تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 30 بهمن 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس چيزى از حقّ برادر مسلمان خود را نگه دارد [و به او ندهد]، خداوند، بركت روزى ر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860850446




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شرایط جذب سرمایه‌گذاری خارجی در ایران/ خارجی‌ها برای سرمایه‌گذاری در ایران خیلی جدی هستند


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: شرایط جذب سرمایه‌گذاری خارجی در ایران/ خارجی‌ها برای سرمایه‌گذاری در ایران خیلی جدی هستند اقتصاد > اقتصاد کلان - اقتصادنیوز نوشت: مشاور رئیس‌جمهور با اشاره به فضای به وجود آمده در فضای پساتحریم، شرایط ایران برای سرمایه‌گذاری خارجی در ایران را تشریح کرده و با اشاره به ورود هیات‌های خارجی، عزم آنان برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف را جدی می‌داند.

جذب سرمایه‌گذاری در ایران همواره یکی از مهم‌ترین چالش‌های پیش روی کشور بوده است. با توجه به اجرایی شدن برجام این موضوع بیش از هر زمان دیگری مورد توجه قرار گرفته و سرمایه گذاران خارجی به دنبال یافتن فرصت‌های سرمایه‌گذاری در ایران و تامین فایناس مورد نظر هستند. اما در این رابطه کشور با چه چالش هایی روبروست و نگاه مقامات عالی کشور در این خصوص چیست؟ از نظر آنان سرمایه گذاری خارجی مطلوب در ایران چیست و چگونه می‌توان با شرایط برد برد شرایط ایجاد این نوع سرمایه‌گذاری را مهیا کرد. اکبر ترکان در این رابطه توضیحاتی داده است. * با توجه به شرایطی که در پساتحریم به وجود آمده، مهم‌ترین موانع برای جذب سرمایه گذاری خارجی در ایران چیست و چطور باید این موانع برداشته شود که سرمایه گذاران خارجی وارد کشور شوند.
برای جلب سرمایه خارجی، یک بحث وجود دارد و برای سرمایه گذار خارجی یک بحث دیگر. اینکه سرمایه خارجی را جذب کنیم، به معنای سرمایه گذاری نیست. ممکن است که مثلاً از طریق هایی مثل بیع متقابل، سرمایه خارجی بیاید و در واقع پروژه ای را برای ما انجام داده و محول کرده و از محل عوایدش باز پرداخت کند. اما گاهی اوقات، جذب سرمایه خارجی مورد نظر است. وقتی صحبت از سرمایه‌گذار خارجی می کنیم، اینجا مدیریت به علاوه تکنولوژی و سرمایه مد نظر ماست. در واقع الان بحث هایی که در حال انجام است، هم در مورد سرمایه های خارجی است و هم در مورد سرمایه گذاری خارجی. اولویت ما با سرمایه گذاری خارجی است. البته سرمایه خارجی هم خوب و مورد نیاز ماست، چون بسیاری از پروژه های با توجیه اقتصادی خوب، در ایران وجود دارد که سرمایه گذاران ایرانی انجام می دهند و نیازمند سرمایه و تامین مالی از خارج است. کوشش این دوستان ما بر این است که منجر به هزینه هایی از جانب دولت نشوند. چون اگر سرمایه گذار خارجی، خودش سرمایه بیاورد، دولت باید ضمانت هایی را به او بدهد که ریسک اقدامات دولتی سرمایه او را تهدید نمی کند. * اما تجارت ریسک خود را دارد و بعید است سرمایه گذاران واقعی به دنبال تضمین دولت ایران باشند.
بله تجارت و کسب و کار ریسک های خودش را دارد. یعنی ریسک مربوط به سرمایه گذار است. اما وقتی که یک سرمایه ای را به صورت فاینانس و قرض به داخل کشور بیاوریم، آن وقت آن کسی که این منابع را در اختیار می گذارد، تضمین می خواهد. برای این تضمین ها اگر سرمایه گذار ایرانی این پول را قرض کرده باشد، سرمایه گذار ایرانی باید به بانک ایرانی تضمین های لازم را بدهد، بانک ایرانی هم به بانک خارجی تضمین بدهد. که در این حالت بالاخره یک قدری احتیاط بیشتری لازم است. چون همان طور که شما می دانید، ما در سال های اخیر با یک پدیده ای مواجه هستیم و آن پدیده این است که وام گیرندگان و تسهیلات گیرندگان ایرانی، بعضاً تسهیلاتی را گرفته اند که قادر به بازپرداخت آنها نیستند. اسمش معوقات شده است که این معوقات ارقام بسیار بزرگی را در تسهیلات با نکی ما تشکیل می دهد. یک بخش معوقات به صورت رسمی با آمار اعلام شده است، یک بخش دیگر هم است که واقعاً فقط، با پوشش های مختلف و با تکنیک های بانکداری به عنوان معوقه ثبت نشده است و اینها معوقات غیررسمی محسوب می شوند. * چند درصد تسهیلات بانکی ما معوقه است؟
