تبلیغات
تبلیغات متنی
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راهاندازی کسبوکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وبسایت
بهترین دکتر پروتز سینه در تهران
محبوبترینها
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
آفریقای جنوبی چگونه کشوری است؟
بهترین فروشگاه اینترنتی خرید کتاب زبان آلمانی: پیک زبان
با این روش ساده، فروش خود را چند برابر کنید (تستشده و 100٪ عملی)
سفر به بالی؛ جزیرهای که هرگز فراموش نخواهید کرد!
از بلیط تا تماشا؛ همه چیز درباره جشنواره فجر 1403
دلایل ممنوعیت استفاده از ظروف گیاهی در برخی کشورها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
خصوصیات نگین و سنگ های قیمتی از نگاه اسلام
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1860623613
![نمایش مجدد: سازمانهای مسئول چه برنامههایی برای ساماندهی دختران فراری دارند؟ refresh](https://vazeh.com/images/refresh.gif)
سازمانهای مسئول چه برنامههایی برای ساماندهی دختران فراری دارند؟
واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
سازمانهای مسئول چه برنامههایی برای ساماندهی دختران فراری دارند؟
بر اساس قانون دختران در معرض آسیبهای اجتماعی و فاقد حمایتهای خانوادگی توسط مراکز بهزیستی تحت پوشش قرار میگیرند.
![خبرگزاری فارس: سازمانهای مسئول چه برنامههایی برای ساماندهی دختران فراری دارند؟ خبرگزاری فارس: سازمانهای مسئول چه برنامههایی برای ساماندهی دختران فراری دارند؟](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1394/04/16/13940416000184_PhotoA.jpg)
به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری فارس به نقل از مهرخانه، به تازگی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی از راهاندازی اولین مرکز ساماندهی دختران فراری در تهران توسط خیرین خبر میدهد و میگوید: در کشور دختران فراری توسط سازمان بهزیستی کشور پذیرش میشوند، ولی باید این حمایتها از حمایتهای بهزیستی فراتر رود و به حوزه خیرین وارد شود؛ زیرا در صورت ورود خیرین به حوزه ساماندهی دختران فراری، قطعاً شاهد گسترش و افزایش حمایتها در این زمینه خواهیم بود.
علیرغم بررسیهای انجامشده آمار جدید و بهروزی از میزان دختران فراری در دست نیست و آخرین آمار بر اساس مقاله فراتحلیل زمینههای فردی، خانوادگی، فرهنگی و اجتماعی مؤثر در فرار دختران که توسط لیلا زائر نوشته شده است، مربوط به سال 78 است که نشان میدهد این میزان نسبت به سال 65، 20 درصد افزایش داشته است. به گفته زائر، 18 درصد دختران فراری در روز نخست فرارشان مورد تجاوز جنسی قرار گرفته و 60 درصد آنها نیز در هفته اول مورد تجاوز قرار میگیرند.
با این وجود به گفته علی ربیعی؛ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نمیتوان آمار دقیقی از تعداد این دختران ارایه کرد؛ چراکه تمامی آنها به مراکز ما مراجعه نکرده و شناسایی نمیشوند.
چرا دختران از خانه فرار میکنند؟
تفاوتهای بیننسلی یکی از دلایل فرهنگی فرار دختران است. همچنین در کنار مسایل فرهنگی، لازم است به برخی مسایل اجتماعی و اقتصادی نیز اشاره شود که خانواده ایرانی را با چالش روبهرو کرده است. ازدواج اجباری نوجوانان، مهاجرت، فقر، بیکاری، اعتیاد، خشونتهای فیزیکی- روانی و جنسی، افراط و تفریط در مدل تربیتی والدین (سهلگیرانه یا سختگیرانه)، عدم وجود ارتباط عاطفی میان اعضای خانواده، و خانوادههای فروپاشیده (طلاق عاطفی و حقوقی همگی از جمله دلایل اقدام به فرار دختران از خانه است.
راهاندازی 8 پایگاه خدمات اجتماعی توسط شهرداری در تهران ویژه شناسایی و کمک به دختران فراری
بسیاری از دختران فراری از شهرستانها به تهران میآیند تا موقعیت و شرایط خود را بهبود بخشند؛ بنابراین در ترمینالها و پایانهها سرگردان میشوند. یکی از اقداماتی که در خصوص کاهش آسیب و عوارض این پدیده اجتماعی صورتگرفته، راهاندازی پایگاههای خدمات اجتماعی توسط شهرداری تهران است. این طرح از چند سال پیش در هشت منطقه تهران آغاز به کار کرد تا مددکاران این پایگاه به کار شناسایی، جذب و ارجاع این دختران بپردازند. این هشت پایگاه در پایانه جنوب، پایانه غرب، منطقه فرحزاد، محله هرندی، پارک المهدی، حرم حضرت عبدالعظیم، مترو امام خمینی (ره) و محله اتابک مستقر بوده و در این زمینه فعالیت میکند.
