واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ خرداد ۱۳۹۴ (۱۵:۳۲ب.ظ)
آيتالله جوادي آملي: فتواي تحريم سلاح هستهاي ريشه قرآني دارد موج - قم - استاد حوزه علميه قم با اشاره به فتواي تحريم ساخت سلاح هستهاي از سوي رهبر معظم انقلاب و مراجع تقليد گفت: خداوند به داوود فن آهنگري آموخت نه براي اينکه شمشير و سلاح بسازد و جان مردم را بگيرد، بلکه زره توليد کند و به دفاع بپردازد، فتواي حرمت سلاح اتمي از اينگونه مباني نشأت گرفته است.
به گزارش خبرگزاري موج از قم، آيتالله عبدالله جواديآملي در دومين اجلاسيه اساتيد رشتههاي تخصصي حوزه علميه قم که در سالن همايشهاي مدرسه علميه دارالشفا برگزار شد با بيان اينکه عدالت زماني تحقق مييابد که در مسير علم و عدل گام برداريم، گفت: البته بايد دانست که از علما و عقلا کاري بر نميآيد، آنچه جهان را دگرگون ميکند و در قرآن ذکر شده اينکه قوم عاقل؛ يعني قائم به عقل و امت عالم يعني قائم به علم است که ميتواند به هدف برسد.
وي افزود: قرآن همه ما را به عدل دعوت کرده ولي مشکلات از سوي عادل حل نميشوند بلکه قائم به قسط ميتواند چنين کاري را انجام دهد.
استاد حوزه علميه قم با بيان اينکه در بحث قضاوت نيز قوام به قسط و عدالت توان اجرايي کردن امور را دارد گفت: آنچه لازم است بدانيد اينکه روحانيون و طلاب رشتههاي تخصصي، سربازان اصلي و کادر سازماني امام عصر (عج) به شمار ميروند.
وي ادامه داد: فروعات فقهي از مباني خاصي اخذ ميشوند که شامل دلايلي همچون حجيت خبر واحد و استصحاب هستند ولي بايد بدانيم اين مباني خود برگرفته از منابع وحي و الهام از قرآنند، بنابراين بايد از منبع، مبنا را گرفت و از مبنا نيز به استنباط فروع پرداخت هرچند در دنياي امروز، سخنان عاقلانه و عالمانه نميگويند و سازمانهاي بينالمللي بر اساس آنچه خود منبع و مبنا گرفتهاند عمل ميکنند، بنابراين منقطعالاول و منقطعالآخر محسوب ميشوند.
آيتالله جواديآملي با اشاره به مفاهيمي همچون استقلال، امنيت، آزادي، امانت، محيط زيست و زندگي مسالمتآميز در جهان امروز از مباني و منابع انساني گرفته شدهاند نه وحياني، افزود: دنياي غرب عدل را بر اساس اومانيسم خودساخته معنا ميکند و به جاي اينکه مقام خليفةاللهي انسان را مورد تاکيد قرار دهد، خود بشر را به عنوان رأس در نظر ميگيرد.
مفسر قرآن کريم مرگ را از نظر فلسفه ماديگراي غربي، پايان زندگي انسان دانست و تصريح کرد: غرب اومانيستي بر اين باور است که جاي اشخاص و افعال را خودش مشخص ميکند و به جاي اينکه بگويد انسان خليفةالله است خودش ملاک عمل قرار ميگيرد و به ديگر بيان، انسان را جايگزين الله ميداند.
وي با بيان اينکه تمام اصول و روابط بينالملل در محدوده تولد تا مرگ انسان تدوين شدهاند گفت: اين بر خلاف سيره و روش انبياي الهي است که به رسالت برگزيده شدند تا به امتها بگويند مباني بايد از منبع گرفته شوند و منبع حرف کسي است که ساختار عالم را با نظم آفريده و خلقتي زيبا به وجود آورده است.
آيتالله جواديآملي با تاکيد بر اينکه متخصصان حوزوي بايد منابع را به خوبي بشناسند و مباني صحيح را از آنها استخراج کنند خاطرنشان کرد: در توصيفي رسا ميتوان گفت طلاب رشتههاي تخصصي کورههاي توليدکننده شمش طلا هستند نه انگشترساز و جواهرساز و به عبارتي بايد منابع و مباني را توليد کنند و در اختيار ديگران قرار دهند.
استاد برجسته حوزه علميه قم در بخش ديگري از سخنان خود به فتواي تحريم ساخت سلاح هستهاي از سوي رهبر معظم انقلاب و مراجع تقليد اشاره کرد و افزود: خداوند به داوود فن آهنگري آموخت نه براي اينکه شمشير و سلاح بسازد و جان مردم را بگيرد بلکه زره توليد کند و به دفاع بپردازد، فتواي حرمت سلاح اتمي از اين گونه مباني نشأت گرفته است.
وي ادامه داد: بارها به مسوولاني که به ديدار ميآيند توصيه کردهام به جان کري بگوييد اگر قدتان بلند است براي اينکه بر روي 70 ميليون قبر کشتههاي دو جنگ جهاني ايستادهايد، شما راهزني و غارتگري کردهايد و امروز بالا آمدهايد وگرنه فرهنگ و تمدني نداشتيد بلکه دانشمندان ايراني و غير ايراني را جذب کردهايد و امروز قدتان بلند است.
آيتالله جواديآملي گفت: قائمان به علم و عدل اين توان را دارند که مشکلات مملکت را حل کنند و امام راحل چنين ويژگيهايي داشت و برخي شاگردانش نيز همينگونه هستند که ميتوانند در روزهاي خطر، راه صحيح را نشان دهند.
استاد حوزه علميه قم با بيان اينکه امروز دنياي غرب، نان خلافتاللهي را ميخورد و حرف اومانيستي ميزند، گفت: وقتي در غدير را بستند و سقيفه را گشودند در حقيقت عقل را به روي مردم بستند و سپس کار به جايي رسيد که حضرت علي(ع) را در حد قاريان قرآن قرار دادند، علما القا کردند هيچ نميفهمند و سپس اين انديشه را رواج دادند که بشر، حسن و قبح عقلي را درک نميکند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]