واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۱ مرداد ۱۳۹۴ (۹:۵۴ق.ظ)
دانشگاه علوم بهزيستي؛ در حال ساخت اولين مرکز کشوري توالي يابي نسل جديد ژنتيکي موج - رئيس دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي گفت: دانشگاه علوم بهزيستي در حال ساخت و تجهيز اولين مرکز کشوري توالي يابي نسل جديد ژنتيکي (Next Generation Sequencing) در مرکز تحقيقات "ژنتيک" دانشگاه است.
به گزارش خبرگزاري موج، حميدرضا خرم خورشيد درباره اين مرکز که مورد بازديد معاون پژوهشي وزارت بهداشت و دبير شوراي فناوريهاي سلامت قرار گرفت، افزود: اين تکنولوژي جديد و پيشرفته، براي اولين بار در سال 2002 ميلادي در قالب پروژه اي توسط محققان و دانشمندان کشورهاي آمريکا، انگليس و ژاپن با صرف هزينه هشت ميليارد دلار، به کار گرفته شد و کل اطلاعات ژنتيکي دو نفر را خوانده و آناليز کردند.
وي گفت: تکنولوژي پيشرفته (NGS) که توانايي دارد تا کل اطلاعات ژنتيکي هر فرد را خوانده و آناليز کند، تاکنون در ايران نبوده و براي اولين بار با ساخت و تجهيز مرکز آن در دانشگاه علوم بهزيستي، ميتوان خدمات فوق تخصصي مربوطه را به دانشگاهها و مراکز علمي سراسر کشور ارائه داد.
وي با اشاره به اين که اين خدمات هم اکنون در جهان، به ازاي هر فرد، بين پنج تا شش هزار دلار هزينه دارد، ادامه داد: با راه اندازي اين مرکز در دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي، اين توانايي وجود خواهد داشت تا مراکز علمي سراسر کشور، نمونههاي DNA افراد را که منبع ژن آنان هست، به اين مرکز ارسال کنند و مرکز نيز نسبت به ارائه خدمات فوق تخصصي "آناليز اطلاعات ژنتيکي" نمونههاي ارسالي اقدام کرده و قدمهاي موثري در تشخيص بيماريها و مشکلات پزشکي بيماران بردارد.
رئيس دانشگاه علوم بهزيستي تاکيد کرد: بخش ديگري از برنامه پيش بيني شده براي اين مرکز فوق تخصصي، اجراي پروژه "ايرانوم" است که تصميم داريم تا اطلاعات ژنتيکي تعدادي از اقوام مختلف ايراني را توالي يابي کرده و اطلاعات مربوطه را در يک بانک اطلاعات نگهداري کنيم.
وي درخصوص زمان بهره برداري از اين مرکز، گفت: براي راه اندازي اين مرکز، وزارت بهداشت و معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري نيز همکاري دارند و رفع بخشي از نيازها را متعهد شدهاند.
خرم خورشيد توضيح داد: دانشگاه علوم بهزيستي تاکنون با صرف مبلغ يک ميليارد و 600 ميليون تومان، نسبت به تعهدات خود که اجراي مراحل اوليه ساخت محل استقرار مرکز، خريد تجهيزات اوليه و آموزش نيروهاي متخصص با همکاري انستيتو "مارکس پلانک" آلمان بوده، عمل کرده است.
وي افزود: براساس توافق انجام شده با وزارت بهداشت و معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري نيز، قرار است يک ميليارد تومان از سوي وزارت بهداشت و دو ميليارد و 700 ميليون تومان از سوي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري براي تکميل اين پروژه داده شود، که تاکنون معاونت علمي رياست جمهوري مبلغ 650 ميليون تومان براي اين پروژه هزينه کرده است.
وي در پايان تاکيد کرد: درصورتي که وزارت بهداشت و معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري به طور کامل به تعهدات خود عمل کنند، اين مرکز تا پايان سال جاري به بهره برداري خواهد رسيد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 169]