واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج: استحصال گاز متان از محل دفن زباله های شهر استانها > البرز - مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج اظهار داشت: با انجام اقدامات لازم به منظور حفر 6 حلقه چاه مجموعا به عمق صد متر، مراحل مطالعاتی امکان سنجی استحصال گاز متان از محل دفن زباله های شهر در مرکز حلقه دره آغاز می شود.
به گزارش خبر آنلاین البرز و به نقل از پایگاه خبری مدیریت شهری کرج، علیرضا رحیمی ادامه داد: با توجه به مشاهده ترک های عمیق در لایه های سطحی محل دفن زباله ها در حلقه دره و همچنین امکان شعله ور شدن آن در اثر نزدیکی با آتش و حرارت، به وجود گاز متان در لایه های درونی تر پی بردیم که پس از انجام مطالعات کارشناسی پیرامون حجم و کیفیت گاز قابل استحصال، تصمیم گیری های لازم به عمل خواهد آمد.
این مدیرعامل با بیان اینکه گازهای موجود در اعماق زمین به دلیل فشار موجود در لایه های درونی با سرعت بالا به سمت سطح در حرکت هستند و ترک هایی را ایجاد می کنند، اذعان داشت: البته هدفگذاری سازمان مدیریت پسماند به منظور استحصال گاز متان مربوط به نقاطی از حلقه دره می شود که مدت زمان دفن زباله ها در آنها بیش از 3 سال باشد.
وی با تاکید بر اینکه تولید بیوگاز در محل دفن زباله ها محصول شکستن میکروارگانیسمها و باکتریها در غیاب اکسیژن است، افزود: با گذشت چند سال از دفن زباله ها در اعماق زمین و تحت تاثیر تشدید عواملی همچون فشار، رطوبت و دما، برخی فعل و انفعلات شیمیایی در شرایط بی هوازی به وقوع می پیوندد که ماحصل بخشی از آن تولید بیوگاز (گاز زیستی) می باشد که حداقل نیمی از حجم گاز استحصالی مربوط به متان می شود.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج بیان داشت: پس از اتمام عملیات حفر چاه ها و نصب تجهیزات فنی و آزمایشگاهی لازم به منظور تخمین حجم و کیفیت گاز استحصالی از اعماق زمین، چناچه نتایج حاصل از داده ها مثبت باشد، مراحل بعدی به منظور استفاده از انرژی بیوگاز زباله های شهری به عنوان سوخت جایگزین در دستور کار مدیریت شهری قرار می گیرد.
رحیمی با بیان اینکه طرح استفاده از انرژی بیوگاز زباله های شهری به عنوان سوخت جایگزین هم اکنون در شهرهای شیراز، کرمانشاه، مشهد و اصفهان در حال پیاده سازی و اجرا است، گفت: در صورتی که سازمان مدیریت پسماند فرایند استحصال گاز متان از محل دفن زباله های شهری را مقرون به صرفه و اقتصادی تشخیص دهد، در مراحل بعدی نسبت به نصب ژنراتور و تولید انرژی برق اقدام خواهد شد تا در مراحل اولیه نسبت به تامین برق سایت حلقه دره اقدام شود و پس از آن، دایره اقدامات گسترده تر شود.
وی در پایان همچنین از همکاری های علمی و تحقیقاتی سازمان مدیریت پسماند با مرکز پژوهش ها و مطالعات راهبردی شورای اسلامی شهر کرج به منظور تحقق تولید برق از گاز متان حاصل از زباله خبر داد.
کلید واژه ها: استان البرز -
پنجشنبه 25 تیر 1394 - 14:19:08
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]