واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: فراخوان سي و يكمين جشنواره بينالمللي تئاتر فجر منتشر شد
فراخوان سي و يكمين جشنواره بينالمللي تئاتر فجر با رويكرد "تئاتر براي همه" و با هدف روزآمدي نمايش ايراني از طريق ارائه الگوهاي شايسته مضموني و ساختاري منتشر شد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران و به نقل از روابط عمومي اداره كل هنرهاي نمايشي، فراخوان سي يكمين جشنواره بين المللي تئاتر فجر در 9 بخش تئاتر ايران، تئاتر بينالملل، تجربههاي نو، تئاتر مناطق، نگاه تازه، تئاتر خياباني، بخش ويژه، مسابقه نمايش نامه نويسي و مسابقه و نمايشگاه عكس و پوستر انتشار يافت.
بنا بر اعلام دبيرخانه اين جشنواره نمايشنامه هاي پيشنهادي به بخش تئاتر ايران بايد از آثار نويسندگان ايراني بوده و تاكنون هيچ اجراي عمومي و جشنوارهاي از آن اثر به صحنه نرفته باشد و كارگردان متقاضي حضور در اين بخش بايد سابقه يك اجراي عمومي و يا شركت در بخش هاي صحنه اي جشنواره فجر را داشته باشد. به گروه هاي راه يافته به اين بخش حداكثر تا سقف000/000/150 ريال به تشخيص هيأت انتخاب كمك هزينه اجرا پرداخت ميشود. در اين بخش حداكثر 12 اثر پذيرفته خواهد شد.
بخش بينالملل ميزبان هنرمندان جوان از ايران و ساير كشورها خواهد بود و نمايش نامه هاي پيشنهادي به اين بخش بايد از آثار نويسندگان ايراني بوده و تاكنون هيچ اجراي عمومي و جشنواره اي از آن ها به صحنه نرفته باشد. همچنين كارگردان متقاضي حضور در اين بخش بايد سابقه يك اجراي عمومي و يا شركت در جشنواره فجر در بخش هاي صحنه اي را داشته باشد. به گروه هاي راه يافته به اين بخش حداكثر تا سقف 000/000/200 ريال به تشخيص هيأت انتخاب كمك هزينه پرداخت مي شود.
نمايش نامه يا طرح اجرا در بخش تجربه هاي نو بايد به همراه تمام جزئيات و نيازهاي سخت افزاري اجرا، به ستاد تحويل داده شود و كارگردان متقاضي حضور در اين بخش بايد سابقه يك اجراي عمومي و يا شركت در جشنواره فجر در بخش هاي صحنه اي را داشته باشد. به گروه هاي راه يافته به اين بخش حداكثر تا سقف 000/000/80 ريال به تشخيص هيأت انتخاب پرداخت مي شود. متقاضيان مي بايست به همراه مدارك عمومي، طرح و شيوه اجرايي خود را به شكل مبسوط و در صورت امكان به انضمام طراحي صحنه (اسكيس- پلان...) در سه نسخه ارائه نمايند. در اين بخش حداكثر 10 اثر پذيرفته خواهد شد.
بخش تئاتر مناطق شامل نمايش هايي است كه پس از برگزاري جشنواره هاي استاني و منطقه اي به عنوان برگزيدگان جشنواره هاي مناطق به دبيرخانه معرفي مي شوند و در صورت تائيد شوراي انتخاب در جشنواره حضور خواهند داشت. به آثار راه يافته به اين بخش با نظر هيأت انتخاب و براساس ضوابط تا سقف 000/000/30 ريال كمك هزينه پرداخت خواهد شد .
در بخش نگاه تازه پايان نامه هاي برتر دانشكده هاي تئاتري كشور در سال تحصيلي 91-90 با معرفي مدير گروه مربوط مي توانند متقاضي حضور باشند. ترجمه هاي جديد از نمايشنامه هاي نويسندگان خارجي منوط به اينكه مترجم اثر از خود گروه باشد پذيرفته مي شود و آثار اقتباسي از آثار نويسندگان بزرگ ايران و جهان در صورت دارا بودن شرايط لازم مي توانند متقاضي حضور در اين بخش باشند. به گروه هاي راه يافته به اين بخش حداكثر تا سقف 000/000/50 ريال به تشخيص هيأت انتخاب پرداخت مي شود.
انتخاب آثاربخش ويژه به عهده دبير جشنواره است و نمايش هاي اجرا شده در فاصله زماني بهمن 1390 تا آبان 1391 مي توانند متقاضي حضور در اين بخش باشند. متقاضيان مي بايست به همراه مدارك عمومي تأييديه اجراي عمومي خود را به دبيرخانه ارائه نمايند. انتخاب اين آثار به صورت مشاهده اجراي زنده در ايام اجراي عمومي با هماهنگي ستاد جشنواره يا ارزيابي نسخه تصويري اثر مي باشد. مهلت دريافت آثار اين بخش تا تاريخ يكم آذر ماه اعلام شده است.
بخش تئاتر خياباني در دو بخش ميهمان و مسابقه برگزار مي شود. در بخش ميهمان برگزيدگان جشنواره تئاتر خياباني مريوان در صورت تائيد شوراي انتخاب حضور خواهند داشت و در بخش مسابقه متقاضيان مي توانند طرح هاي خود رابا مضامين پيشنهاد شده رويكردهاي مضموني فراخوان براساس گاه شمار جشنواره به دبيرخانه ارسال كنند. طرح هاي ارائه شده مي بايست نو بوده، اجراي عمومي نشده و در هيچ جشنواره اي شركت نكرده باشند. به گروه هاي راه يافته به اين بخش حداكثر تا سقف 000/000/20 ريال به تشخيص هيأت انتخاب پرداخت مي شود و بر اساس انتخاب هيأت داوران 3 اثر براي حمايت از اجراي عمومي آن ها به اداره كل هنرهاي نمايشي معرفي مي شود. مهلت دريافت طرح هاي اين بخش تا تاريخ 15 شهريور ماه، اعلام فهرست طرح هاي پذيرفته شده تا 25 شهريور ماه و ارزيابي آثار تا 20 آبان ماه است.
مسابقه نمايشنامه نويسي به صورت رقابتي برگزار و نتيجه توليدات توسط شوراي انتخاب ارزيابي و آثار برتر به چاپ خواهند رسيد. در اين بخش ستاد برگزاري صرفاً پذيراي متون نمايشي ايراني است كه براي نخستين بار در اين جشنواره شركت نموده و تاكنون اجرايي از آن به صحنه نرفته و در هيچ مسابقه نمايشنامه نويسي برگزيده نشده باشد. ستاد برگزاري جشنواره بنا به تشخيص هيأت داوران و دبير جشنواره به تعدادي از نويسندگان نمايش نامه هاي ارائه شده تا سقف 000/000/10 ريال پاداش پرداخت خواهد كرد. نمايش نامه هاي برگزيده از سوي انتشارات نمايش به چاپ رسيده و به نويسندگان هر كدام از آثار برگزيده تا سقف 000/000/40 ميليون ريال حق التأليف پرداخت مي شود. مهلت دريافت متون اين بخش تا تاريخ 30 مهر ماه اعلام شده است.
متقاضيان حضور در مسابقه و نمايشگاه عكس و پوستر تئاتر همراه با پر كردن فرم تقاضا، مي توانند تا سقف 5 اثر عكس يا پوستر در اين بخش حضور يابند. محدوده زماني مد نظر براي آثاري كه در اين بخش پذيرفته مي شوند دي ماه 1390 تا آبان ماه 1391 است. ذكر نام نمايش، نويسنده، كارگردان، تاريخ و محل اجرا در پشت آثار بر روي برچسب ضروري است. متقاضيان مي بايست فايل عكس ها با وضوح حداقل 300 dpi به همراه عكس هاي چاپ شده حداقل در ابعاد 20×30 سانتي متر را با مدارك عمومي ارسال كنند و متقاضيان حضور در بخش پوستر، علاوه بر ارائه پوستر در ابعاد واقعي، مي بايست فايل (tif) آن را ارسال كنند. آثار برگزيده علاوه بر ارائه در نمايشگاه در كتاب ويژه جشنواره نيز به چاپ خواهند رسيد. مهلت دريافت آثار اين بخش تا تاريخ 10 آبان ماه است.
مهلت دريافت متون در بخش هاي تئاتر ايران، تئاتر بين الملل، تجربههاي نو و نگاه تازه تا تاريخ 10 مرداد ماه، اعلام فهرست متون پذيرفته شده در اين بخش ها تا تاريخ 30 مرداد ماه، مرحله اول ارزيابي آثار اين بخش ها تا تاريخ 30 مهر ماه و ارزيابي نهايي تا تاريخ 15 آذر ماه اعلام شده است.
علاقه مندان مي توانند به منظور دريافت اطلاعات تكميلي به سايت www.theater.ir و يا به نشاني تهران- خيابان آيت ا.. طالقاني، قبل از ميدان فلسطين، خ شهيد سرپرست جنوبي، كوچه پارس، پلاك 5، طبقه سوم، دبيرخانه جشنواره تئاتر فجر مراجعه كنند./ي2
جمعه|ا|2|ا|تير|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]