تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس با يقين بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم را قرائت كند، كوه‏ها به همراه او تسبيح م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846489466




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نيازمند عملياتي شدن ديپلماسي سايبري هستيم/آشنايي مردم با پدافند غيرعامل از اولويت هاي کشور است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۸ آبان ۱۳۹۴ (۹:۱۸ق.ظ)
سردار جلالي به مناسبت روز پدافند غيرعامل در گفت و گو با موج: نيازمند عملياتي شدن ديپلماسي سايبري هستيم/آشنايي مردم با پدافند غيرعامل از اولويت هاي کشور است موج - گروه سياسي
اهميت آمادگي کشور براي مقابله با تهديدات در شرايط صلح و پيش از بروز درگيري مسلحانه، منجر به آن شد که در کنار تاسيس نهادي با عنوان پدافند غيرعامل، روز 8 آبان، به طور نمادين به عنوان روز پدافند غيرعامل در تقويم نامگذاري شود.
علاوه بر آن در نظر گرفته شد تا از 4 تا 10 آبان هر سال تحت عنوان هفته پدافند غيرعامل ضمن بررسي عملکرد يک سال گذشته، برنامه هاي آتي اين نهاد رسانه اي شود. از اين رو به مناسبت روز 8 آبان، گفت و گويي با سردار غلامرضا جلالي، رئيس سازمان پدافند غيرعامل، انجام داده ايم که در ادامه مي خوانيد.

ابتدا در مورد ماهيت پدافند غيرعامل و حوزه هايي که شامل مي شود، توضيحاتي ارائه کنيد.
پدافند غيرعامل اساسا يک سازمان ترکيبي بين دفاع و بخش غيرنظامي، با هدف تعميق دفاع در اجزاي کشور با تاکيد بر بخش هاي غيرنظامي است. اين سازمان در سه حوزه دفاع، حفاظت از مردم و تامين پدافند غيرعامل در دستگاه هاي اجرايي کشور فعاليت مي کند. شبيه اين سازمان در تمامي کشورها وجود دارد که در کشور ما نيز در سال 1382 به دستور مقام معظم رهبري پژوهش براي تشکيل چنين نهادي صادر شد. پس از آن بود که ستاد کميسيون پدافند غيرعامل ايجاد شد تا بتواند در بدنه اجرايي دولت کار کند.
اما به دليل لزوم داشتن يک برنامه ثابت در زمينه پدافند غيرعامل، قوانين پنج ساله کشور نمي توانست پاسخگوي نياز اين سازمان باشد، از اين رو سال گذشته (1393) اساسنامه پدافند غيرعامل که شامل مقررات، چارچوب ها و راهکارها بود، پس از تاييد مقام معظم رهبري، تصويب شد و عملا اين سازمان شکل گرفت.
بر اين اساس ماهيت سازمان پدافند غيرعامل، حاکميتي و از جنس لشکري و کشوري و هم تراز وزارتخانه تعيين شد که به دليل فرادولتي بودن اين نهاد، تصميماتش براي بخش هاي کشوري برخي نهادهاي خصوصي و نهادهاي غيردولتي مانند شهرداري ها الزام آور است.
به طور کلي پدافند غيرعامل به معني بي اثر کردن و يا کاهش اثر تهديدات بر کشور است. اين در حالي است که ماهيت تهديدات به دليل دانش پايه بودن آنها، در حال تحول است؛ از اين رو يکي از وظايف اصلي اين سازمان پايش و رصد تهديدات به طور مستمر است.
در اين راستا هشت تهديد موثر بر کشور توسط سازمان پدافند غيرعامل شناسايي شد که شامل تهديدات سايبري، زيستي (بيولوژيک)، پرتويي، شيميايي، کالبدي (ساختاري)، اقتصادي، مردم محور و آمادگي عمومي مي شود. لازم به ذکر است ما براي مقابله با اين تهديدات رويکردهاي مختص هر کدام را نيز در نظرگرفته ايم.

