تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 29 بهمن 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):پروردگارم هفت چيز را به من سفارش فرمود: اخلاص در نهان و آشكار، گذشت از كسى كه ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860489640




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اصولگرایان و اصلاح‌طلبان اعتدالی در «خیابان‌وحدت»همسایه دیواربه‌دیوار شدند /تکرار خاطرات خوب هم‌نشینی‌ سیاسی در اسفند94


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: اصولگرایان و اصلاح‌طلبان اعتدالی در «خیابان‌وحدت»همسایه دیواربه‌دیوار شدند /تکرار خاطرات خوب هم‌نشینی‌ سیاسی در اسفند94
خاطرات خوب هم نشینی سیاسی در اوایل و اواسط دهه 60 بازهم می‌تواند در دهه 90 تکرار شود. اولین گام این حرکت می‌تواند در اسفند 94 و در انتخابات مجلس دهم برداشته شود. هم زبانی جریان اعتدال در قوه مقننه و قوه مجریه گام بزرگی برای پایان دلواپسی در کشور است.


مصطفی داننده: در 21 اسفندماه سال 57 جمعی از روحانیون برجسته ایران، بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با جلب نظر موافق امام خمینی دست به تاسیس حزبی به نام «جمهوری اسلامی» می‌زنند. حضرات آیات سیدعلی خامنه‌ای، سید محمدحسین بهشتی، اکبر هاشمی رفسنجانی، سیدعبدالکریم موسوی اردبیلی و محمد جواد باهنراعضای موسس و اعضای برجسته این حزب بودند.

حزب جمهوری اسلامی با حضور چنین شخصیت‌های طراز اولی تبدیل به قدرتمندترین حزب سیاسی ایران شد. حزب جمهوری اسلامی در اولین گام مجلس شورای اسلامی را در اختیار گرفت و ریاست آن به اکبرهاشمی رفسنجانی عضو ارشد این حزب رسید. این حزب قدرتمند بعد از شکست در انتخابات اولین دوره ریاست جمهوری در مقابل ابوالحسن بنی صدر، در قامت اپوزیسیون اولین رئیس جمهور ایران درآمد. اختلاف اعضای برجسته این حزب با ابوالحسن بنی صدر سرانجام به برکناری رئیس جمهور ختم شد. در دوره‌های دوم و سوم و چهارم ریاست جمهوری نامزدهای حزب جمهوری اسلامی توانستند به صندلی ریاست قوه مجربه تکیه بزنند. همچنین اکثریت مجلس‌های دوم و سوم نیز در اختیار این حزب بود.

حضور چهره برجسته و پرنفوذ نظام زمینه ساز گستردگی این حزب در سراسر ایران شده بود و بدون شک می‌شود گفت دهه 60، دهه حزب جمهوری در سیاست ایران بود. اما اختلافات درون حزبی و به ویژه تقسیم شدن این حزب به دو گروه راست و چپ، زمینه ساز تفرقه در این حزب را ایجاد کرد. بدون شک، تضادهای تفکری اعضا در سال‌های ابتدایی انقلاب و نمایان شدن سلایق سیاسی اعضا زمینه ساز این تشکیک در حزب جمهوری اسلامی شد. اختلافات در حزب جمهوری اسلامی به جایی رسید که بعدها هاشمی رفسنجانی دو جناح حاضر در حزب جمهوری اسلامی را دو حزب در یک حزب توصیف نمود.

در خرداد سال 66، حضرات آیات خامنه‌ای و هاشمی رفسنجانی در نامه‌ای به امام خمینی خواستار موافقت رهبرانقلاب با انحلال این حزب شدند. امام خمینی در پاسخ به نامه رهبران حزب، موافقت خود را با انحلال آن اعلام کردند. متن پاسخ امام به شرح ذیل است:

«بسمه تعالی

جنابان حجج الاسلام آقای خامنه ‏ای و آقای هاشمی- دام توفیقهما.

