واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: سا لها فاصله بین ماستیکی از مسائلی که در هنگام انتخاب همسر باید مورد توجه قرار گیرد،فاصله ی سنی مناسب است .اما چرا اینقدر تاکید می شود که همسرمان را در محدوده ی سنی انتخاب کنیم که بیشترین هم خوانی را با ما داشته باشد؟در این مقاله به برخی معضلات تفاوت سنی زیاد می پردازیم:
1ـ مشکل عدم درک مطلوب یکدیگروجود فاصله سنی زیاد موجب آن میشود که زن و شوهر نتوانند به خوبی یکدیگر را درک نمایند. فردی با داشتن 20 سال سن بیشتر، طبیعی است که میتواند از تجارب بیشتری برخوردار باشد و گاه نیز ممکن است چنین تجاربی وجود نداشته باشد، ولی فرد بزرگتر لااقل میتواند چنین احساسی داشته باشد. لذا داشتن این تجارب و یا احساس داشتن چنین تجاربی، زمینهای فراهم میکند که یک شخص، ارزش لازم را به مسایل و نظریات فرد کوچکتر ندهد و همین مسأله، زمینه عدم تفاهم را به وجود میآورد که خود سبب پدید آمدن مشکلاتی عظیم در روابط زناشویی خواهد شد. اینان در وضع و موقعیتی هستند که توافق روحی ندارند و نمیتوانند مسایل و مواضع یکدیگر را درک کنند. این امر گاهی ناشی از اختلاف فاحش سن و تجارب، تفاوت در دید و جهانبینی وبالاخره گاهی نیز مربوط به اختلاف در سلیقه و تجربه خاص زندگی است.هر چند که در این گونه موارد تلاش میشود که زن و مرد به درک مشترکی از یکدیگر نایل آیند، اما با راهنمایی خوب در قبل از ازدواج، میتوان از بروز چنین مشکلاتی پیشگیری نمود. 2-عدم تناسب در تواناییهای جسمیوقتی که فاصله سنی بین زن و شوهر زیاد باشد، هر یک در دورهای از زندگانی به سر میبرند که به لحاظ قوت و توان با همسر خود تفاوتهای عمده دارند. مثلاً زنی که 30 سال دارد، در دوران جوانی به سر میبرد و همسر او که در 55 سالگی است، به مرز پیری نزدیک شده است. یکی در اوج توانایی و دیگری در زمان افول آن قرار دارد. یکی در کارها غالبا فعال است و دیگری زودتر خسته و در اوقاتی منفعل میشود، و گاه این خستگی و انفعال از طرف همسر جوان به خوبی مورد تجزیه و تحلیل قرار نمیگیرد و به حساب کمکاری گذاشته میشود، و یا به عنوان شانه خالی کردن از زیر بار مسؤولیّت مطرح میگردد، و وقتی که با این عنوان مسأله را طرح مینمایند، طبیعی است که طرف مقابل احساس ناراحتی میکند و ممکن است این امر، عاملی برای برانگیختگی او شود و در نتیجه محیط امن خانه تبدیل به فضایی ناامن و غیر قابل تحمل گردد. وقتی که دو نفر جوان با هم ازدواج میکنند، برای دست یافتن به سازگاری تلاش میکنند حال آنکه با افزایش سن، انعطاف آدمی کاهش مییابد و همین امر در زندگانی مشترک، معضلآفرین است.3ـ انعطافپذیری کمتر فرد بزرگتروقتی که دو نفر جوان با یکدیگر زندگی میکنند، به دلیل جوانی، قابلیت انعطاف بیشتری دارند. هر چند که نمیتوان تشبیه کاملی بین انسان و درخت نمود، ولی شاید بتوان گفت که به لحاظ انعطافپذیری، شباهتهایی در خور توجه، وجود دارد. چنانکه بارها ملاحظه نموده ایم، نهالهای جوان امکان تغییر فراوانی دارند، اما درختان قدیمی و مسن، مجال کمتری برای تغییر باقی گذاشتهاند.وقتی که دو نفر جوان با هم ازدواج میکنند، برای دست یافتن به سازگاری تلاش میکنند به نظر دیگری توجه نمایند و خود را طوری تطبیق میدهند که مورد پسند دیگری واقع شوند و بدین ترتیب رضایت طرف مقابل را جلب نمایند، حال آنکه با افزایش سن، انعطاف آدمی کاهش مییابد و همین امر در زندگانی مشترک، معضلآفرین است. 4ـ پیدا شدن سوءظن
گاه وجود فاصلههای سنی زیاد باعث میشود که برخی از مردان، سوءظنهایی نسبت به همسر خود پیدا کنند و ممکن است حتی نتوانند دلایلی هم برای این گونه افکار،ا قامه نمایند. البته گاه مشکلاتی هم ممکن است پدید آمده باشد، وجود افکار ناشی از سوءظن شدیددر آنجا که فاصله سنی زن و شوهر زیاد است، بیشتر ملاحظه میشود، و نوعی از سوءظنهایی که در اختلال شخصیت پارانوئید دیده میشود، تردید داشتن نسبت به وفاداری دیگران ـ مثلاً همسر ـ است. در نتیجه به او اعتماد ندارد و لذا حساس و بدگمان به نظر میرسد. 5ـ عدم ارضای غرایزیکی از اهداف ازدواج، ارضای غرایز است و این خود میتواند عامل مؤثری در تداوم زندگی خانوادگی باشد. اما نوعامردان در سنین بالا، به لحاظ غریزی افول مینمایند، به نحوی که دیگر نمیتوانند موجبات رضایت همسر را در روابط زناشویی تأمین نمایند و همین امر ممکن است موجبات درگیری را فراهم آورده، محیط خانواده را متشنج کند. این مسأله در موارد چشمگیری به بروز افسردگی در زنان جوان میانجامد و در برخی از زنانی که خویشتندار و با تقوا نباشند، گرایش به انحرافات و لغزشها دیده میشود.منبع:پیام زنگروه کلوب ازدواج سایت تبیان-تنظیم:حدیثه نصری مقدم :نیمه ی گمشدههمسری ازنسل دیگرازدواج های اجباری(2)
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 567]