سازمان پدافند غير عامل در زمان جنگ چه فعاليت هايي دارد؟
اساسا اين سازمان ايجاد شده است تا عمده اقداماتش قبل از جنگ باشد. به اين معني که آماده سازي کشور، کاهش آسيب پذيري و مصون سازي کشور در شرايط بروز قبل از جنگ، اصلي ترين وظيفه تعريف شده اين سازمان است. از اين رو اگر ما 100 واحد کار براي پدافند غيرعامل تعريف کرده باشيم، چيزي نزديک به 70 واحد آنها مربوط به زمان قبل از جنگ است. مانند ساخت پناهگاه براي مردم، که اين قبيل امور بايد پيش از وقوع جنگ انجام شود؛ در غير اين صورت ما در زمان جنگ با مشکل مواجه خواهيم شد.
ضمن اينکه ما در سازمان داراي دو دسته وظيفه هستيم؛ يکي مربوط به ستادي و راهبري براي دستگاه هاي کشور که عموما مربوط به زمان قبل از جنگ است و ديگري وظايف عملياتي است که خاص زمان جنگ که تهديد اتفاق افتاده است. در اين حوزه نيز مسووليت هايي براي سازمان پدافند غيرعامل در نظر گرفته شده است.

شيوه ارتباط سازمان پدافند غيرعامل با نيروهاي مسلح به چه شکل است؟
سازمان پدافند غيرعامل در نيروهاي مسلح به لحاظ ساختاري متصل به ستاد کل است. به اين صورت که تهديدات و تدابير کلي از ستاد کل دريافت مي شود و به لحاظ هماهنگي هم با واسطه رئيس ستاد کل، مي توانيم از ظرفيت هاي نيروهاي مسلح در جهت وظايفان استفاده کنيم. مثلا در حوادث پرتويي، شيميايي و زيستي نيروهاي مسلح را براي ظرفيت هاي احتياط در نظر مي گيريم که در شرايط بروز بحران به کمک دستگاه هاي اجرايي مي آيند يا به عنوان مثال ظرفيت هاي درماني، ارتباطي، زيرساختي مثل ارتباطات که نيروهاي مسلح از آن برخوردار هستند و به کار ساير بخش هاي ديگر کشور نيز مي آيد.

آيا پدافند غيرعامل در استان هاي کشور هم فعال است؟
در دستگاه هاي اجرايي بر اساس مصوبات، همه دستگاه ها مکلف هستند يکي از معاونين خود را به عنوان مسوول پدافند غيرعامل آن دستگاه معرفي کنند و يک ساختار اجرايي در قابل مديريت درنظر بگيرند تا در حوزه برنامه هاي سازمان پدافند غيرعامل با اين دستگاه تعامل صورت گيرد. ما به لحاظ اهميت از منظر کار پدافند غيرعامل، تمامي دستگاه هاي را درجه بندي کرده ايم و با تمام دستگاه هاي درجه يک ارتباط داريم. دستگاه کم اهميت تر از ديد پدافند غيرعامل دستگاهي است که توليد خطر آن کمتر است.

فرهنگ سازي يکي از نکات مهم در پدافندغيرعامل است. به نظر شما اين کار بايد به چه صورت انجام شود و آيا کار سازمان مذکور صرفا به مقامات مسوول ارتباط پيدا مي کنند و يا مردم نيز در اين حوزه داراي نقش هستند؟
ما معتقديم انسان ها با باورهايشان حرکت مي کنند و زندگي مي کنند. از اين رو اين موضوع براي ما مهم است، زيرا فرهنگ سازي مي تواند آمادگي توليد کند. اگر مردم، دستگاه و يا مجموعه اي را به لحاظ آموزش توجيه کنيد، به دليل ميزان آمادگي آنها غافلگيري کمتري نسبت به حوادث در مقايسه با مراکز و افرادي که آموزش نديده اند، خواهند داشت؛ پس موضوع فرهنگ سازي از اولويت هاي درجه يک ما هست.
ولي طبيعتا ما در مقوله فرهنگ سازي جامعه و مخاطب را به سه دسته درجه يک، دو و سه دسته بندي مي کنيم. مخاطب درجه يک ما مسوولان هستند. چون بيشتر موضوعات پدافند غيرعامل حاکميتي است، لذا روي اين موضوع مسوولين ما متمرکز شده ايم. مخاطب درجه دو هم رده کارشناسان هستند که در لايه هاي مهندسي و مسوولين اجرايي هستند.
لايه سوم هم مردم هستند که در اين لايه ما از رسانه هاي ملي دنبال مي کنيم که مردم آموزش ببينند. مثلا در چند ماه اخير ما در بوشهر کار بررسي و آماده سازي نشت هسته اي در حوزه مردم و آسيب هايي که ممکن است آنها بدان دچار شوند را انجام داديم. در اين راستا تحقيقاتي صورت گرفت و کار توجيه و آموزش در مساجد، بسيج و رسانه استاني انجام شد. اين يک نمونه اجرايي بود که پياده سازي شد. ولي طبيعتا فرهنگ سازي کار ما نيست. کار دستگاه فرهنگي، رسانه ملي، آموزش و پرورش، وزارت علوم، رسانه هاي ديداري و شنيداري و نوشتاري است، که ما از اين نهادها تقاضا داريم در بحث فرهنگ سازي به ما کنند تا بتوانيم در برابر حوادث آمادگي ذهني براي مردم ايجاد کنيم.

