واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: نارضايتي مردم از هزينه سنگين درمان
جام جم آنلاين: مشاور وزير بهداشت گفت: 35درصد شكايتهاي مردم به وزارت بهداشت به خاطر هزينههاي خدمات درماني است، 50 درصد ، درخواستهاي نقل و انتقال پرسنل است و 15درصد نيز شكايت از پزشكان است كه به نظام پزشكي ارجاع ميشود.
احمدنجابت در گفتگو با فارس افزود: در گذشته بيشترين شكايتهاي مردمي از وزارت بهداشت از خدمات اورژانس بيمارستاني و پيش بيمارستاني بود، اما به نظر من اين نوع شكايتها كمتر شده است و اين به خاطر تحول عظيمي است كه در خدمات اورژانس كشور چه از بعد كمي و چه كيفي رخ داده است.
وي گفت: فعلاً بيشترين درخواست اگر نگوئيم شكايت مردم از سيستم بهداشتي-درماني كشور كه از طرق مختلف مانند نامههاي مردمي، ارجاعات دفتر رياست جمهوري و دفتر مقام معظم رهبري به وزارت بهداشت ميرسد، درخواست كمك مالي مردم مستضعف، به خاطر هزينه هاي درماني است.
وي افزود: موارد قابل توجهي از اين درخواستها مربوط به افراد كم درآمد و مستضعفي است كه به هر دليل در بيمارستان خصوصي بستري شدهاند اما توان پرداخت هزينههاي آن را ندارند و از وزارت بهداشت كمك ميخواهند. در بيمارستان دولتي معمولاً مراجعه كنندگان بيمه هستند و در صورت لزوم مددكاران بيمارستان به بيماران نيازمند كمكهاي موردي ميكنند.
وي ادامه داد: بخشي از درخواستهاي مالي مردم به خاطر هزينههاي بالاي داروهايي است كه خارج از فهرست دارويي تأييد شده وزارت بهداشت هستند اما پزشكان آن داروهاي گران قيمت را نسخه ميكنند.
مدير كل دفتر ارزيابي عملكرد و پاسخگويي به شكايات وزارت بهداشت گفت: 50 درصد ارجاعات اين دفتر مربوط به درخواستهاي ارتقاء شغلي، نقل و انتقال و مسائل مالي350 هزار پرسنل وزارت بهداشت است، 35درصد مربوط به درخواست كمك مالي اقشار مستضعف است و بقيه به ساير مسائل بهداشتي- درماني مربوط است كه شكايت از پزشكان بخش عمده آن را تشكيل ميدهد، شكايتهايي كه رسيدگي به آنها به سازمان نظام پزشكي مربوط است و به اين سازمان ارجاع ميشود.
وي گفت: رسيدگي به مشكلات مالي بيماران وظيفه سازمانهاي بيمهگر و وزارت رفاه است، البته اخيراً وزير رفاه قول داده است كه همه افرادي كه بيمه نيستند را بيمه كند. اميدواريم با عملي شدن اين قول مشكلات مالي بيماران كمتر شود.
مشاور وزير بهداشت افزود: مشكلات مالي بيماران استان به استان و شهر به شهر فرق دارد، در استانهايي كه امكانات وزارت بهداشت بيشتر است اين مشكلات كمتر است، دولت و مجلس بايد براي حل اين مشكل همكاري كنند، يكي از اقدامات موثر سالهاي اخير در كاهش بار مالي بيماران، رايگان شدن تمام خدمات درماني مورد نياز بيماران تصادفي است البته به شرط آنكه پليس تصادف را تائيد كند.
نجابت گفت: وزارت بهداشت از اواخر سال گذشته قدم اوليه را براي كاهش هزينههاي درمان بيماران صعب العلاج برداشت و خدمات 5 نوع سرطان از جمله سرطان سينه، پروستات،، خون و استخوان كه شايعترين سرطانها در كشور هستند، به اضافه خدمات پاراكلينكي و تصويربرداري اين بيماران شامل هزينه ام آر اي، «آنژيوگرافي» و «سي تي اسكن» اين بيماران را در 26 بيمارستان دولتي سراسر كشور رايگان كرد.
وي افزود: با اين حال هنوز با وضع مطلوبي كه شايسته مردم ايران باشد فاصله زيادي داريم و بايد به تدريج اين فاصله را كم كنيم.
دوشنبه 30 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 247]