یکی از مددکاران پایگاه ترمینال جنوب به مهرخانه میگوید: در این پایگاه کار آسیبشناسی را انجام میدهیم؛ به نحویکه بعد از شناسایی این دختران، با آنها صحبت میکنیم و علت فرار را جویا میشویم. سپس با خانواده آنها ارتباط برقرار میکنیم و اگر امکان حضور خانوادهها در پایگاه باشد، دختران را حضوری پس از کشف علت و صحبت با دختر و نیز خانواده؛ به خانواده برمیگردانیم.
این پایگاهها برای کمک به مددجویان، علاوه بر بهزیستی با NGO زنجیره امید نیز در ارتباط هستند، اما ضرورت افزایش کمک NGOها بیشتر احساس میشود. همچنین لازم است ظرفیت پذیرش بهزیستی نیز بیشتر شود تا دختری که امکان برگشت به خانه را ندارد، بتواند به جای زندگی در خیابان جای امنی برای اسکان داشته باشد.
(در همین زمینه: دختران فراری و پایگاه خدمات اجتماعی ترمینال جنوب)
مرکز مداخله در بحرانهای اجتماعی، خانه سلامت و.. در بهزیستی برای خدمت به نوجوانان فراری
یکی از نکاتی که در زمینه دختران فراری باید مورد توجه ویژه قرار گیرد، ایجاد و گسترش مراکز حمایتی است تا در صورت فرار، دختران بتوانند به یکی از این مراکز مراجعه کرده و کمتر دچار آسیبهای ثانویه شوند.
همچنین در سطح درمان فعالیت و گسترش مراکز حمایتی، بسیار مؤثر و مورد نیاز است. در این سالها ایجاد مراکزی همچون مرکز مداخله در بحرانهای اجتماعی، خانه سلامت، مرکز مداخله در طلاق، حمایت از کودکان بیسرپرست معلول و ایجاد خط تلفن امداد، از جمله فعالیتهای سازمان بهزیستی در مورد نوجوانان فراری بوده است.
چندی پیش معاون اجتماعی سازمان بهزیستی در مورد نحوه مداخله مراکز بهزیستی در ساماندهی و حمایت از دختران فراری در گفتگو با مهرخانه اعلام کرد: مراکز مداخله در بحران سازمان بهزیستی متولی دختران فراری هستند که از سه طریق به سازمان بهزیستی ارجاع داده میشوند: یکی از طریق تماس با خط مستقیم 123 که برای ارتباط و گزارشدهی به مددکاران بهزیستی وجود دارد، دوم از طریق نیروی انتظامی که در سطح شهر به این دختران برخورد میکند و سوم از طریق قوه قضاییه.
دخترانی که به این ترتیب به مراکز مداخله در بحران بهزیستی ارجاع داده میشوند، بهصورت کوتاهمدت که سقف آن تا 6 هفته است، میتوانند در این مراکز بمانند و تحت حمایت قرار بگیرند. پس از این مدت، اگر امکان برگشت به خانواده نباشد، این دختران به خانههای سلامت ارجاع داده میشوند، خانههای سلامت در هر 31 استان ایران موجود است و این قابلیت را دارد که در مدت زمان بیشتری به بازتوانی و ساماندهی این دختران بپردازد.
بازگشت به خانه؛ اولویت اول بهزیستی
نفر یه اولویت را بازگشت این دختران به خانواده میداند و میگوید: اگر بازگشت به خانواده محقق و ممکن نباشد، پس از حضور در خانههای سلامت و بازتوانی آنها، دختران زیر 18 سالی که امکان حضور در خانواده نداشته باشند، به مراکز شبهخانواده بهزیستی ارجاع داده میشوند و دختران بالای 18 سال، در خانههای سلامت باقی میمانند تا بتوانند به اشتغال یا تحصیل و مستقلشدن برسند.
