واضح آرشیو وب فارسی:فارس: استاد حوزه علمیه قم در بازدید از فارس مطرح کرد
غفلت از مهندسی فرهنگی در جامعه اسلامی
استاد حوزه عملیه قم با وجود تأکیدات مقام معظم رهبری در 15 سال اخیر به عنوان یک دغدغه اصلی بحث مهندسی فرهنگی نادیده گرفته شده و نسبت به آن توجهی نشده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، حجتالاسلام عادل مولایی ظهر امروز در بازدید از دفتر خبرگزاری فارس در اردبیل بمناسبت گرامیداشت روز خبرنگار اظهار کرد: اگر رسانهها را رابط بین مردم بدانیم آنچه که در نحوه خبرنگاری و ضرورت فرهنگسازی به شکل عمیق و ریشهدار باید به آن توجه کنیم امر صداقت، راستی و اعتمادآفرینی است که سرمایه اصلی یک رسانه به شمار میرود. وی با بیان اینکه با وجود تأکیدات مقام معظم رهبری در 15 سال اخیر به عنوان یک دغدغه اصلی بحث مهندسی فرهنگی نادیده گرفته شده و نسبت به آن توجهی نشده است، گفت: در دولت گذشته انتظار بود با رویکردی مثبت مهندسی فرهنگی عملیاتی شود اما این کار به سرانجام نرسید و متاسفانه مبنای حرکتی دولتها با همراهی و پشتیبانی برخی از جریانها و احزاب و گروهها سبب شده است تا ما در حل مشکلات فرهنگی به یک راهکار منطقی و درست دست پیدا نکنیم. نویسنده محقق و پژوهشگر علوم حوزوی با انتقاد از نابسامانی اوضاع فرهنگی در کشور تصریح کرد: فعالیت در این حوزه به مانند برخی از حوزهها مانند بهداشت که قابل لمس و مشاهده است ملموس و عینی به نظر نمیرسد در حالی که در حوزه فرهنگی باید نهادینهسازی و امر استمرار فعالیتها بر مبنای عقلی و منطقی انجام شود.
مولایی با یادآوری اینکه باید دغدغههای فرهنگی و نارساییها در این حوزه را جدی گرفت و تلاشی برای رفع مشکلات و معضلات رخ داده انجام داد، افزود: در حوزه فعالیت رسانهها و خبرگزاریها باید این مطلب را یادآور شوم که موثق بودن اخبار و رویدادهای منتشر شده از یک رسانه و خبرگزاری بسیار با اهمیت و شایسته به نظرمیرسد. وی صدق و وثاقت خبر را مهمتر از راوی و گزارشگر آن توصیف کرد و یادآور شد: امروز برخی از رسانههای غربی حتی با حیلهها و نیرنگهای خاص سعی میکنند تا به نحوی در انتشار اخبار و رویدادها به ظاهر این صدق و وثاقت را نشان دهند در حالی که اگر به صورت عمیق توجه کنیم درمییابیم که ریشه بسیاری از اخبار آنها غیرموثق و غیرموجه است. مدرس حوزه علمیه قم بیان کرد: قطعا رسانهها و خبرگزاریهایی در دنیا ماندگار میشوند که جلوتر از همه عناصر، عنصر صدق و وثاقت را مورد توجه قرار داده و به عنوان یک ضرورت در اعتمادسازی مخاطبان از این عنصر بیشتر بهره بگیرند. مولایی گفت: امروز رسانههای غربی نیز خط جریان فکری و انتقال مطالب را به گونهای طراحی کردهاند که به ظاهر این صدق و وثاقت را مورد توجه قرار دهند که در این زمینه حرکت آنها قابل تامل است. وی افزود: خبرگزاری فارس که یک خبرگزاری ارزشی و بر مبنای نظام تعالی افکار و اندیشههای اسلامی شکل گرفته است امروز در سطح ملی و بینالمللی از رسانههای تاثیرگذار با صدق و وثاقت خاص است که رجوع عموم مخاطبان به این رسانه زمینه اعتلا و اعتماد بیشتر به این مجموعه را فراهم کرده است. استاد حوزه علمیه قم عنوان کرد: خبرگزاری فارس باید در نهادینه کردن مفاهیم و بیرون آوردن حوزه فرهنگی استان از مظلومیت در این استان تلاش بیشتری را انجام دهد تا نابسامانیهای فضای فرهنگی استان و گرفتاریهایی که شکل گرفته عمق بیشتری پیدا نکند. مولایی در پایان گفت: امیدواریم اصحاب رسانه نیز با در نظر گرفتن این عنصر واقعی در مسیر اعتلای بیشتر جامعه فرهنگی و اجتماعی گامهای جدی را بردارند. انتهای پیام/62001/ذ40
94/05/18 - 20:11
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]