واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: مداخلهنظامی در یمنباید سریعا متوقفشود
وزیرامور خارجه آفریقای جنوبی با تاکید براینکه نمیتوان هیچ کشوری را از حق دستیابی به فناوری هستهای محروم کرد، گفت: حل وفصل موضوع هستهای ایران میتواند به کاهش تنشها در منطقه کمک کند.
کد خبر: ۴۹۹۴۰۷
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۴ - 11 May 2015
وزیرامور خارجه آفریقای جنوبی با تاکید براینکه نمیتوان هیچ کشوری را از حق دستیابی به فناوری هستهای محروم کرد، گفت: حل وفصل موضوع هستهای ایران میتواند به کاهش تنشها در منطقه کمک کند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مایت انکوانا ماشابانه وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی در نشست خبری مشترک با محمد جواد ظریف عنوان کرد: خوشبختانه گفتوگوهای دو جانبه میان هیات ایرانی و هیات کشورما بسیار مثبت بود. این باعث افتخار است که توانستم به ایران سفر کنم. تاسف من در این است که از وقتی به ایران آمدم تنها کار کردم. امیدوارم در نوبتهای بعدی بتوانم بیشتر مکانهای مختلف ایران را بگردم.
وی با تاکید بر اینکه ایران ظرفیت بالایی در منطقه و عرصه بین المللی دارد، گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره به ویژه در مبارزات ما علیه آپارتاید از ما حمایت کرده و شما به ما نشان دادید که علیرغم همه محدودیتها باید کار کرد. در واقع انقلاب شما انقلاب ما هم بود.
وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی تاکید کرد: این باعث افتخار است که یک هیات عالی رتبه از آفریقای جنوبی میتواند به ایران بیاید. البته این اولین باری است که در این هیات چند عضو از اعضای پارلمان و ۶۰ نفر از تجار را در هیات خود همراه داریم.
ماشابانه عنوان کرد: ایران و آفریقای جنوبی عزم جدی برای گسترش روابط دو جانبه خود در همه حوزهها دارند. ما و ایران امروز به شکل بیشتر و بهتری در خصوص تقویت روابطمان متعهد شدیم. البته بین همکاریهای دو جانبه ابتکار عملهایی در حوزه آموزش، بهداشت، حمل و نقل، کشاورزی و فناوری و انرژی وجود دارد. علاوه بر این هر دو کشور بر اجرای مردم سالاری و فقر زدایی پایبند هستند.
وی با بیان اینکه ایران و آفریقای جنوبی هر دو از طریق انقلاب به مسیر فعلی رسیدهاند گفت: هر دو کشور به دموکراسی و از بین بردن فقر متعهد ومعتقد هستند. من ۶ فرزند دارم، نگاه یک فرزند گرسنه به مادرش دردآور است برای همین اولویت این است که فقر را در کشورهای خود از بین ببریم.
وی با بیان اینکه روابط اقتصادی میان دو کشور در حال حاضر راضی کننده نیست گفت: طبق صحبتهای دیروز و امروز ما تاکید شد که رئیس جمهور آفریقای جنوبی نیز با استفاده از زبان زور و تحریمهای ناعادلانه مخالف است و معتقدیم که این تحریمها تنها علیه ایران نیست بلکه علیه همه کشورهایی مثل ما است که در حال توسعه هستیم.
وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی با تاکید براینکه تقویت روابط تجاری و اقتصادی دو کشوردر اولویت قرار دارد گفت: به تجار دو کشور تبریک میگویم که طی دیروز و امروز از طریق مکانیزیمهای مربوطه توافقاتی را داشتند و قرار شد شورای تجار دو کشور تاسیس شود.
وی با اشاره به اینکه نمیتوان هیچ کشوری را از حق دستیابی به فناوری هستهای محروم کرد گفت: ما همواره از صحبتهای آقای روحانی و دولت جمهوری اسلامی ایران استقبال میکنیم که این مسیر را انتخاب کردند.
وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی با اشاره به بحران یمن یادآور شد: در مورد جلوگیری از بمباران علیه مردم یمن ما با ایران و دبیر کل سازمان ملل هم نظر هستیم و معتقدیم که ضمن ارسال کمکهای بشر دوستانه به مردم این کشور باید گفتگوهای یمنی دنبال شود و با تشکیل دولت یمنی نوعی اتحاد در این کشور برقرار گردد.
ماشابانه با تاکید بر نقش سازنده ایران در منطقه گفت: ایران نقش کلیدی در ثبات خاورمیانه دارد و حل وفصل موضوع هستهای ایران میتواند به کاهش تنشها در منطقه کمک کند.
وی با اشاره به نشست اخیر اتحادیه عرب در شرم الشیخ گفت: این نشست به میزبانی مصر برگزار شد. در قاره ما کشورهایی هستند که عضو اتحادیه اروپا و اتحادیه عرب هستند. در نشست شرم الشیخ در مورد یمن نیز بحثهایی صورت گرفت و ما تاکید کردیم که آفریقای جنوبی هر گونه مداخله نظامی برای حل مسائل سیاسی و منطقهای را نمیپذیرد.
ماشابانه افزود: مداخله نظامی در یمن باید سریعا متوقف شود و برای این بحران راهکاریهای سیاسی در نظر گرفته شود تنها در این صورت است که میتوانیم وضعیت یمن را مورد رسیدگی قرار دهیم.
وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی افزود: ما در خصوص بحران لیبی نیز از نقشه راه اتحادیه افریقا حمایت میکنیم اما از اینکه شورای امنیت سازمان ملل تصمیمی بگیرد و به گونهای دیگر عمل کند حمایت نخواهیم کرد چرا که متاسفانه مسیر طی شده لیبی را در وضعیت بدی قرار داده است.
به گزارش ایلنا در پایان نشست وزرای خارجه ایران و آفریقای جنوبی، بیانیه دوازدهمین کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی و تجاری ایران و آفریقای جنوبی در 136 بند در حوزههای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و تجاری به امضای وزرای خارجه دو کشور رسید.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]