واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: واکنش کره شمالی به اظهارات رییس جمهوری کره جنوبی تهران - ایرنا - خبرگزاری رسمی کره شمالی (کی سی ان ای) روز دوشنبه در گزارشی از "انتقاد شدید پیونگ یانگ" به "اظهارات ضد وحدت و تنش آمیز رییس جمهور کره جنوبی" خبر داد.
به گزارش ایرنا، خبرگزاری رسمی کره شمالی که موضع رسمی دولت پیونگ یانگ را منعکس می کند، امروز (دوشنبه) با انتقاد شدید از خانم پارک گئون های رییس جمهور کره جنوبی، اظهارات جمعه گذشته وی در باره وضعیت اجتماعی در کره شمالی را بی پایه و اساس، همراه با سوء نیست و کینه توزانه خواند و هدفش از این اظهارات را تشدید رویارویی دو کره عنوان کرد.
خانم پارک روز جمعه در نطقی عمومی در سئول با اشاره به آزمایش اخیر موشکهای جدید بالستیک از سوی کره شمالی، اخبار مربوط به احتمال اعدام وزیر دفاع آن کشور را اقدام تحریک آمیز پیونگ یانگ برای ایجاد موج ترور و وحشت در آن کشور و در شبه جزیره کره عنوان کرده بود.
خبرگزاری کی سی ان ای در توصیف رییس جمهور کره جنوبی پس از این نطق، وی را انسان خواب آلودی توصیف کرد که از سر عدم هوشیاری حرف های بی ربط می میزند و هذیان می گوید.
یادآور می شود این موضع گیری دولت های دو کره علیه یکدیگر درحالی انجام می گیرد که سئول امروز میزبان جان کری وزیر امور خارجه آمریکا است.
وی حتی امروز در یک نشست خبری مشترک با یون بیونگ سه، همتای کره ای خود در سئول، بار دیگر کره شمالی را به دلیل آنچه که بی توجهی به قوانین بین المللی و مقاومت در برابر مذاکرات خلع سلاح هسته ای و صلح شبه جزیره کره خواند، به اعمال تحریم های بیشتر نیز تهدید کرد.
وزیر خارجه آمریکا با ادعای اینکه واشنگتن تاکنون هیچ تلاشی از سوی کره شمالی مبنی بر کاهش فعالیت های موشکی و هسته ای مشاهده نکرده است در عین حال اعلام کرد که آمریکا یک بار دیگر این شانس را در اختیار کره شمالی قرار می دهد تا در صورت نشان دادن تمایلش به قطع فعالیت های اتمی خود، ضمن کاهش تحریم ها، روابط مناسبت تری با این کشور داشته باشد.
وی همچون رییس جمهور کره جنوبی، آزمایش موشکی کره شمالی را تحریک آمیز خواند و اعلام کرد رفتار در پیش گرفته شده در آزمایشهای پی در پی موشکی، بیانگر بی توجهی این کشور به رعایت قوانین بین المللی و ممنوعیت های در نظر گرفته شده است.
جان کری همچنین در سخنانی که صبح امروز و در بدو ورود به کره جنوبی داشت، از کره شمالی خواست روند مثبت مذاکرات هسته ای ایران و کشورهای 1 +5 را به عنوان الگویی مناسب برای خود تعریف کند و به آن توجه داشته باشد.
پیونگ یانگ در آوریل 2003 میلادی از پیمان منع گسترش تسلیحات هسته ای خارج شد و اقدام به توسعه ذخایر هسته ای خود کرده است، لذا از آن زمان تاکنون به دلیل اعلام پیش شرطهایی که از سوی آمریکا مطرح شده، حاضر نیست در دور جدید این مذاکرات شرکت کند.
آساق**1378**1572
28/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]