واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: دیدگاه وزیر خارجه انگلیس درباره حضور روسیه در سوریه
کد خبر: ۵۳۶۶۹۲
تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۱ - 05 October 2015
وزیر امور خارجه انگلیس روز یکشنبه گفت روسیه با تقویت بشار اسد رئیس جمهور سوریه و اعلام اینکه درحال هدف قرار دادن ستیزه جویان گروه تکفیری صهیونیستی داعش است وارد یک جنگ نامتقارن قدیمی شده است.
فیلیپ هاموند در مصاحبه با رویترز افزود :« به نظر می رسد این بخشی از جنگ نامتقارن قدیمی روسیه باشد. شما می گویید در حال انجام دادن کاری هستید اما در حقیقت چیزی کاملا متفاوت با آن را انجام می دهند و زمانی که شما را به چالش می کشند آن را رد می کنید.»
وی تصریح کرد انگلیس با روسیه گفتگوهایی انجام داده اما با همان پاسخ روبرو شده است؛ این که این کشور در حال جنگ با ستیزه جویان داعش در سوریه است.
روسیه هفته گذشته حمله به اهدافی را در سوریه آغاز و مداخله نظامی خود را در جنگ داخلی این کشور به شدت افزایش داد. غرب با انتقاد از این اقدام روسیه اعلام کرد مسکو در تلاش برای تقویت اسد است و آنگونه که گفته می شود به دنبال هدف قرار دادن داعش نیست.
کامرون گفت وقتی تلاش می کنید با روس ها گفتگو کنید آنها فقط موضع خود را تکرار می کنند که در واقع موضع ایرانی ها نیز است اما باور کردنی نیست.
وی افزود انگلیس نیاز دارد این مسئله کاملا روشن شود که اسد بخشی از آینده سوریه نخواهد بود و پیشنهادهایی که روسیه و ایران درمورد برگزاری انتخابات به عنوان راهی برای پایان دادن به درگیری ها در سوریه مطرح می کنند کنار گذاشته شود.
هاموند تصریح کرد سوریه تا دستیابی به توانایی برگزاری انتخاباتی آزاد و عادلانه « یک میلیون مایل » فاصله دارد. چگونه می توانید درمورد برگزاری انتخاباتی آزاد و عادلانه در کشوری سخن به میان بیاورید که 250 هزار نفر در آن کشته و 12 میلیون نفر نیز آواره شده اند؟
وی گفت راه پایان دادن به درد و رنج ناشی از چهار سال جنگ داخلی در سوریه ، یک روند انتقالی مدیریت شده در جهت صلح است حتی اگر قرار باشد اسد به طور موقت قدرت را در اختیار داشته باشد.
وزیر امور خارجه انگلیس افزود :« اگر بهای انجام شدن چنین کاری این است که ما بپذیریم اسد برای یک دوره زمانی مشخص به عنوان رئیس صوری حکومت باقی بماند ، ما با آن موافقت خواهیم کرد اما مدت این دوره زمانی باید مشخص شود. سه روز ، سه هفته ، سه ماه یا بیشتر؟»
هاموند گفت در چارچوب چنین روند انتقالی، اسد باید متعهد شود که در هیچ گونه انتخابات آینده سوریه مشارکت نخواهد کرد و همچنین باید از کنترل دستگاه امنیتی سوریه دست بردارد. با مسکو و تهران برسر چنین روند انتقالی توافق وجود ندارد. کلید حل بحران سوریه این است که باید یک روند انتقالی در این کشور اجرا شود اما در حال حاضر با روس ها و ایرانی ها درمورد اینکه باید یک روند انتقالی وجود داشته باشد ، توافق وجود ندارد.
ایران از متحدان سرسخت اسد به شمار می رود و از فعالیت های جنبش حزب الله لبنان در سوریه حمایت می کند. حزب الله نیز در سوریه از اسد حمایت می کند. مقامات آمریکایی اذعان می کنند برای دستیابی به پیشرفت سیاسی در سوریه ، ایران نیز باید ایفای نقش کند.
مقامات می گویند یکی از بزرگ ترین موانع موجود برسر راه حل بحران در سوریه ، توافق درباره آینده اسد خواهد بود.
آمریکا همچنان تاکید دارد اسد باید از قدرت کنار برود اما طی چند ماه اخیر برسر این مسئله از خود انعطاف نشان داده است. جان کری وزیر امور خارجه آمریکا گفته است نیاز نیست این اتفاق ظرف یک شب یا یک ماه رخ دهد.
تقویت حضور نظامی روسیه در سوریه باعث پیچیده شدن دیپلماسی شده و پرسش هایی درباره نیات مسکو از این اقدام به وجود آورده است و اینکه آیا مسکو در نهایت با کنار رفتن اسد از قدرت موافقت خواهد کرد یا خیر.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]