نهادي در سازمان پدافند غيرعامل وجود دارد که به طور ويژه روي کار فرهنگ سازي کار کند؟
بله. ما در سازمان يک معاونت فرهنگي داريم که وظيفه اش بحث فرهنگ سازي است که در اين راستا برنامه زيادي در حوزه توليد فيلم، کتاب، نشريات و اجراي عمومي همايش ها دنبال و پيش بيني کرده است. به عنوان مثال، در سال جاي در مدارس سقف بالايي از آمادگي آموزش پيش بيني شده است. کتاب هايي براي اين منظور ما آماده کرده ايم و همچنين با همکاري آموزش و پرورش در اين رابطه در کتاب هاي درسي سطوح ابتدايي، راهنمايي و دبيرستان محتوايي براي اين امر در نظر گرفته ايم.

يکي از موضوعاتي که در زمينه پدافند غيرعامل مطرح است، بحث ديپلماسي سايبري و لزوم پيگري آن از سوي دستگاه سياست خارجي کشور است. در اين رابطه سازمان پدافند غيرعامل چه اقداماتي انجام داده است؟
مفاهيم سايبري امروزه در حال تبديل شدن به يک مفهوم بين المللي است و با رشد و توسعه در حوزه هاي مختلف، رشته ها و مفاهيم مشترکي بين حوزه سايبري و بقيه حوزه ها ايجاد شده است. به عنوان مثال، استقلال اقتصادي در فضاي سايبري تعريف ديگري پيدا کرده است و يا مسائل ژئوپولتيک و حاکميت کشورها در عرصه خود، دچار دگرگوني در تعريف شده اند.
در اين راستا منافع مشترک کشورها در فضاي سايبر همواره در حال تغيير است. لذا خيلي از کشورها به فکر دفاع جمعي در فضاي سايبر افتادند، چنانکه آمريکا در استوني يک قرارگاه پدافند سايبري با حضور 39 کشور ديگر ايجاد کرده و در حال طرح ريزي يک دفاع جمعي بين کشوري است تا اگر در اين حوزه با تهديد مواجه شدند، به يکديگر در دفع حمله کمک کنند.
اين در شرايطي است که ما در فضاي سايبر فاقد پروتکل و تعريف جرم امنيت ملي هستيم. به طور مثال اين سوال مطرح است که حمله ويروس استاکس نت به تاسيسات هسته اي نطنز، تجاوز به خاک ما محسوب مي شود يا نه؟ اگر اين تجاوز باشد پس يک جرم امنيت ملي سايبري رخ داده است و ما بايد در اين حوزه جرم را اثبات کرده و در محاکم از آن دفاع کنيم.
بر اين اساس ما براي عملياتي شدن ديپلماسي سايبري ضمن تاکيد بر روشن شدن وضعيت تعاريف، مولفه هاي موثر بر اين نوع از ديپلماسي را پيشنهاد داده ايم که شامل چهار مورد است: تعامل با کشورهاي همسو، تبادل اطلاعات در مورد به تهديدات، بحث پيگيري دفاع جمعي و موضوع دفاع حقوقي در فضاي سايبري.

تهيه و تنظيم: حسيني













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن