واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ تير ۱۳۹۴ (۸:۱۷ق.ظ)
کشت ۲۵ هزار هکتار محصولات «آبدوست» در لرستان موج - خرم آباد- رئيس سازمان جهاد کشاورزي لرستان گفت: ۲۵ هزار هکتار در لرستان سطوح زير کشت گياهان آبدوست شامل خيار، هندوانه و سيبزميني است.
به گزارش خبرگزاري موج، مهرداد غضنفري ظهر امروز در جلسه بحران رودخانه کشکان که در سالن جلسات امور عمراني لرستان برگزار شد، اظهارداشت: شش شهرستان در مسير رودخانه کشکان قرار دارند و از آن استفاده مي کنند.
وي با بيان اينکه مصرف آب در حوزه کشاورزي 90 درصد است، تصريح کرد: جهاد کشاورزي تکليف ارائه الگوي کشت مناسب در بخش کشاورزي را بر عهده دارد.
وي خاطرنشان کرد: کشتهاي غيرمتعارف خارج از الگوي پيشنهادي جهاد کشاورزي در تمام شهرستانها وجود دارد ولي در حوزه کشکان به شکل سطوح مجاز که از حقابه آبي برخوردارند هزار و 350 هکتار زير کشت برنج است.
مدير کل جهاد کشاورزي لرستان با بيان اين که 25 هزار هکتار سطوح زير کشت غيرمتعارف گياهان آبدوست شامل خيار، هندوانه و سيبزميني است، گفت: 350 هکتار کشت حقابه رسمي وجود دارد که جهاد کشاورزي در اين محدوده حمايت ميکند.
وي با اشاره به اين که مازاد بر اين ميزان حتي براي مناطقي که حقابه مجاز دارند ممنوع است، اظهار داشت: توسعه کشت برنج مازاد بر سطوح تثبيتشده ممنوع است.
غضنفري افزود: کشت برنج در حد هزار و 350 هکتار حفظ ميشود و از توسعه کشت اين محصول در حقابههاي قانوني جلوگيري ميشود و هيچ اعتباري در اين زمينه تخصيص داده نميشود.
وي با بيان اين که افرادي که در مسير رودخانه کشکان بهصورت غيرمجاز کشت ميکنند از حوزه جهاد کشاورزي خارج است، عنوان کرد: 920 موتور تلمبه غيرمجاز و 448 موتور تلمبه مجاز در شهرستان پلدختر، 800 موتور تلمبه غيرمجاز و 468 موتور تلمبه مجاز در شهرستان چگني وجود دارد که کشتهاي غيرمتعارف را آبياري ميکنند.
مدير کل جهاد کشاورزي لرستان بيان کرد: اگر از طرف جهاد کشاورزي کود، سم، بذر و تسهيلات کشت به کشاورزان داده نشود هزينه توليد بالا ميرود و کشت محصول برايشان بهصرفه نيست.
وي بايد نسبت به جمعآوري موتور تلمبههاي غيرمجاز اقدام شود، تصريح کرد: سطوح مجاز بايستي تقسيمبندي شوند و تکليف هر سازماني مشخص شود تا اين تقسيمبندي در همه شهرستانها ابلاغ شود.
غضنفري با اشاره به اينکه سه هزار هکتار کشت آبدوست خارج از نرم داريم، خاطرنشان کرد: متأسفانه هماهنگي بين دستگاهي در برخي شهرستانها قطعي نيست بنابراين مجوزاتي که صادر ميشود افراد بايد بر اساس الگوي جهاد کشاورزي کشت کنند.
وي گفت: کشاورزان بايد از کشت پاييزه پرهيز و در جهت احداث سد مخزني اقدام شود چراکه در فصل سيلابي بارش زياد است و براثر سيلاب خساراتي به وجود ميآيد.
مديرکل جهاد کشاورزي لرستان اظهار داشت: با احداث سد مخزني ميتوانيم آب رودخانه را در فصل پرآبي ذخيره کنيم و در فصل کمآبي آن را رها کنيم.
وي بابيان اينکه در بعضي مناطق اقدام به ايجاد چاههايي تحت عنوان چاههاي موقت ميشود، افزود: 52 هزار هکتار مجموع باغات استان است که 13 هزار و 600 هکتار از اين باغات در حل خشک شدن است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]