از چند سال گذشته خانههای سلامت با استناد به مادهواحده لایحه قانونی درخصوص تشکیل سازمان بهزیستی کشور، جهت حمایت از دختران نیازمند حمایتهای اجتماعی، شکل گرفت. بر اساس قانون، دختران در معرض آسیبهای اجتماعی و فاقد حمایتهای خانوادگی و اجتماعی توسط این مرکز تحت پوشش قرار میگیرند. این مرکز با ارایه خدمات، درصدد است تا زمینههای کسب استقلال اقتصادی و اجتماعی لازم را برای این دختران فراهم کند و در تأمین حداقل نیازهای اقتصادی و جلوگیری از ابتلا به سایر آسیبهای اجتماعی، آنها را یاری کند.
پاسخ به یک انتقاد
چندی پیش، یک انتقاد در همایش جمعیت امام علی (ع) مطرح شد مبنی بر اینکه در خانههای سلامت بهزیستی، دختران فراری آسیبدیده را به شرط داشتن پرده بکارت و با انجام معاینه میپذیرند و این موضوع باعث میشود تعداد زیادی از این دختران خارج از چرخه حمایتهای اجتماعی قرار گیرند. همایون هاشمی، رییس سابق بهزیستی کشور در اینباره میگوید: ما چند سطح مرکز داریم. مراکز ساماندهی دختران فراری دو دسته اند: یکی مراکز یا همان خانههای سلامت برای آنهایی است که آسیب ندیدهاند، و مراکز بازپروری برای افرادی است که وارد فاز آسیب شدهاند. صحیح نیست دختر آسیبدیده را در کنار زن آسیبدیده نگه داشت؛ چرا که اثرات آن مخرب است.
"خانههای ریحانه" به علت موازیکاری تعطیل شدند
همانطور که گفته شد شهرداری تهران نیز در این زمینه اقداماتی داشته است. در سالهای گذشته شهرداری تهران با طرحریزی «خانه ریحانه» برای دختران و «خانه سبز» برای پسران سعی کرد با همکاری دیگر مراکز تا حدی پناهگاهی امن برای دختران تهیه کند تا دچار آسیبهای جدیتری در جامعه نشوند.
آمارهای موجود در «خانه ریحانه» نشان میداد که 70 درصد دختران فراری در مقطع تحصیلی راهنمایی بودند. خانههای ریحانه که در اواخر دهه 70 تشکیل و راهاندازی شدند، مراکزی بودند که به عنوان مراکز حمایت از دختران فراری و بدسرپرست به نگهداری از این دختران میپرداختند و دارای مشاور و مددکار بودند. این مراکز در اوایل دهه 80 و در راستای عدم انجام کارهای موازی با سازمان بهزیستی تعطیل و با مراکز مداخله در بحران بهزیستی ادغام شدند.
(در همین زمینه: دخترانی که فرار میکنند)
(در همین زمینه: دخترانی که فرار میکنند/ 2)
بزودی اولین مرکز ساماندهی دختران فراری در تهران راهاندازی میشود/ ورود خیرین به حوزه ساماندهی دختران فراری
اما به تازگی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی از راهاندازی اولین مرکز ساماندهی دختران فراری در تهران توسط خیرین خبر میدهد و میگوید: در حال حاضر در تهران اولین مرکز ساماندهی این دختران توسط خیرین انتخاب و در حال ساخت است و امیدواریم پس از رونمایی از این مرکز بتوانیم چنین مرکزی را در سطح استان گسترش دهیم. در کشور دختران فراری توسط سازمان بهزیستی کشور پذیرش میشوند، ولی باید این حمایتها از حمایتهای بهزیستی فراتر رود و به حوزه خیرین وارد شود؛ زیرا در صورت ورود خیرین به حوزه ساماندهی دختران فراری، قطعاً شاهد گسترش و افزایش حمایتها در این زمینه خواهیم بود.
ربیعی میافزاید: برخی از این دختران هیچ تمایلی برای بازگشت نزد خانواده خود را ندارند، بنابراین باید فکری اساسی برای این دختران صورت گیرد؛ زیرا نباید برای برگشت آنان به خانوادهشان اجباری در کار باشد.
اینکه راهاندازی این مرکز تا چه حد میتواند از مشکلات و آسیبهای دختران فراری بکاهد، امری است که برای فهم آن باید منتظر ماند، اما آنچه بیش از همه اهمیت دارد این است که دختران و نوجوانان را در مدارس با پیامدها و عواقب فرار از خانه آشنا کرد، همچنین از طریق برگزاری کارگاهها و جلسات مشاوره، والدین را با حساسیتها، نیازها و خلقیات نوجوانان آشنا کرد تا در صورت رفتار و رویه غلط، اصلاحات لازم صورت گیرد تا ما شاهد فرار دختر و یا پسری از خانه و خانواده نباشیم.
