واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
سلطانیه مشکلی برای استقرار جمعیت جدید و توسعه ندارد
شهرستان سلطانیه با داشتن ظرفیتهای فراوانی در بخشهای صنعت، معدن و کشاورزی مشکلی برای توسعه و استقرار جمعیت شهری ندارد.
![خبرگزاری فارس: سلطانیه مشکلی برای استقرار جمعیت جدید و توسعه ندارد خبرگزاری فارس: سلطانیه مشکلی برای استقرار جمعیت جدید و توسعه ندارد](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1394/07/12/13940712000983_PhotoA.jpg)
به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، شهرستان سلطانیه شاید از حیث آخرین شهرستان استان بودن امتیازی نداشته باشد، اما تاریخ، تمدن و هویت این شهر به لحاظ آنچه امروز جلوی دیدگانمان است بسیار غنی و قابلعرضه برای جهانیان است. امروز در سطح دنیا کشورهای زیادی هستند که آرزوی داشتن شهری همچون سلطانیه را دارند، این سخن، سخنی اغراقآمیز نیست حقیقتی تلخ است در لابهلای گرد و غبار ضعف مدیریتی، بیتوجهی و عدم درایت گذشتگان و برخی مدیران امروز که هنوز ظرفیت سلطانیه را توان درک ندارند!
![](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1394/07/12/13940712000982_PhotoA.jpg)
*چرا داشتن سلطانیه غنیمتی باارزش است؟ همینقدر بگوییم که سلطانیه شهر بکری برای توسعه است. سلطانیه گنبدی دارد ثبتشده در میراث جهانی، یعنی بنایی که به بشریت و تمدن انسانی هویت داده است! درک این موضوع احتمالاً برای برخی دشوار است اما وقتی بنایی در میراث جهانی ثبت میشود یعنی در تمدن و هویت بشری تأثیرگذار بوده است. دور گنبد سلطانیه سایتی تاریخی وجود دارد که در دل خاک مدفن است. سلطانیه «چلپی اوغلو و ملا حسن کاشی» را دارد که دو ضلع مهم از سه ضلع گنبد سلطانیه، «چلپی اوغلو و ملا حسن کاشی» را تشکل میدهند. سلطانیه در دل اعماق زمین جواهراتی تاریخی دارد که هنوز بسیاری از آنها کاوش نشده است، اما کجا هستند مدیرانی که اهمیتش را درک کنند! در ماههای گذشته خبری در رسانههای استان به نقل از یکی از اعضای شورای اسلامی شهر سلطانیه درج شد. خبری که به جای القای حس خوب حسی غمانگیز برای خوانندگان داشت. عنوان تیتر خبر این بود که سایت تاریخی سلطانیه مانع توسعه شهر شده است! باید سؤال کرد کدام سایت و یا بنا و اثر تاریخی در سطح دنیا در کشورهای توسعهیافته مانعی برای توسعه آن شهر شده است؟ آیا این سخن و افرادی که به آن اعتقاد دارند این سؤال را از خودکردهاند؟ سلطانیه امروز یک شهرستان شده و در موقعیت بسیار حساسی قرار دارد امیدوارم مسئولان شهرستان و استان اهمیت موضوع را بهخوبی درک کنند. این شهر، شهر بکری است که بهتازگی مسیر رشد را آغاز کرده و در ابتدای مسیر کوچکترین بیتدبیری و بیفکری شالودهای سست برای این برج عظیم شکل خواهد داد که آیندگان عوارض آن را خواهند چشید و گذشتگان را ملامت خواهند کرد.
![](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1392/12/17/13921217000720_PhotoA.jpg)
*استقرار جمعیت 15 هزار نفری مطابق طرح جامع مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان زنجان در این زمینه به فارس گفت: سلطانیه هیچ مشکلی برای استقرار جمعیت جدید و توسعه شهری ندارد. یحیی رحمتی خاطرنشان کرد: شهرهایی همچون سلطانیه دارای طرح جامع هستند و در طرح جامع سلطانیه اسکان 15 هزار نفر برای 10 ساله آینده پیشبینی شده است و در حال حاضر این شهر 7 هزار و 500 نفر جمعیت دارد و در واقع برای دو برابر شدن جمعیت فعلی در طرح جامع شرایط لازم پیشبینی شده است. وی در پاسخ به این سؤال که طرح جامع سلطانیه در چه وضعیتی قرار دارد، پاسخ داد: در گذشته این طرح همانند دیگر طرحهای جامع در دست مشاوران عادی قرار داشت که در نخستین اقدام نسبت به واگذاری آن به افرادی توانمند در این حوزه که کارشناسان و مشاورانی بینالمللی هستند اقدام کردیم. این مسئول تأکید کرد: این طرح توسط این مشاوران توانمند مطالعه و بررسی خواهد شد و طرحهای توسعه شهر تدوین میشود. استقرار جمعیت 15 هزارنفری مطابق طرح جامع برای این شهر پیشبینی شده و این پیشبینی مطابق استانداردهای شهری است. وی بابیان اینکه این مشکل که عنوان میشود بافت تاریخی مانع توسعه سلطانیه است باید مورد توجه باشد، افزود: در همه دنیا زمینهایی که در عرصههای تاریخی هستند دارای ضوابط مشخص و تعریف شدهای هستند. در حریم بناهای تاریخی حریمهایی وجود دارد که در دنیا به آن اهمیت داده میشود و توسعه شهر بر اساس ضوابط میراثی صورت میگیرد. مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان زنجان اظهار داشت: در شهر سلطانیه نهایت طبقات ساختمان سهطبقه است و بسته بهقرار داشتن در حرایم سهگانه متفاوت است. وی بابیان اینکه گنبد سلطانیه و محوطه آن به لحاظ تاریخی اهمیت بسیاری دارد، تصریح کرد: قبل از نقشجهان اصفهان این سایت سلطانیه بوده که بهعنوان یک محوطه مهم و بزرگ شهری زنده بوده است. امروز این محوطه زیر خاک است و بنای گنبد نیز ثبت جهانی است. وقتی بنایی ثبت جهانی میشود در واقع نشان از تأثیرگذاری آن در هویت و تمدن بشری دارد. سلطانیه شاخصترین شهر اسلامی طراحیشده است.
![](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1393/02/27/13930227000163_PhotoA.jpg)
*تهیه طرح ویژه سلطانیه وی و گفت: طرح ویژه سلطانیه توسط مشاورانی بینالمللی تهیه میشود که با فرایندی این مشاوران زبده خارجی انتخاب شدهاند. مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان زنجان با بیان اینکه کامل شدن این طرح زمانبر خواهد بود، افزود: اهمیت این طرح بهاندازهای است که نباید برای تکمیل آن عجله کرد. این مشاوران تسلط بالایی برای تهیه طرحهای اینچنینی برای شهرهای تاریخی دارند. وی با بیان اینکه اگر گردشگری در معیشت مردم تاثیرگذار باشد موجب همراهی آنها با برنامههای میراث فرهنگی خواهد شد، یادآور شد: هیچکدام از طرحها مقابل هم نخواهند بود و با توسعه گردشگری در سلطانیه مردم این شهر تأثیر زیادی بر معیشت خود خواهند دید. باید مردم را توجیه کرد که حفظ و نگهداری و توسعه بافت تاریخی در راستای توسعه اقتصادی و معیشتی خود آنها است و باید از شعارها و اقدامات عوام گرایانه و پوپولویستی اجتناب کرد. انتهای پیام/73007/ر20
94/07/13 - 05:57
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]