واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون برنج کشور:
خشککن برنج با ظرفیت 6 تن نیاز شالیکاران مازندران بود/برای پاسخگویی به نیاز استانهای شالیکار آمادهایم
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون برنج کشور با بیان اینکه در بخش مکانیزاسیون برای پاسخگویی به درخواست استانهای شالیکار آمادهایم، گفت: خشککنهای تا ظرفیت 6 تن در مازندران از عمده نیازهای شالیکاران این استان بوده است.
![خبرگزاری فارس: خشککن برنج با ظرفیت 6 تن نیاز شالیکاران مازندران بود/برای پاسخگویی به نیاز استانهای شالیکار آمادهایم خبرگزاری فارس: خشککن برنج با ظرفیت 6 تن نیاز شالیکاران مازندران بود/برای پاسخگویی به نیاز استانهای شالیکار آمادهایم](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1394/06/04/13940604000796_PhotoA.jpg)
کامبیز عباسی امروز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شهرستان ساری، اظهار کرد: دو سال گذشته یکی از پررونقترین دوران در حوزه توسعه مکانیزاسیون برنج کشور بوده است، بهنحوی که به رکوردهای بالایی در این بخش نائل شدیم. وی تصریح کرد: اکنون 80 درصد مزارع شالیزاری مازندران بهصورت مکانیزه و حدود 50 درصد مزارع شالیزاری گیلان نیز با کمباین مخصوص برنج برداشت میشود که در کاهش هزینههای تولید، اقتصادی کردن تولید، کاهش ضایعات و کاهش صعوبت کار شالیکاران موثر بوده است. رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون برنج کشور با بیان اینکه در حال حاضر 30 تا 35 درصد اراضی شالیزاری بهصورت مکانیزه کشت میشوند، اضافه کرد: مکانیزاسیون باعث کاهش 45 تا 65 درصدی هزینه تولید و اقتصادی شدن تولید شده و به دلیل انجام کشت مهندسی و منظم، در صنایع مختلف نیز از 7 تا 12 درصد افزایش تولید ناشی از مکانیزاسیون داریم. این مسئول گفت: مرکز توسعه مکانیزاسیون به دستور وزیر جهاد کشاورزی و با هماهنگی کامل قائم مقام وزیر در امور بازرگانی و توسعه و تجارت همچنین معاونت امور زراعت نسبت به ورود در عرصه برنامهریزی توسعه و ارتقای کمی و کیفی خشککنهای شالیزاری در کشور اقدام کرده است. * اختصاص 40 میلیارد تومان برای ایجاد خشککن در گیلان و مازندران عباسی ادامه داد: در این راستا، امسال 40 میلیارد تومان برای ایجاد یکهزار واحد خشککن برنج در کشور تامین اعتبار شده و از محل اعتباری شماره 3 مکانیزاسیون قابلیت پرداخت دارد. وی درباره اینکه آیا به نظر میرسد این اعتبار تنها برای دو استان گیلان و مازندران است، پاسخ داد: در واقع همینطور است و به دنبال این هستیم برای سایر استانهایی که نیازمند خشککن برنج هستند نیز برنامهریزی شود. این عضو انجمن برنج ایران بیان کرد: با توجه به ارزیابیهای به عمل آمده، خشککنهای تا ظرفیت 6 تن در مازندران از عمده نیازهای شالیکاران بوده و با توجه به افزایش سهم برداشت مکانیزه برنج، نیازمند ظرفیتسازی مناسب خشککنها برای پاسخگویی به برداشت مکانیزه شالی هستیم که این موضوع در حال عملیاتی شدن است. عباسی ادامه داد: در حال حاضر، مایه خرسندی است که بگوییم؛ برداشت برنج در استانهای شالیکار کشور با کمترین ضایعات ـ کمتر از 5 درصد ـ را شاهد هستیم. * جذب 70 درصد اعتبارات مکانیزاسیون تا امروز وی درباره مهاجرت کمباینها و اینکه آیا کشاورزان بومی را با افزایش هزینهها مواجه نمیسازد، گفت: با برنامهریزیهایی که از سوی استانها و ستاد برداشت مکانیزه برنج کشور و همکاری تعاونیهای ماشینداران صورت پذیرفته، موجبات مدیریت مطلوب برداشت و جلوگیری از نرخهای نامتعادل در هکتار را فراهم کرده است. رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون برنج کشور خاطرنشان کرد: در دو سال گذشته در هر یک از استانهای گیلان و مازندران در قالب سه خط اعتباری مکانیزاسیون برنج، بیش از 110 میلیارد تومان سرمایهگذاری صورت گرفته است که 70 درصد آن در قالب خطوط یک و دو اعتباری مکانیزاسیون به طور کامل جذب و بقیه نیز در حال جذب است. * کاهش نرخ سود بانکی از 21 به 18 درصد این مسئول ادامه داد: با پیگیریهای وزیر جهاد کشاورزی نرخ سود تسهیلات بانکی از 21 به 18 درصد کاهش یافته است که بهزودی اعلام میشود و اعلام این نرخ منجر به افزایش سریع جذب در سطح استانهای کشور میشود. وی در پایان گفت: از محل خط اعتباری شماره 3 مکانیزاسیون، تاکنون بیش از 640 میلیارد تومان اعتبار به بانکها معرفی و تا امروز نیز حدود 74 میلیارد تومان جذب صورت پذیرفته است که در ماههای آتی این روند افزایش مییابد. انتهای پیام/86001/ج۴۰
94/06/06 - 00:05
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]