موافقت می‌‏شود. لازم است تذکر دهم که حضرات آقایان موسسین محترم حزب، مورد علاقه اینجانب می‌‏باشند. امیدوارم همگی در این موقع حساس با اتفاق و اتحاد در پیشبرد مقاصد عالیه اسلام و جمهوری اسلامی کوشا باشید. ضمناً تذکر می‌‏دهم که اهانت به هر مسلمانی چه عضو حزب باشد یا نه بر خلاف اسلام و تفرقه‌اندازی در این موقع از بزرگ‌ترین گناهان است. والسلام علیکما و رحمة الله.

۱۱ خرداد ۶۶

روح الله الموسوی الخمینی»

با موافقت امام فعالیت‌های حزب جمهوری اسلامی بعد از سال‌ها فعالیت متوقف شد و این حزب به کما فرو رفت. بعد از توقف فعالیت‌های حزب، دو جناح عمده کشور یعنی راست و چپ که در قالب حزب جمهوری فعالیت می‌کردند به صورت رسمی کار خورد را آغاز کردند و فضای دو قطبی در کشور به صورت رسمی شکل گرفت. این فضا به ویژه بعد از پایان دوران ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی صورت عینی تری به خود گرفت.

درگیری‌های سیاسی، بداخلاقی‌های انتخاباتی و بسیاری از موارد دیگر حاصل بوجود آمدن این فضای دو قطبی در کشور بود. همین دعواهای سیاسی به ویژه در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد مردم را بر این واداشت تا به سمت گفتمانی تازه به نام اعتدال حرکت کنند. پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری، این پیام مهم را به گروه‌های سیاسی مخابره کرد که مردم دیگر به دنبال سیاسی بازی‌های جناحی نیستند.

این پیام را جناح‌های سیاسی باید بیش از پیش دریابند و به سمتی حرکت کنند که بتوانند یک جریان اعتدالی را در کشور ایجاد کنند. گسستی که بعد از انحلال حزب جمهوری اسلامی بوجود آمد باعث شد تا اعتدالی‌های جریان راست و چپ کمی از هم جدا شوند اما ظهور جریان‌های تندرو باعث شد تا نیروهای معتدل با وجود تمام اختلاف‌های سیاسی به هم نزدیک شده‌اند.

این نزدیکی را می‌شود به بازگشت اعتدالیون به کوچه آشتی تعبیر کرد و اینگونه گفت که معتدلین چپ و راست در خیابان وحدت همسایه دیوار به دیوار شده‌اند.

این نزدیکی کشور را از تندروی که در این چند ساله در کشور حاکم بوده است  دور می‌کند و رود  بزرگ اعتدال را در کشور جاری می‌کند. در این زمینه سیاستمداران معتدل از هر دو جریان یعنی  راست و چپ می‌توانند نقش مهره‌های اصلی این گذر از تندروی به اعتدال را بازی کنند. افرادی مانند لاریجانی، ناطق نوری، حسن روحانی، رئیس دولت اصلاحات، محمدرضا عارف، مصطفی پورمحمدی، اسحاق جهانگیری و ... می‌توانند افرادی باشند که مسیر گذار از تندروی به اعتدال را فراهم کنند. این افراد با وجود تفاوت دیدگاه سیاسی سال‌ها به صورت مسالمت آمیز به رقابت سیاسی می‌پردازند و به نظر می‌رسد بحران تندروی در کشور، باعث شود این افراد دریک جبهه سیاسی و در زیر لوای اعتدال، آینده‌ی روشنی را برای کشور فراهم کنند.

خاطرات خوب هم نشینی سیاسی در اوایل و اواسط دهه 60 بازهم می‌تواند در دهه 90 تکرار شود. اولین گام این حرکت می‌تواند در اسفند 94 و در انتخابات مجلس دهم برداشته شود. هم زبانی جریان اعتدال در قوه مقننه و قوه مجریه گام بزرگی برای پایان دلواپسی در کشور است.






۰۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۷:۲۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن