واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: دستاندركاران خواستار رفع تنگناهاي صنعت گل و گياه هستند
داخلي. اقتصادي. گل و گياه.
جمعي از دستاندركاران و توليدكنندگان صنعت گل و گياه در حاشيه نمايشگاه بينالمللي گل و گياه مشهد در گفت و گو با خبرگزاري جمهوري اسلامي خواستار توجه بيشتر مسوولان به رفع مشكلات مختلف اين صنعت شدند.
يكي از توليدكنندگان تهراني كه براي شركت در نمايشگاه گل و گياه به مشهد سفر كرده روز دوشنبه به ايرنا گفت: كشورمان از ظرفيتهاي بسياري در صنعت گل و گياه برخوردار است ولي از اين پتانسيلها به نحو مطلوب استفاده نميشود.
عليرضا زاهدشيخي ادامه داد: در شرايطي مسوولان ذيربط صحبت از اهميت صادرات گل و گياه به ميان ميآورند كه توليدكنندگان داخلي با مشكلاتي دست به گريبان هستند لذا براي توسعه صادرات صنعت گل و گياه در وهله نخست بايد مشكلات توليدكنندگان داخلي را كاهش داد.
يكي از توليدكنندگان گل و گياه مشهد هم مهمترين تنگناهاي اين صنعت را آسيب پذيري، حساسيت بسيار توليدات، كمبود فضاهاي نگهداري آن و وضعيت نامساعد جوي از جمله در فصل زمستان دانست.
هدايت اصلاني اضافه كرد: ايجاد پايانه مجهز فروش و صادرات گل و گياه از نيازهاي مهم اين صنعت در سطح كشور و از جمله استان خراسان رضوي است.
وي با اشاره به اينكه هماكنون به نحو مطلوب از صادرات صنعت گل و گياه پشتيباني نميشود خواستار حمايت بيشتر صادركنندگان و پرداخت تسهيلات صادراتي به آنان از سوي مسوولان شد.
او گفت: بايد با اتخاذ تدابير و ايجاد ساز و كارهاي مناسب و ايجاد و توسعه پايانههاي صادراتي گل و گياه، به ظرفيتهاي اين بخش براي توسعه صادرات غيرنفتي بيشتر توجه شود.
محمدباقر سراجوقي نيز گفت: با توجه به بالا بودن قيمت تمام شده توليد گل و گياه و سم و كود براي توليد، مسوولان يارانهاي به اين بخش پرداخت نمي كنند و اين امر باعث افزايش قيمت تمام شده توليد گل و گياه شده است.
وي مدعي شد: همچنين اين امر تنگناهاي مختلفي براي دستاندركاران و توليد گل و گياه به وجود آورده و حتي باعث كنارهگيري و تغيير شغل برخي از آنان از اين حرفه شده است.
رييس هيات مديره شركت تعاوني توليدكنندگان گل و گياه مشهد نيز با اشاره به ظرفيتهاي خراسان رضوي و به خصوص شهر مشهد در صنعت گل و گياه خواستار ايجاد پايانههاي عرضه مستقيم گل و گياه در اين استان شد.
حسين كثيرالسفر اضافه كرد: توزيع و عرضه مستقيم گل در پايانهها و خريد مردم از اين مراكز در افزايش ميزان خريد گل و گياه نقش مهمي دارد.
وي گفت: هماكنون گونههاي كمنظير "ژربرا، آنتوريوم و رز" در گلخانههاي استان توليد ميشود و نياز به محصولات خارج استان نيست ولي حمايت بيشتر مسوولان براي ايجاد گلخانههاي جديد ضروري است.
او بالا بودن هزينههاي توليد گل و گياه را از مهمترين مشكلات اين بخش دانست و گفت: به عنوان مثال در خصوص كود و سم آفات گل و گياه يارانه پرداخت نميشود و قيمت سم نيز بالا است.
مسوول واحد گل و گياهان زينتي و دارويي سازمان جهاد كشاورزي خراسانرضوي هم گفت: بالغ بر ۵۰درصد گل مورد نياز اين استان از ساير استانها تامين ميشود.
