واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۰:۳۰ق.ظ)
بازديد نماينده سازمان ملل در ايران از مشکلات زيست محيطي خوزستان موج -گري لوئيس از چند منطقه در استان خوزستان بازديد و در نشست مشترکي مشکلات زيست محيطي استان با استاندار خوزستان بررسي قرارداد.
به گزارش خبرگزاري موج،لوييس بعد از بازديد از چند منطقه در استان خوزستان در نشستي با استاندار خوزستان به منظور بررسي مشکلات زيست محيطي اين استان، اظهار کرد: وقتي راجع به امنيت صحبت مي کنيم همه اذهان متوجه وقايع کشورهاي اطراف از قبيل مرگ و جنگ و مبارزه مي شود که البته ناراحت کننده است اما مسائل ديگري به جز جنگ نيز امنيت منطقه را تهديد مي کند.
وي افزود: مديريت ضعيف منابع طبيعي وقتي با تغيير اقليم همراه مي شود منطقه را تحت تاثير قرار مي دهد که نتيجه آن منطقه اي گرم تر و خشک تر خواهد بود و اين دو موضوع در کنار هم زندگي مردم ايران و کشورهاي منطقه را تحت تاثير قرار مي دهد.
لوييس تغيير اقليم را تهديد امنيت بشر توصيف کرد که بايد براي جلوگيري از وقوع آن همه تلاش کنند.
وي گفت: عميقا اعتقاد دارم که به محيط زيست بايد به عنوان امنيت و چالش امنيت بشري توجه شود.
رئيس سازمان بين المللي UNDP ، همچنين اظهارات قاطع رهبر انقلاب، رئيس جمهوري، وزير نيرو و رئيس سازمان حفاظت محيط زيست درباره خطرات حوزه محيط زيست را مايه خوشحالي دانست و اظهار کرد: سفر به نقاط مختلف کشور اعم از اروميه، مشهد و تالاب هامون باعث شد عزم من براي اقدام سريع در حوزه محيط زيست بيشتر جزم شود.
وي تاکيد کرد: برنامه داريم که موضوع محيط زيست را در بعضي استان هاي کشور از جمله در خوزستان پيگيري کنيم.
لوييس اضافه کرد: مجموعه سازمان ملل داراي ظرفيت فني است و مي تواند ظرفيتي براي احياي کارون ايجاد کند. علاوه بر اين سازمان ملل مي تواند صداي مردم را به ساير کشورها برساند و همکاري آنها را جلب کند.
وي با اشاره به نخستين سفر خود به خوزستان و مناطق جنگي خرمشهر، آبادان و شلمچه تاکيد کرد: قلب من با مردم خوزستان است و در سفر اول تحت تاثير مقاومت مردم در جنگ تحميل شده و ميزان خسارت وارد شده به استان قرار گرفتم.
دراين نشستي مقتدايي استاندار خوزستان با تاکيد بر مشارکت کشورهاي منطقه براي حل مشکل ريزگردها گفت: با توجه به مشکلاتي که عراق دارد پديده ريزگردها در اولويت آنها نيست و کشورهاي عربستان و کويت نيز کمتر با تبعات اين پديده درگير هستند به همين دليل تعلل کشورهاي منطقه براي همکاري در حل مشکل نياز است که سازمان ملل بايد در اين زمينه دخالت کند.
وي همچنين اظهار کرد: انتظار داريم که سازمان ملل با تعريف چند پروژه در خوزستان به حل مشکلات زيست محيطي اين استان کمک کند.
مقتدايي شوري آب کارون در نتيجه مشکلات سد گتوند و آلودگي اين رودخانه را يک مشکل بزرگ زيست محيطي در استان دانست و خواستار کمک سازمان ملل در اين باره شد.
استاندار خوزستان با استقبال از طرح پيشنهادي نمايندگان سازمان ملل براي احياي کارون اضافه کرد: معتقدم اين پروژه مي تواند راهکاري براي کاهش آلودگي و تخريب و تلاشي براي حفظ رودخانه کارون در کنار ساير راهکارها باشد.
احمدرضا لاهيجان زاده مديرکل حفاظت محيط زيست خوزستان نيز در اين نشست، با اشاره به برخي از مشکلات زيست محيطي استان ازجمله خشک شدن 80 درصد تالاب هاي بين النهرين، در سه دهه گذشته را مهمترين عامل وقوع پديده ريزگردها دانست.
وي افزود: با خشک شدن هورالعظيم پديده ريزگردها از سال 2004در خوزستان به طور جدي آغاز شد که تاثير جدي بر تنوع زيستي و محيط زيست استان گذاشته است.
وي تاکيد کرد: آمار ايستگاه هاي اهواز و بستان نشان مي دهد که در 30 سال گذشته رطوبت 50 درصد کاهش يافته و دما نيز تا سه درجه افزايش داشته است.
لاهيجان زاده اظهار کرد: احياي تالاب ها تنها از طريق بين المللي و کمک سازمان ملل قابل انجام است.
وي حل مشکل سد گتوند عليا، مشکلات رودخانه کارون، تثبيت کانون هاي ريزگرد و نحوه استفاده از زهاب هاي کشاورزي با شوري بالا را نيازمند همکاري و همفکري سازمان ملل عنوان کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]