واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: پای درس بزرگان آیت الله امجد: اسلام از افراد "خشکه مقدس" بدش می آید جوانها می آیند از من سئوال می کنند "چی کار کنیم؟" به آنها می گویم "خودتون رو دوست داشته باشین"...آنقدر كنترل نفس اهميت دارد كه حتي يك لحظه هم ممكن است كار انسان را يكسره كند! عصر ایران ؛ صادق وفایی - استاد شيخ محمود امجد در سال 1318 در خانواده اى روحانى در كرمانشاه به دنيا آمد.
ایشان از اساتید بزرگ اخلاق تهران هستند که با اولیا خدا چون آیت الله العظمی بهاء الدینی، علامه طباطبایی و آیت الله العظمی بهجت مانوس بوده است.دوستان و علاقه مندان استاد امجد را اکثرا جوانان تشکیل می دهند. جلسات ایشان بسیار گرم و صمیمی است. استاد در جلسات آیات قرآن و اشعار زیبای حافظ، مولوی و دیگر شاعران را با صدای خوش می خوانند و در میان این اشعار مباحث شیرین اخلاقی را با جوانان در میان می گذارند. نکات زیر از سخنرانی های استاد امجد استخراج شده است که در ادامه می آید:* یکی از بهترین و پرمغزترین جلسات آیت الله قاضی که برای شاگردانش برگزار می کرد جلسات تفکر بود. در این جلسات آقای قاضی و شاگردانش در سکوت مطلق حدود سه ساعت و یا بیشتر فقط تفکر می کردند. ایشان معتقد بود این جلسات بسیار در تعالی روحی و ذهنی انسان موثر است و توصیه می کردند بیشتر به این سه سوال فکر کنیم: من کی هستم، از کجا آمده ام و به کجا خواهم رفت؟* اصل و اساس اخلاق، تقوی است حالا اگر کسی می خواهد که در اینکار ممارست نماید و تقوی در وجودش پیاده شود خطبه همام (خطبه معروفی از امام علی در نهج البلاغه) را زیاد بخواند. کتب زیادی هم در مورد آن نوشته شده است می گوید آدم با تقوی زبان خودش را نگه می دارد ،خودش را متهم می داند دیگران را تخطئه نمی کند، یکی گفته بود خطبه متقین را وقتی می خوانم می بینم که هیچ چیزش(علائم تقوا) در من نیست منافقین هم وقتی می خوانند می گویند همه اش در من است. * اگر فردی در کارش اشتباه نمود باید برگردد و بگوید اشتباه کردم. مردانگی هم آنست که به چیزی که قول دادی عمل کنی نه اینکه اگر اشتباهی کردی بگویی من همینی هستم که هستم. این شیطان است.*جوانها می آیند از من سئوال می کنند "چی کار کنیم؟" به آنها می گویم "خودتون رو دوست داشته باشین".* کل جهان هستي فعل خداست و لذا زيباست. اين سخن ، افعال ناشايستي که در اين جهان اتفاق مي افتد را تأييد نمي کند. بدون شک مقصود حضرت زينب(س) از اينکه فرمود: من جز زيبايي نديدم؛ اين نبود که يزيد کار زيبايي کرده است. نگاه بلند او از افق ديگري است. وقتي از بالا تماشا کنيم همه چيز قشنگ است. کل نظام هستي زيبا است. مثل انقلاب و نظام که از نگاه امام زيباست اما اين دليلي براي انجام کارهاي زشت در انقلاب و نظام نيست و بايد جلوي آن را گرفت... .* چه كسي مي تواند نفس را مهار كند؟ نفس يك سر ندارد ، هزارها سر دارد! اگر نفس مهار شود شيطان كاري از
دستش بر نمي آيد. يكي از بزرگان با تضرع خدمت اميرالمؤمنين (ع) عرض مي كرده اند كنترل نفس من با شما، آن وقت كنترل شيطان با خودم! مهار نفس فقط كار خدا است. بايد عاجزانه از او خواست و اين هم تنها با عشق ممكن است!* آنقدر كنترل نفس اهميت دارد كه حتي يك لحظه هم ممكن است كار انسان را يكسره كند! پيامبر اعظم (ص) مي فرمودند: الهي لاتكلني الي نفسي طرفه عين ابدا ً ، يعني خدا براي يك لحظه هم مرا به نفسم واگذار نكن. مرا به حال خودم رها نكن! البته آنهايي كه بالاترند بيشتر مي ترسند. كساني كه در اوج هستند مي فهمند چه خبر است! ... خدايا به ما عقل و فوق عقل و حقيقتي بده كه فقط تو براي ما بزرگ باشي! * حافظ آمده با شعر عارفمان کند. نکند عبادت؛ بت پرستمان بکند! نکند عبادت، عبادت پرستمان بکند. اینکه در صحن و سرای امام رضا(ع) حتما باید زیارت عاشورا را بالای سر امام بخوانم، تجمیع هم بکنم و همه اعمال را همانجا انجام دهم و کسی هم آمد سینه اش را پاره نمایم، اینها مربوط به اسلام نیست. اسلام از افراد خشکه مقدس بدش می آید. روشنفکرمآب ها هم که دین ندارند. روشنفکر مآب می دانید چیه ؟ روشنفکرمآب و خشک مقدس نما هر دو خطرناک هستند اسلام روشنفکر مقدس می خواهد. روشنفکر مقدس می خواهد. آدم باید روشن باشد و بصیرت در دین داشته باشد اول و آخر خود را بشناسد. ما اول و آخر درسی جز خودشناسی نداریم.* مرکز ثقل امام زمان رفع ستم می باشد امام زمان خواهد آمد که ظلم را برچیند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 402]