور به ائئلاف علیه بزرگترین تهدید تروریستی که تاکنون با آن مواجه بوده ایم، گامی دیگر در این مسیر است».
البته برخی دولت های عرب منطقه خاورمیانه که عضو ائتلاف آمریکایی ضد داعش هستند، مخالف همکاری با ایران می باشند. در این میان، به ویژه عربستان سعودی به شدت با چنین اقدامی مخالف است. با این حال، عربستان به ندرت در حملات علیه داعش شرکت داشته و در عوض، تمرکز خود را بر یمن و مبارزه با حوثی ها قرار داده است». با این وجود، مقامات غربی می گویند در این زمینه و در بحث همکاری با ایران، اشتراک نظری با عربستان ندارند.
![](http://cdn.tabnak.ir/files/adv/13385_606.gif)
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]