واضح آرشیو وب فارسی:فارس: وزیر نیرو در شورای اداری کردستان:
استان همدان دچار کمآبی شدید است/اجازه نمیدهیم مردم سنندج دچار بیآبی شوند
وزیر نیرو با اشاره به تعریف 3 طرح برای تأمین آب مورد نیاز شهر سنندج به عنوان مرکز استان کردستان گفت: اجازه نمیدهیم مردم سنندج دچار کمآبی یا بیآبی شوند.
![خبرگزاری فارس: استان همدان دچار کمآبی شدید است/اجازه نمیدهیم مردم سنندج دچار بیآبی شوند خبرگزاری فارس: استان همدان دچار کمآبی شدید است/اجازه نمیدهیم مردم سنندج دچار بیآبی شوند](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1393/10/10/13931010000438_PhotoA.jpg)
به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، حمید چیتچیان عصر امروز در شورای اداری کردستان، این استان را از مناطق پرآب کشور و سرمنشأ چند حوضه مهم آبریز دانست. وی با اشاره به اینکه متوسط بارندگی در کردستان بیش از 550 میلیلیتر در سال است، گفت: با این وجود به دلیل شرایط توپوگرافی در استان شرایط کشت محدود است. وزیر نیرو با بیان اینکه هر حوضه آبریز چند استان را دربر میگیرد، افزود: بنابراین مسئله مدیریت منابع آبی فراتر از استان بوده و همچنین ایجاد مدیریت یکپارچه حوضههای آبریز را انجام دادیم. چیتچیان تصریح کرد: پایهگذاری شوراهای هماهنگی حوضههای آبریز با مشارکت دستگاهها و استانداران مربوط به هر حوزه و نیز نمایندگان کشاورزی استانها انجام میشود. وی ابراز اطمینان کرد با نظام مدیریت منابع آب که بر اساس مشارکت همه ذینفعان است به سوی عدالت بیشتری حرکت خواهیم کرد و تخصیص سهمیه منابع آبی با دقت بالایی انجام میشود. وزیر نیرو در خصوص آبرسانی به شهرها با اشاره به وجود برخی محدودیتها تصریح کرد: در حال حاضر 4 طرح فعال آبرسانی به سنندج، دیواندره، بانه و سقز در دست اجراست. چیتچیان در خصوص وضعیت آب شهر سنندج به کاهش بارشها اشاره کرد و افزود: در حوضه سد قشلاق 3 طرح به صورت همزمان برای آبرسانی به سنندج در دست اجراست. وی این طرحها را شامل انتقال آب از سد آزاد به سد قشلاق، احداث یک ایستگاه پمپاژ شناور در دریاچه سد قشلاق و احداث ایستگاه پمپاژ در پل شیخ واقع در 7 کیلومتری پایینتر از سد قشلاق عنوان کرد. وزیر نیرو با اشاره به اینکه همه فعالیتها به صورت شبانهروزی اجرا میشود، خاطرنشان کرد: امید میرود تا پایان خرداد این طرحها به نتیجه برسد و اجازه نمیدهیم مردم سنندج دچار کم یا بیآبی شوند. چیتچیان کردستان را یکی از استانهای با سطح پوشش بالای شبکه فاضلاب در کشور ذکر کرد و گفت: بیش از 91 درصد کل مردم شهرهای استان زیرپوشش این شبکهها قرار دارند در حالی که میانگین کشوری 35 درصد است. وی تصریح کرد: شبکههای فاضلاب طرح ملی در شهرهای سنندج، مریوان، بیجار، کامیاران، دیواندره، دهگلان، سریشآباد و حسنآباد یاسوکند در حال اجراست. وزیر نیرو تأسیسات تصفیهخانه سنندج را پیشرفتهترین تأسیسات فاضلاب در کشور عنوان کرد و افزود: انتقال منابع آبی سد تالوار استان کردستان برای مصارف کشاورزی در استان زنجان به طور کامل متوقف شده است. چیتچیان ادامه داد: به دلیل اینکه استان همدان دچار کمآبی شدید است به ناچار بخشی از منابع آبی سد تالوار، قرار است به این استان منتقل شود. وی افزود: البته صددرصد آبهای استحصال شده سدهای سیازاخ، چراغ ویس، زیویه، عباسآباد، ژاوه، آزاد و سورال به استان کردستان اختصاص دارد و به سایر نقاط انتقال نخواهد یافت. وزیر نیرو تصریح کرد: از شمالیترین تا جنوبیترین نقطه استان به صورت یکپارچه کارگاه بزرگ فعالیتها در زمینه مدیریت منابع آب است و ثمرات عمدهای برای استان به همراه خواهد داشت. چیتچیان با بیان اینکه برای مصارف شرب و صنعت اولویت قائل هستیم، تصریح کرد: به هر میزان آب برای این دو موضوع مورد نیاز باشد، قابل تأمین خواهد بود. وی در ادامه با بیان اینکه در استان کردستان 1000 مگاوات ظرفیت تولید برق وجود دارد، اظهار کرد: 550 مگاوات از برق تولید شده در استان مازاد است و به سایر نقاط کشور صادر میشود. وزیر نیرو با بیان اینکه دو نیروگاه برقآبی سد آزاد و تلمبه ذخیرهای در دست احداث است، افزود: به این ترتیب بیش از 35 برابر ظرفیت مصرف در استان امکان تولید برق وجود خواهد داشت. انتهای پیام/79012/الف/ش40
94/03/04 - 21:16
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]