واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: با ترفندهای گوگل آشنا شوید
گوگل آنقدر هوشمند است که به مرور می تواند با خصوصیات اخلاقی شما هم آشنا شود. پس چه بهتر که از این هوش برای جست و جو هم استفاده کنید.
به گزارش نامه نیوز، اگر چند سال پیش می خواستید درباره موضوعی تحقیق و جست و جو کنید، راحت ترین کار ممکن رفتن به یک کتابخانه عمومی، پرداخت حق عضویت، پیدا کردن کتاب های مورد نظر و بعد یادداشت برداری از اطلاعات مورد نیاز بود. با پیشرفت گوگل و حضور رایانه در بیشتر خانه ها، این روند تغییر کرد و حالا اگر سوالی در هر زمنیه ای برایتان به وجود بیاید کافی است گوگل را بار کنید و سوالتان را در کادر جست و جو بنویسید تا با دریایی از اطلاعات مواجه شوید.
البته این دریای اطلاعات نقطه ضعفی هم دارد که عبارت است از وجود منابع نادرست و همچنین وب سایت ها نامربوط که بر هر شکل ممکن سعی دارند کاربر را به طرف خود جذب کرده و سپس از طریق کلیک های آنها کسب درآمد کنند. اگر شما هم با این مشکلات مواجه شده اید حتما می دانید که چنین شرایطی چقدر زجر آور است. اما اگر روش های صحیح جست و جو در گوگل را یاد بگیرید آن وقت امکان گیر افتادن در این وضعیت ها به حداقل خواهد رسید. در ادامه با ما همراه باشید تا تعدادی از برترین ترفندهای جست و جو با گوگل را با هم مرور کنیم.
1- از عبارت ها استفاده کنید
ساختار جست و جوی گوگل به صورتی است که اگر در کادر آن یک جمله را تایپ کنید، گوگل تمام لینک هایی را که کلمات آن جمله را با هر ترتیبی در خود دارند نمایش می دهد. اما اگر می خواهید جست و جوی دقیق تری داشته باشید می توانید از سیستم عبارت ها استفاده کنید. برای مثال اگر دنبال لباس آبی رنگ می گردید عبارت "لباس آبی رنگ" را به همین شکل (یعنی با علامت های " در ابتدا و انتها) تایپ کنید تا دقیقا همین عبارت برایتان جست و جو شود.
2- از علامت های ارتباطی استفاده کنید
فرض کنید می خواهید در گوگل دنبال کلمه پیکان بگردید. گوگل با تمام توانایی هایی که دارد متاسفانه از علم غیب بی نصیب است و نمی داند که منظور شما از این کلمه ماشین پیکان است یا پیکان به معنی فلش جهت دار. پس باید به نحوی این نکته را به موتور جست و جو اطلاع دهید. برای این کار می توانید به صورت زیر جست و جو کنید:
پیکان - فلش
چنین چیزی به گوگل اعلام می کند دنبال کلمه پیکان بگردد اما هر جست و جویی را که درباره فلش است از فهرست حذف کند. به این ترتیب نتایج جست و جو بسیار نزدیک تر به منظور شما خواهد بود.
3- سایتی که می خواهید در آن جست و جو کنید را مشخص کنید
این مورد هم بعضی مواقع بسیار کاربردی است. برای مثال اگر بخواهید از طریق گوگل در وب سایت سخت افزار دنبال اطلاعات گوشی گلکسی نوت 5 بگردید کافی است در کادر جست و جوی گوگل عبارت زیر را بنویسید:
Galaxy note 5 site:www.sakhtafzar.com
به این ترتیب نتایج جست و جو را به وب سایت مورد نظرتان محدود خواهید کرد.
4- برای کلماتی که نمی دانید از علامت * استفاده کنید
این مورد برای اوقاتیست که برای مثال دنبال یک بیت از یک آهنگ می گردید و تمام متن را حفظ نیستید. مثلا فرض کنید دوست دارید بدانید آهنگی که در آخر فیلم جیمز باندی Skyfall به گوش می رسد توسط چه کسی خوانده شده و متن کامل آن چطور است. کافی است جست و جویتان را به صورت زیر انجام دهید:
"Let the * when it *”
این کار یعنی شما 4 کلمه از یک بخش از آهنگ را می دانید اما بقیه آن را متوجه نشده اید. گوگل خیلی سریع منظورتان را متوجه خواهد شد. البته این ترفند را می توان در موارد دیگری هم استفاده کرد که حتما خودتان می توانید پیدا کنید.
5- سایت های مشابه را پیدا کنید
اگر از یک سایت خوشتان آمده و می خواهید سایت های دیگری شبیه به آن را پیدا کنید می توانید از گوگل کمک بگیرید. برای مثال با نوشتن عبارت زیر:
Related:amazon.com
گوگل سایت های مشابه آمازون را به شما نشان خواهد داد تا بتوانید مواردی که در آن وجود دارد را در سایت های مشابه هم پیگیری کنید.
6- از گوگل برای حل محاسبات ریاضی استفاده کنید
این مورد هم خیلی موارد به کارتان خواهد آمد. زمانی که در حال جست و جو هستید و با مطلبی مواجه می شوید که نیازمند محاسبات است. برای مثال می خواهید بدانید حداکثر سرعت خودروی بوگاتی که به صورت mph نشان داده شده در حالت کیلومتر بر ساعت چگونه است. خیلی راحت می توانید درخواستتان را به گوگل بگویید و نتیجه را مشاهده کنید. همچنین از این روش می توانید برای پیدا کردن ثابت های علمی هم استفاده کنید. در گوگل بنویسید عدد پی تا برایتان به نمایش در بیاید.
7- جمله ها را ساده کنید
تا می توانید از عبارت های ساده تری استفاده کنید. برای مثال اگر می خواهید بدانید قیمت ماشین بی ام و در ایران چقد است کافی است بنویسید "قیمت بی ام و در ایران" و نیازی به توضیح جزئیاتی مانند "قیمت ماشین بی ام و آلبالویی با رینگ اسپرت و روکش چرم قهوه ای با کیت اسپرت در کشور ایران در قاره آسیا چقدر است؟" نیست!
8- جست و جوی تدریجی را امتحان کنید
گوگل آنقدر هوشمند است که به مرور می تواند با خصوصیات اخلاقی شما هم آشنا شود. پس چه بهتر که از این هوش برای جست و جو هم استفاده کنید. فرض کنید می خواهید نکاتی درباره مصاحبه شغلی پیدا کنید. برای جست و جوی تدریجی می توانید اولین بار تایپ کنید "مصاحبه شغلی" بعد در جست و جوی دوم دنبال "آمادگی برای مصاحبه شغلی" و در بار سوم "سوالات متداول در مصاحبه شغلی" بگردید. به این ترتیب لیست پیشنهادات گوگل هر بار دقیق تر می شوند و می توانید بهترین نتایج را از آن دریافت کنید.
9- اگر دنبال فرمت خاصی می گردید
فرض کنید می خواهید در یک فایل پی دی اف اطلاعاتی درباره یک قطعه رایانه ای خاص داشته باشید. شاید آسان ترین راه جست و جوی "اطلاعات مادربرد (برای مثال) با فرمت pdf برای دانلود" است. اما می توانید خیلی حرفه ای تر هم این کار را انجام دهید. مدل مادر برد را بنویسید و بعد عبارت filetype:pdf را اضافه کنید. این کار را می توانید برای فرمت های دیگری مانند mp3 یا doc یا zip هم انجام دهید.
10- کلمات را جمع بزنید
گاهی اوقات مورد جست و جو یک عبارت مشخص نیست و شما تنها چند کلمه در ذهنتان دارید. برای جست و جو درباره این سالاد کلمات احتیاجی به جمله سازی نیست. کافی است کلمه هایی که در ذهن دارید را به وسیله + کنار هم تایپ کنید تا نزدیک ترین نتایج توسط گوگل برای شما به نمایش در بیایند.
منبع: عصر ایران
۰۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۸:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]