واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
تداخل صنفی 2 صنف خوشمزه در اصفهان / رشد قارچوار فستفودها در نصف جهان
رشد قارچوار فستفودها یا غذاهای آماده در دیار نصفجهان که در مجموع در دو صنف ساندویچفروشان و پیتزافروشان خلاصه میشود، زنگ خطری برای اقتصاد فعالان این صنف و همچنین سلامت مردم اصفهان است.
![خبرگزاری فارس: تداخل صنفی 2 صنف خوشمزه در اصفهان / رشد قارچوار فستفودها در نصف جهان خبرگزاری فارس: تداخل صنفی 2 صنف خوشمزه در اصفهان / رشد قارچوار فستفودها در نصف جهان](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1391/04/05/13910405000492_PhotoA.jpg)
به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، صنعت فستفودها در کشورهای در حال توسعه به عنوان صنایعی پر سود شناخته میشود. مصرف غذاهای آماده در میان خانوارهای ایرانی که بسیاری از افراد آن را ناشی از تغییر سبک زندگی میدانند، رو به افزایش است به طوری که برخی افراد مصرف فستفودها را نمادی از زندگی مدرن و ماشینی میدانند. یکی از مزیتهای غذاهای آماده، سرعت طبخ و قیمت آن به نسبت غذاهای سنتی و رستورانی است اگر چه این غذاهای خوشمزه از نظر جامعه پزشکی غذاهایی پرکالری و مضر توصیف شده و بر کاهش مصرف این مواد غذایی تاکید شده است. اما آنچه در جامعه رخ مینمایاند، نشان از این دارد که توصیههای پزشکی نتوانسته از محبوبیت غذاهای آماده در میان مردم بکاهد، حجم بالای تقاضا در میان مردم سبب رشد قارچوار واحدهای فستفودی در ایران و در کلانشهر اصفهان شده است. در اصفهان حوزه سرنخ فستفودها به دو اتحادیه ساندویچفروشان و پیتزافروشان میرسد، خبرنگار فارس در اصفهان با روسای این دو اتحادیه درباره رشد سرعت این واحدهای صنفی گفتوگو کرده است. رئیس اتحادیه پیتزافروشان اصفهان با بیان اینکه در اصفهان 200 واحد صنفی پروانهدار در اصفهان فعالیت میکنند، افزود: حذف قانون مربوط به رعایت فاصله صنفی و سقف صدور مجوز برای واحدهای صنفی سبب رشد قارچوار واحدهای پیتزافروشی در اصفهان شده است.
![](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1394/03/04/13940304000452_PhotoL.jpg)
عبدالله نصری با بیان اینکه دولتمردان و قانونگذاران برای حل مشکل بیکاری این قوانین را حذف کردند، گفت: این موضوع به شدت به اصناف و حتی افرادی که به این صنف وارد میشوند ضربه زده است. وی با بیان اینکه بسیاری از افرادی که به این حوزه وارد میشوند پس از مدت کوتاهی ورشکست شدهاند، افزود: هزینههای مربوط به انرژی و همچنین اجارهبها ادامه کار را برای بسیاری از افراد نوپا در این صنف دشوار میکند. رئیس اتحادیه پیتزافروشان اصفهان یکی دیگر از مشکلات این صنف را تداخل صنفی میداند و میگوید: بیشتر ساندویچفروشان اقدام به فروش پیتزا در واحدهای صنفی خود میکنند که مشکلاتی را در حوزه نظارت ایجاد کرده است. رئیس اتحادیه اغذیه و ساندویچفروشان اصفهان نیز از شلوغی این اتحادیه و تعداد مراجعان بالا برای اخذ مجوز ساندویچفروشی خبر میدهد. سید مصطفی موسوی با بیان اینکه اغلب افراد با تصور اینکه اینکار شغل راحت و پردرآمدی است وارد آن شده و پس از مدت کوتاهی ورشکست میشوند، گفت: در طول هفته حداقل 6 نفر برای گرفتن مجوز به این اتحادیه مراجعه میکنند. وی که با رئیس اتحادیه پیتزافروشان درباره عواقب بد عدم رعایت فاصله و سقف صدور مجوز صنفی هم عقیده است، میگوید: دیوار به دیوار یک ساندویچفروشی، ساندویچفروشی دیگری احداث میشود که صرفه اقتصادی کسب را از بین میبرد. رئیس اتحادیه اغذیه و ساندویچفروشان اصفهان در ادامه با تایید مشکل تداخل صنفی این دو اتحادیه گفت: در هیچ کجای ایران این دو اتحادیه از هم تفکیک نشدهاند. وی این تداخل صنفی را یک تخلف دو طرفه توصیف کرد و گفت: 90 درصد از پیتزافروشیهای شهر اقدام به فروش ساندویچ نیز میکنند و در آینده نزدیک این دو صنف در هم ادغام شده و این مشکل حل میشود.
![](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1394/03/04/13940304000453_PhotoL.jpg)
موسوی تعداد واحدهای صنفی معتبر در زمینه فروش ساندویچ را یکهزار واحد عنوان کرد و گفت: سقفی برای محدود کردن این رقم در حال حاضر وجود ندارد. به گزارش فارس، از منظر برخی از کارشناسان اقتصادی بسیاری از مشاغل خدماتی در استان اصفهان به حد اشباع رسیدهاند و صدور مجوز برای فعالیت واحدهای جدید اقدامی اشتباه محسوب میشود. سوق دادن افراد جویای کار به مشاغل تولیدی مورد نیاز در جامعه یکی از راههای برونرفت از شرایط موجود به حساب میآید. انتهای پیام/63043/ط40
94/03/04 - 13:06
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]