بخش بزرگی از تسهیلات بانکی که 25 درصد تسهیلات بانکی ما را تشکیل می دهد، الان به صورت معوقه درآمده است. که به صورت یا معوقه رسمی یا غیررسمی خود را نشان می دهد. این معوقات ریالی هستند. حالا اگر تبدیل شدند به معوقات ارزی چطور؟ تسهیلات گیرندگان ایرانی می روند و وام از خارج می گیرند، بعد بانک ایرانی در مقابل بانک خارجی تضمین می کند، اینها هم به بانک ایرانی، از همین تضمین هایی می دهند که تا الان داده اند، کار دیگری که نمی توانند بکنند. از همین تضمین ها می دهند. این تضمین ها بعداً تبدیل به عدم انجام تعهدات می شود. بعداً تبدیل به معوقات می شود. آن وقت چه کار باید کرد؟ آن وقت بانک ایران باید این بدهی خارجی ارزی را بدهد و در واقع معوقات ریالی ای که الان ما داریم، تبدیل می شوند به معوقات ارزی. یعنی بسیار ضرر دارد. لذا بایستی در وام گرفتن، و تسهیلات گرفتن ارزی، احتیاط کرد تا این وضعیت که برای معوقات ریالی پیش آمده در معوقات ارزی پیش نیاید. * مقصر ایجاد معوقات ریالی چه کسانی هستند؟
تقصیر این معوقات ریالی که پیش آمده است، به گردن بانک هاست چرا؟ چون بانک ها تسهیلات را به یک اشخاصی داده اند، که آن اشخاص این تسهیلات را در موردی که به آن عنوان وام گرفته اند، مصرف نکرده اند. اگر یک کسی تسهیلات بگیرد، صرف یک کار صنعتی کند و اتفاقاً آن بخش صنعتی یا بخش کسب و کاری که برایش وام گرفته است، دچار مشکل شود، خب، باید همین شخص همکاری کرد. اما اگر کسی یک وام را گرفت برای اینکه مثلاً برود و فلان وضعیت اقتصادی ای را که در طرحش نوشته است، انجام بدهد. ولی، وام را بگیرد و برود و خرج کار دیگری کند، مثلاً ببرد صرف نمی دانم، خرید، املاک کند یا خارج از کشور ببرد با چنین کسی که وام را به غیر آن منظور طرح اصلی مصرف کرده است، به نظر بنده نباید مدارا کرد. چون او تخلف کرده است و با او به عنوان یک متخلف باید رفتار کرد. ولی بانک ها هنوز این کار را نکرده اند. بانک ها با کسانی که تسهیلاتی گرفته اند، و تخلف کرده اند، تا به حال نرفته اند حسابرسی کنند و آنها را استخراج کنند و نام آنها را از افرادی که درست عمل کرده اند، جدا کنند. بانک ها باید به افرادی که تجارت و کسب و کارشان دچار مشکل شده است، کمک کنند. چون این کار را نکرده اند، الان در مورد تسهیلات خارجی، من نگران هستم که نکند این واقعه که الان منجر به عدم ایفای تعهدات ریالی شده است، فردا منجر به عدم ایفای تعهدات ارزی شود. * حالا که در دوره پساتحریم، استقبال خارجی ها به چه شکل بوده است، این مدت و این برو و بیا ها به نتیجه ای انجامیده است؟
بالاخره فضا خیلی خوب است. خارجی ها واقعاً جدی هستند و می خواهند کار کنند. خب، ایران هم بالاخره کشور پر ظرفیتی است. بانک های ما، بانک های خوش حسابی هستند. بانک مرکزی ما، تعهدات بین المللی اش، همیشه تعهدات معتبری بوده است. رقم بدهی کشور نسبت به توانایی اش بسیار جزیی است. همین طور که شما می دانید، کشورها می توانند تا بعضاً بیش از تولید ناخالص داخلی شان، بدهی خارجی داشته باشند. و بدون نگرانی باشند. ما اصلاً بدهی خارجی آنچنانی نداریم.
بنابراین با توجه به اینکه بانک مرکزی ما، بسیار معتبر و کم ریسک بوده و از سوی دیگر بانک های ایرانی هم در دنیا، کم ریسک هستند، ظرفیت استفاده از منافع مالی بین المللی در کشور ما خوب است. منتها، من خودم ترجیحم سرمایه گذاری خارجی است تا استفاده از سرمایه خارجی. من نگران بدهی های ارزی هستم و فکر هم می‌کنم، باید سرمایه گذار خودش بیاید مدیریتش را هم بیاورد، تکنولوژی اش را هم بیاورد و خودش کسب و کار راه بیندازد.
22539

کلید واژه ها: پساتحریم - بدهی معوق سیستم بانکی -




سه شنبه 26 آبان 1394 - 11:21:21





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن