واضح آرشیو وب فارسی:مهر: حجت الاسلام احمدي عنوان كرد:راهاندازي شوراهاي صلح و سازش در روستاها
راهاندازي شوراهاي صلح و سازش در روستاها
گرگان - خبرگزاري مهر: رئيس شوراي حل اختلاف كشور از فعال شدن شوراهاي صلح و سازش در روستاهاي كشور خبر داد و گفت: 500 قاضي نيز در شعب شوراي حل اختلاف سراسر كشور از سال آينده فعال خواهند شد.
به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام علي احمدي ميانجي ظهر دوشنبه در نشست با روساي دادگستري هاي سراسر استان گلستان، از جذب 500 قاضي براي شوراهاي حل اختلاف خبر داد و گفت: شرايط جذب اين قضات با اولويت اعضاي شوراي حل اختلاف به استان ها اعلام شده است كه آزمون آن شهريور ماه امسال برگزار مي شود.
وي افزود: اين قضات در مرحله اول وارد شعب شهرهاي بزرگ و مراكز استان ها خواهند شد.
حجت الاسلام احمدي ميانجي با بيان اين كه هم اكنون كار صدور راي در شوراهاي حل اختلاف توسط قضات دادگستري ها انجام مي شود، تصريح كرد: اين امر بار مضاعفي را بر همكاران قضايي وارد كرده است.
وي به تمركز بر روي شعب روستايي بعد از ساماندهي شعب شهري اشاره كرد و گفت: بنا داريم شعب شوراي حل اختلاف روستايي را صرفا وارد مباحث صلح و سازش كنيم.
احمدي ميانجي، فعال شدن شوراهاي حل اختلاف روستايي را در پيشگيري از وقوع جرم موثر دانست و گفت: مسائل مربوط به زمين، بيشترين دعاوي روستاييان را تشكيل مي دهد كه ورود اعضاي شوراي حل اختلافي كه از بطن مردم همان مجموعه باشند، مي تواند براي حل اين مسائل موثرتر باشد.
رئيس شوراي حل اختلاف كشور از روساي شوراهاي حل اختلاف مراكز استان ها خواست، سالانه حداقل دو بار نشست هايي با شعب روستايي برگزار و به مسائل و مشكلات آنان رسيدگي كنند.
وي در بخش ديگري از سخنان خود به جايگاه شوراي حل اختلاف در بين مردم اشاره كرد و گفت: خوشبختانه در نظرسنجي كه سازمان بازرسي كل كشور در شش استان كشور انجام داد 72.2 درصد از مراجعين به شوراي حل اختلاف از عملكرد اين نهاد راضي بودند.
وي با بيان اين كه اين رقم بسيار بالاست، افزود: از چهار ميليون و 200 هزار پرونده اي كه سال 89 در شعب شوراي حل اختلاف كشوررسيدگي شده بود مردم به 180 هزار مورد آن اعتراض و بقيه را پذيرفتند كه اين رقم نشان مي دهد بار بزرگي از دوش دادسرا و دادگاه ها برداشته شده است.
احمدي ميانجي ادامه داد: با استقرار قضات ويژه شوراهاي حل اختلاف، روند رسيدگي به پرونده هاي ورودي به شعب تسريع خواهد شد.
وي در ادامه سخنان خود با اشاره به قانون جديد شوراي حل اختلاف در كشور گفت: در قانون جديد، شوراهاي حل اختلاف روستايي صرفا وارد مباحث صلح و سازشي خواهند شد.
رئيس شوراي حل اختلاف كشور با بيان اين كه بيمه اعضا، مسائل مالي و استخدام كاركنان شوراي حل اختلاف نيز از ديگر مواردي است كه در اين قانون ديده شده است، افزود: در صورت تصويب اين قانون در مجلس شوراي اسلامي، شاهد تحولات مطلوبي در اين بخش خواهيم بود.
وي در ادامه سخنان خود خواستار توجه ويژه روساي دادگستري ها به شوراهاي حل اختلاف شد و گفت: تجربه نشان داده است استان هايي كه به شوراها اهميت داده اند، در بخش كاهش ورودي پرونده به دادسراها و افزايش صلح و سازش در پرونده ها، جواب خوبي گرفته اند.
هم اكنون حدود 38 هزار عضو در 8 هزار و 800 شعبه شوراي حل اختلاف كشور فعاليت مي كنند.
© 2003 Mehr News Agency .
دوشنبه|ا|5|ا|تير|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]