مهرداد ميرحسيني اظهار داشت: هر مشهدي بطور متوسط سالانه سه شاخه گل مصرف ميكند كه اين آمار در سطح استان به پنج شاخه به ازاي هر فرد ميرسد.
وي افزود: همين آمار در كشور بين هفت تا ۱۰شاخه گل و در جهان به حدود ۷۵شاخه ميرسد و سرانه مصرف گل شاخه بريده در برخي كشورهاي اروپايي ۱۵۰ شاخه است.
او همچنين نقش گل و گياه در توسعه صادرات غير نفتي را يادآور شد و گفت:
در شرايطي كه سهم برخي از كشورها در صادرات گل و گياه اعم از تزييني و دارويي به دهها ميليارد دلار ميرسد، سهم كشور ما هنوز به يك درصد هم نرسيده است.
وي با بيان اينكه در اين ميان قيمت گل در داخل كشور گرانتر است افزود:
در چنين شرايطي توليدكنندگان بيشتر به بازارهاي داخلي توجه دارند و مقوله صادرات براي آنها چندان جدي نيست.
مسوول واحد گل و گياهان زينتي و دارويي سازمان جهاد كشاورزي خراسانرضوي افزود: پايانه گل در مشهد راهاندازي نشده و فقط در حد طرح مبحث باقي مانده و لازمه شكلگيري و اجرايي شدن اين طرح تامين اعتبارات مورد نياز، توجه و همكاري بيشتر توليدكنندگان است.
وي گفت: ضمن بررسي مشكلات دستاندركاران صنعت و گل و گياه در بخشهاي مختلف در حد توان نسبت به رفع آنها تلاش كرده و يا آنها را به مسوولان امر منعكس ميكنيم.
او افزود: سطح زير كشت كنوني گلخانهاي در استان خراسان رضوي ۵۲۳هزار و ۱۸۰مترمربع است و از اين ميان ۲۹۶هزار و ۲۱۰مترمربع آن گل و گياهان زينتي و ۲۲۶هزار و ۳۷۰مترمربع ديگر به توليد سبزي و صيفي اختصاص دارد.
وي گفت: هماينك ۴۰هزار مترمربع گلخانه هيدروپونيك(پيشرفته) در اين استان فعال است كه ۱۲هزار مترمربع آن مربوط به كشت سبزي و صيفيجات است.
مسوول واحد گل و گياه سازمان جهاد كشاورزي خراسان رضوي افزود: بر اثر سرماي بيسابقه سال گذشته ۱۵ميليارد و ۳۰۰ميليون ريال به گلخانههاي اين استان خسارت وارد شد و ۳۰هكتار از گلخانهها ۷۰الي ۱۰۰در صد خسارت ديدند.
وي گفت: ولي با اين وجود گلخانههاي پيشرفته موسوم به هايروفونيك كه مطابق با استانداردهاي جهاني احداث شدهاند در اثر سرما خسارت چنداني متحمل نشدند.
هفتمين نمايشگاه بينالمللي صنعت گل و گياه، ابزار و ادوات باغباني با حضور ۱۵۰شركت داخلي و خارجي از ۲۱تا ۲۷ارديبهشت ماه جاري در محل نمايشگاه بينالمللي مشهد برگزار شد و ۷۰درصد از شركتكنندگان از داخل استان و بقيه نيز از ساير استانهاي كشور در اين نمايشگاه حضور داشتند.
شركتكنندگان در اين نمايشگاه آخرين توليدات و دستاوردهاي خود را در زمينه گل و گياهان زينتي و دارويي، ابزار و ادوات باغباني، تجهيزات آزمايشگاهي، كشتهاي گلخانهاي، سم و مواد شيميايي در فضايي به وسعت ۱۰ هزار و ۵۰۰مترمربع به نمايش گذاشتند.
علاوه بر شركتكنندگان داخلي نمايندگيهايي از كشورهاي هلند، فرانسه، اسپانيا، ايتاليا، كره جنوبي و دانمارك در نمايشگاه بينالمللي گل و گياه مشهد حضور داشتند.ك/۴
دوشنبه 30 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 170]