واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۷ خرداد ۱۳۹۴ (۱۷:۲۱ب.ظ)
مديرکل مديريت بحران لرستان: عامل انساني مسبب 95 درصد از آتشسوزيهاي لرستان است موج - خرم آباد- مديرکل مديريت بحران لرستان گفت: عامل 95 درصد از آتشسوزيهاي استان لرستان، دخالتهاي انساني است.
به گزارش خبرگزاري موج از خرمآباد، رضا آريايي ظهر امروز در جلسه ستاد حوادث که در سالن جلسات استانداري لرستان برگزار شد، افزود: با شروع فصل تابستان آتشسوزيها در جنگلها و مراتع استان تشديد ميشود.
وي بيان کرد: گياهان هرزه بعد از فصل بارندگي دچار آتشسوزي ميشوند، و اين آتشسوزي به جنگلها و مراتع نيز کشيده ميشود و اين سبب خسارتهاي زيادي شده است.
مديرکل مديريت بحران لرستان عوامل انساني را عامل 95 درصد از آتشسوزيهاي لرستان دانست و مديرکل مديريت بحران لرستان تصريح کرد: کساني که در حاشيه جنگلها زندگي ميکنند با سوزاندن کاه و کلش مزارع در برخي از موارد بهطور غيرعمد سبب سرايت آتشسوزي به جنگلها ميشوند.
وي بيان کرد: در بعضي مواقع نيز گردشگران عامل آتشسوزي هستند کمااينکه در تعطيلات آخر هفته وقوع آتشسوزي افزايش مييابد.
آريايي با اشاره به اينکه هرساله آتشسوزيهايي در استان رخ ميدهد ولي با تلاش نيروهاي امدادي اين آتشسوزيها به موقع مهار ميشوند.
وي تصريح کرد: در آتشسوزي که در منطقه ويسيان رخ داد نيروها بهموقع عمل کردند و ساير دستگاهها از جمله منابع طبيعي، محيطزيست، جهاد کشاورزي، ارتش، مقاومت بسيج، شهرداري خرمآباد، هلالاحمر و افراد بومي که بهخوبي توانستند آتش را مهار کنند.
مديرکل مديريت بحران لرستان خاطرنشان کرد: آتشسوزي منطقه ويسيان در بدترين نقطه جغرافيايي و صعبالعبور رخ داد به شکلي که آتشسوزي از قله به سمت پايين اتفاق افتاد.
آريايي افزود: در حال حاضر شاهد بروز تنش کمآبي، کمباراني، زوال بلوط و پروژههاي عمراني در لرستان هستيم که اگر عامل آتشسوزي هم به آنها اضافه شود، نهايتاً بعد از 10 سال جنگل و مراتعي در لرستان باقي نميماند.
وي بابيان اينکه جنگلها و مراتع، ثروتهاي ملي و متعلق به عموم مردم است، عنوان کرد: انتظار ميرود هنگام وقوع حاثه، مديريت بحران مربوطه پاسخگو باشد، همچنين در امر جنگل و مراتع، مديرکل منابع طبيعي و در بحث مناطق حفاظتشده نيز مديرکل حفاظت محيطزيست بايد پاسخگو باشند.
مديرکل مديريت بحران لرستان خاطرنشان کرد: اگر در بحث حفظ و حراست از منابع طبيعي برنامهريزي توسط متوليان امر انجام نگيرد، در چند سال آينده با چالش جدي روبهرو ميشويم.
وي تصريح کرد: آتشسوزي جزء حوادث غيرمترقبه محسوب نميشود، بنابراين نميتوانيم براي مهار آتشسوزي از هليکوپتر استفاده کنيم؛ از طرفي هليکوپتر در کشور ما مجهز به سيستم اطفاء حريق نيست و با توجه به توپوگرافي لرستان که داراي 75 درصد ناهمواري است، نميتوان از طريق هوايي به مهار آتشسوزي پرداخت.
آريايي با اشاره به اينکه اطفاء حريق هزينهبر است، گفت: تجهيزات اطفاء حريق خيلي زود مستهلک ميشوند بنابراين نياز است هرساله اعتباراتي براي خريد تجهيزات موردنياز به سازمان محيطزيست و منابع طبيعي تخصيص يابد.
وي عنوان کرد: لازم است از محل منابع استاني، اعتباري در اختيار فرمانداريها بهعنوان رئيس شوراي مديريت بحران شهرستان قرار گيرد تا در مواقع بحران بتوانند پاسخگو باشند.
آريايي بيان کرد: مشکلي که در اين زمينه وجود دارد اين است که هيچوقت مقصري در زمينه آتشسوزي معرفي نميشود ضمن اينکه 95 درصد آتشسوزيها انساني هستند در حاليکه عاملان نابودکننده ثروتهاي ملي بايد شناسايي ومجازات شوند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]