مطلب فوق مربوط به سایر رسانهها میباشد و خبرگزاری فارس صرفا آن را بازنشر کرده است. بازگشت به صفحه نخست گروه فضای مجازی انتهای پیام/
94/04/16 - 10:58
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]
صفحات پیشنهادی
ساماندهی دختران فراری در پایتخت |اخبار ایران و جهان
ساماندهی دختران فراری در پایتخت وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی از احداث و راهاندازی خانهی دختران فراری خبر داد و گفت با استفاده از خیرین میتوان در این حوزه گامهای موثری برداشت و از ورود و مشکلات و آسیبها جلوگیری کرد کد خبر ۵۱۳۵۲۰ تاریخ انتشار ۱۰ تير ۱۳۹۴ - ۱۰ ۱۰ - 01 Julساماندهی دختران فراری در پایتخت
ساماندهی دختران فراری در پایتختتاریخ انتشار چهارشنبه ۱۰ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۰ ۴۳ وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی از احداث و راهاندازی خانهی دختران فراری خبر داد و گفت با استفاده از خیرین میتوان در این حوزه گامهای موثری برداشت و از ورود و مشکلات و آسیبهامردم حق دارند از مسئولان آرزوهایشان را مطالبه کنند
چهارشنبه ۳ تیر ۱۳۹۴ - ۱۳ ۵۱ بیرانوند خطاب به دولت گفت مردم حق دارند از مسئولین مطالبه آرزوهایشان را بکنند تلاش کنید و آیهی یاس نخوانید به گزارش خبرنگار خبرگزاری ایسنا نماینده بروجرد در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در تذکری شفاهی گفت امکانات کشور زیاد است چاره کار شمابرخی مسئولان هنوز توان ملی را باور ندارند
برخی مسئولان هنوز توان ملی را باور ندارند شناسهٔ خبر 2785353 - سهشنبه ۲ تیر ۱۳۹۴ - ۱۰ ۱۶ اقتصاد > اقتصاد ایران یک کارشناس اقتصادی گفت بسیاری از مسئولان هنوز توان ملی را باور ندارند و آن را به سخره میگیرند و گفته می شود که فقط در زمینه آبگوشت بزباش میتوانیم حرف بزنیم ایپیشبینی بروزآسیب دختران فراری از سال ٩٥
تراز مصطفی جانقلی مدیر خانه ریحانه نخستین مرکز دختران فراری پس از انقلاب نسبت به ظهور مجدد پدیده دختران فراری درخلال سالهای ٩٥ تا ١٤٠٠ هشدار میدهد پدیدهای که پیش از این در سال ٧٥ اوج گرفت و طی سالهای گذشته فروکش کرده بود در آنروزها عبارت دختران فراری تیتر بزرگ بسیاریچه کنیم تا دختران فراری سر از باندهای فساد در نیاورند؟
چه کنیم تا دختران فراری سر از باندهای فساد در نیاورند تاریخ انتشار شنبه ۱۳ تير ۱۳۹۴ ساعت ۰۹ ۵۳ رئیس سابق سازمان بهزیستی پارسال در مصاحبهای اعلام کرده بود که متوسط سن دختران فراری کاهش یافته است حالا وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی هم با پذیرش جدی بودن موضوع فرار دختران ازدبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همدان: 20 دستگاه فرهنگی در زمینه پیشگیری از اعتیاد مسئولیت دارند
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همدان 20 دستگاه فرهنگی در زمینه پیشگیری از اعتیاد مسئولیت دارنددبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همدان با بیان اینکه 20 دستگاه فرهنگی در زمینه فعالیتهای مبارزه با مواد مخدر مسئولیت مهمی برعهده دارند گفت باید گام اول در زممسئول صندوق اعتباری هنر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان: هنرمندان گیلان مشکل بیمه ندارند/ خبرنگاران به سا
مسئول صندوق اعتباری هنر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان هنرمندان گیلان مشکل بیمه ندارند خبرنگاران به سایت سمان مراجعه کنندمسئول صندوق اعتباری هنر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با بیان اینکه هنرمندان برای عضویت در صندوق اعتباری هنر و بیمه شدن مشکل ندارند گفت مشکل بیاحداث مکانی به منظور بازگرداندن ˝دختران فراری˝ نزد خانواده
