واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بلندپروازی های تازه چین با اندیشه کسب رهبری اقتصاد آسیا در قرن بیست و یکم پکن - ایرنا - بلندپروازی های اقتصادی چین و صحبت از طرح های بزرگی چون ایجاد بانک سرمایه گذاری آسیا و احیای جاده ابریشم دریایی و زمینی به همراه سرمایه گذاری های کلان در کشورهای آسیا نشان می دهد که پکن قصد در اختیار گرفتن رهبری اقتصاد قاره آسیا در قرن بیست و یکم را دارد.
در سفری که اوایل اردیبهشت ماه جاری «شی جین پینگ» رییس جمهوری چین پس از وقفه ای 9 ساله به پاکستان داشت، موفق شد 51 قرارداد و تفاهمنامه به ارزش 45 میلیارد دلار برای اجرای طرح های بزرگ تجاری و اقتصادی و ساخت مسیر اقتصادی چین ـ پاکستان به امضا برساند که این موضوع به خودی خود، سرمایه گذاری های قبلی آمریکا در پاکستان را تحت الشعاع قرار داد.
توافق چین با پاکستان و انعقاد قراردادهای بی شمار در حالی صورت می گیرد که پکن به نوشته روزنامه گلوبال تایمز، قول سرمایه گذاری 20 میلیارد دلاری را یک سال قبل به هند داده بود.
علاوه بر این، شرکت های چینی قول داده اند در سال های پیش رو نزدیک به 50 میلیارد دلار هم در طرح های مختلف زیربنایی ایران سرمایه گذاری کنند.
با این حساب ارزش تبادلات تجاری چین با ایران به بیش از 55 میلیارد دلار و با پاکستان به فراتر از 16 میلیارد دلار خواهد رسید.
چین رویای افزایش سرمایه گذاری در بخش های مختلف افغانستان از معدن گرفته تا بیمارستان سازی و راهسازی را در سر می پروراند.
ضمن آنکه با راه اندازی مسیر اقتصادی چین ـ پاکستان این کشور گام بلندتری برای اجرای برنامه های خود نیز بر خواهد داشت.
گلوبال تایمز در مطلبی آورده است که چین احتمالا رهبری قاره آسیا را در قرن بیست و یکم در اختیار می گیرد و این موضوع برای این کشور از جهات مختلفی حائز اهمیت است.
این در شرایطی است که چینی ها با طرح بانک سرمایه گذاری آسیا و احیای جاده ابریشم، قدرت نمایی خود را در عرصه اقتصاد بین الملل از هم اکنون شروع کرده اند.
به نظر می رسد که چین برای کل قاره آسیا و بسیاری از نقاط جهان یک نقشه راه اقتصادی تدوین و تنظیم کرده است که به هر شکل می تواند این کشور را به قدرتی بلامنازع در قاره های مختلف بخصوص در آسیا و آفریقا و دستکم در عرصه اقتصادی تبدیل کند.
راه اندازی مسیر اقتصادی جنوب - شرق آسیا که طرح تازه چین است در راستای همین نقشه راه عملی می شود تا پکن بتواند ضمن تقویت امنیت مسیر و مبارزه با افراط گرایی و تروریسم توان اقتصادی خود را در آسیا افزایش داده و اجازه ندهد، ناامنی ها این برنامه را مختل کند.
با این حساب اگر مسیر اقتصادی بنگلادش ـ چین ـ هند و میانمار هم شکل بگیرد چین حرف های بیشتری برای گفتن در قلمرو تجارت و اقتصادی خواهد داشت.
چین صبورانه اما با برنامه قبلی در حال سپری کردن سال های نخستین قرن بیست و یکم است تا به نوشته نشریه گلوبال تایمز به یک نیروی محرک و برتر در قرن بیست و یکن در قاره آسیا تبدیل شود.
آساق*2*1597
07/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]