واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مشکلات شهر قطب پرورش میگوی کشور از زبان امام جمعه آبادان-ایرنا-بندر چوئبده آبادان که از آن به عنوان در دفاع مقدس دروازه فتح شهر فاو عراق از سوی رزمندگان اسلام لقب گرفت، قطب پرورش میگوی کشور است، ولی مردمان این خطه با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم می کنند.
شهر چوئبده در فاصله 35 کیلومتری جنوب شرق آبادان، با وجود اینکه در سال های گذشته به شهر ارتقاء یافته است، به گواه کارشناسان و شهروندان ساکن در این شهر، هنوز زیرساخت های لازم برای تبدیل به شهر ندارد و به گفته امام جمعه شهر، امکانات این شهر در حد یک روستاست.
از امتیازات ویژه شهر چوئبده، جایگاه ویژه شهر در پرورش میگو است که می تواند ارز آوری برای کشور و رونق اقتصادی را برای شهر و مردم منطقه ایجاد کند.
چوئبده به علت نزدیکی به عراق و شهر فاو از جایگاه ویژه ای برای رونق فعالیت های پرورش آبزیان برخوردار است و می طلبد که نگاه حمایتی دولت از این شهر بیشتر شود.
پرورش میگو در خوزستان از سال 1371 در چوئبده آبادان آغاز شد که سال های 1381 ـ 1380 به دلیل بروز پدیده سرمازدگی و به دنبال آن بیماری لکه سفید، روند تولید متوقف شد تا اینکه پس از هفت سال، پرورش دهندگان بار دیگر پرورش و تولید میگو را آغاز کردند و امروز این منطقه یکی از قطب های اصلی پرورش میگو در کشور به شمار می رود.
طبق آمارهای منتشر شده، سال 1392 از 250 هکتار حوضچه پرورش میگو، 800 تن میگو صید شده است.
صنعت پرورش میگو اگرچه به اشتغالزایی در این منطقه کمک کرد، اما فراهم نشدن زیرساخت های لازم، و بموقع، مشکلاتی را در این بخش ایجاد کرده است.
امام جمعه شهر چوئبده آبادان در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا با بیان توانمندی های شهر در رونق اقتصادی،گفت: ظرفیت ها و پتانسیل های اقتصادی بندر چوئبده مغفول مانده است.
حجت اسلام حمید سیلاوی در دیدار رییس و خبرنگاران ایرنا دفتر آبادان افزود:شهر چوئبده در بخش های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اعتقادی ظرفیت های بالفعل و بالقوه فراوانی دارد و لازماست مسئولان نیز از مرزبانان واقعی کشور که با کمترین امکانات، از کشور دفاع می کنند، حمایت کنند.
وی وجود بیش از 100 حسینیه در شهر 10 هزار نفر جمعیتی چوئبده را بیانگر ولایتمداری و عشق مردم این منطقه مرزی به ولایت و اهلبیت علیهم السلام دانست و بیان داشت:مردم این منطقه با وجود محرومیت های فراوان، در همه مناسبت های مذهبی و ملی نظیر سوگواری ها، راهپیمایی ها و انتخابات حضوری حداکثری دارند.
حجت الاسلام سیلاوی شهر چوئبده را فاقد امکانات اولیه زندگی دانست و گفت:مردم این منطقه با وجود کمبودهای شدید در بخش های مختلف اعم از بهداشتی، عمرانی، آموزش و پرورش و غیره در این شهر زندگی می کنند.
وی از تامین آب آشامیدنی به عنوان مهم ترین خواسته مردم این شهر برای زندگی یاد کرد و گفت:مردم شهر، روزانه دو یا سه ساعت بیشتر آب ندارند و با وجود توصیه ها به مسئولان، در آیین های مذهبی نیز، شهر با بحران بی آبی مواجه است.
امام جمعه چوئبده، فرسودگی شبکه و شکستگی خطوط انتقال آب را از دلایل مشکل آب چوئبده عنوان کردد و اظهار داشت: متولیان باید برای نوسازی شبکه فرسوده این منطقه تدبیر کنند.
***استفاده از نیروهای غیر بومی و بیکاری جوانان چوئبده
امام جمعه چوئبده با انتقاد از به کاری گیری نیروهای غیر بومی در این شهر مرزی، استراتژیک و تاثیرگذار در شکست حصر آبادان و آزاد سازی خرمشهر گفت:این موضوع، باعث شده است تا پس از ساعت کار اداری، مسوول یا کارمندی در منطقه ساکن نباشد.
وی ادامه داد:در استخدام نیروهای جوان در ادارات و شرکت های منطقه تبعیض وجود دارد و برخی افرادی غیر بومی به دلیل روابط خاص در چوئبده مشغول به کار می شوند.
حجت اسلام سیلاوی، استخدام و استفاده از توان فکری و کاری جوانان منطقه را عاملی موثر برای ماندگاری شهروندان در شهر و دیار خود و تقویت نوار مرزی کشور عنوان کرد.
بندر استراتژیک چوئبده 45 کیلومتری جنوب شرقی شهر آبادان به عنوان تنها مرکز اتصال آبادان در زمان محاصره به بندری راهبردی برای تدارکات، پشتیبانی، نقل و انتقال نیرو و مهمات به آبادان و خط مقدم جبهه داشت.
14/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]