ربیعی خبرداد احداث مکانی به منظور بازگرداندن ˝دختران فراری˝ نزد خانواده خبرگزاری پانا وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در ارتباط با لزوم ساماندهی دختران فراری در کشور گفت مطالعات نشان داده است که اگر این دختران پس از فرار توسط مرکزی نگهداری شوند دچار آسیبهای ثانویه نشده اما آنمردم و مسئولان کردستان شناختی از وظایف پارک علم و فناوری ندارند
رئیس پارک علم و فناوری کردستان مردم و مسئولان کردستان شناختی از وظایف پارک علم و فناوری ندارند شناسهٔ خبر 2847998 - سهشنبه ۹ تیر ۱۳۹۴ - ۱۱ ۱۱ استانها > کردستان سنندج – رئیس پارک علم و فناوری استان کردستان گفت یکی از مشکلات اصلی پارک علمی و فناوری در کردستان عدم شناخت وظایفنخستین مرکز نگهداری دختران فراری در تهران
نخستین مرکز نگهداری دختران فراری در تهرانتاریخ انتشار چهارشنبه ۱۰ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۳ ۳۱ به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم علی ربیعی در حاشیه مراسم ضیافت افطار در شیرخوارگاه آمنه اظهار کرد ما مطالعهای در مورد دخترانی داشتیم که به هر دلیل از جمله اجبار در ازدواج تفاومركز نگهداري دختران فراري راهاندازي ميشود
مركز نگهداري دختران فراري راهاندازي ميشود وزير تعاون كار و رفاه اجتماعي از راهاندازي اولين مركز نگهداري دختران فراري در تهران خبر داد و گفت از طريق شناسايي خانوادههاي آنها شرايط براي بازگشتشان به كانون خانواده فراهم ميشود علي ربيعي با اشاره به اينكه مطالعات زيادي در ارتربیعی خبر داد: راهاندازی نخستین مرکز نگهداری دختران فراری در پایتخت
ربیعی خبر داد راهاندازی نخستین مرکز نگهداری دختران فراری در پایتخت جامعه > آسیبها - تسنیم نوشت وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی از راهاندازی نخستین مرکز برای نگهداری دختران فراری در پایتخت خبر داد علی ربیعی در حاشیه مراسم ضیافت افطار در شیرخوارگاه آمنهامروز همه دختران ایرانی خدیجه نام دارند
اینستاگرام شهاب مرادی امروز همه دختران ایرانی خدیجه نام دارند طبق یک رسم در این چند سال اخیر شهاب مرادی از مسلمانان خواست تا در روز وفات حضرت خدیجه س دختران خود را با نام این بانوی بزرگ صدا کنند به گزارش خبرنگار اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران حضرت خدیجه فرزند خووزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی خبر داد راهاندازی مرکزی برای دختران فراری در تهران
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی خبر دادراهاندازی مرکزی برای دختران فراری در تهرانوزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی ضمن اشاره به اینکه آمار مشخصی از دختران فراری وجود ندارد گفت به زودی مرکزی برای این افراد در تهران راهاندازی میشود به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس علی ربیعی درسرمربی تیم تپانچه: دختران شانس بیشتری برای کسب مدال دارند
بیست و هشتمین دوره یونیورسیاد - کره جنوبی سرمربی تیم تپانچه دختران شانس بیشتری برای کسب مدال دارند شناسهٔ خبر 2848800 - چهارشنبه ۱۰ تیر ۱۳۹۴ - ۰۹ ۵۲ ورزش > سایر سرمربی تیم تفنگ دانشجویان گفت تیم تیراندازی تمرینات زیادی برای حضور در یونیورسیاد جهانی نداشته است اما با اتکا بدارنده مدال طلای قهرمانی آسیا: مسئولان هزینه خرید پارو را هم نمیپردازند/ نه درس میتوانم بخوانم، نه حقوقی می
دارنده مدال طلای قهرمانی آسیا مسئولان هزینه خرید پارو را هم نمیپردازند نه درس میتوانم بخوانم نه حقوقی میگیرمدارنده مدال طلای قهرمانی آسیا با بیان اینکه حداقل حمایت از قهرمان قایقرانی آسیا صورت نمیگیرد و مجبور به تامین هزینههای ورزشی از بودجه شخصی هستم گفت مسئولان هزینه-
گوناگون
پربازدیدترینها