واضح آرشیو وب فارسی:مهر: صفري با مهر مطرح كرد:اعتبارات ملي جهاد كشاورزي قزوين چهار برابر شد
اعتبارات ملي جهاد كشاورزي قزوين چهار برابر شد
قزوين- خبرگزاري مهر: رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان قزوين گفت: با چهار برابر شدن اعتبارات ملي در سال گذشته و اختصاص 51 ميليارد تومان و نيز 23 ميليارد تومان اعتبار استاني با اجراي طرح هاي بزرگ، استان قزوين به يك كارگاه بزرگ عمراني كشاورزي تبديل شده است.
به مناسبت هفته جهاد كشاورزي محمد رضا صفري در گفتگوي اختصاصي با خبرنگار مهر با تشريح فعاليت هاي مهم انجام شده در چند سال گذشته اظهارداشت: در سال گذشته منابع واعتبارات خوبي در سطح ملي و استاني به بخش كشاورزي استان اختصاص يافت كه نسبت به سال قبل از آن افزايش خوبي داشت.
وي افزود: در سال 89 اعتبارات ملي بخش كشاورزي 12 ميليارد تومان و استاني 18 ميليارد تومان بود كه اين ميزان در سال گذشته به 75 ميليارد تومان رسيد كه در مجموع بيش از دو برابر و ملي چهار برابر افزايش داشت.
صفري تصريح كرد: با اختصاص اين اعتبارات استان قزوين به يك كارگاه بزرگ كشاورزي تبديل شده كه مي تواند دستاوردهاي خوبي براي منطقه داشته باشد.
ارتقاي بهره وري آب و خاك
اين مسئول از توجه ويژه به تعاوني هاي اين بخش خبر داد و يادآورشد: اعتقاد داريم كه كارها بايد به خود كشاورزان واگذار شود و جهاد نظارت كند كه در اين راستا با تقويت و حمايت از تعاوني هاي فعال نسبت به تقويت آنها اقدام خواهيم كرد.
صفري بيان كرد: بايد بتوانيم از منابع آب و خاك به درستي صيانت كنيم كه در اين بخش ارتقاي بهره وري را جدي گرفته ايم و با تاكيد بر خاك سالم به عنوان بستر حيات براي بهبود توليد محصولات كشاورزي اقدام كرده ايم.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان قزوين گفت: با آموزش بهره برداران و كشاورزان براي ارتقاي دانش آنها اقدام كرده ايم تا با توليد محصولات سالم و ارگانيك به سمت افزايش سلامت جامعه حركت كنيم.
اختصاص 14 ميليارد تومان به سيستم آبياري تحت فشار
وي گفت: با تشكيل كارگروه كشاورزي در استان نگاه ويزه دولت به اين بخش عملياتي و توسعه كشاورزي هم محقق شده و با تزريق منابع مالي مناسب بستر اشتغالزايي، توسعه سرمايه گذاري و افزايش صادرات در استان فراهم شده است.
اين مسئول يادآورشد: در سال 90 شاهد اقدامات پر شتابي بوديم و در شوراي عالي آب اعتبار خوبي براي اصلاح سيستم آبياري مصوب شد كه 14 ميليارد تومان براي آبياري تحت فشار و يك ميليارد تومان براي انتقال آب با لوله و كانال و يك ميليارد و 500 ميليون تومان براي اصلاح قنوات اختصاص يافت كه امسال اين اعتبارات به 35 ميليارد تومان رسيده است.
صفري بيان كرد: در بخش آبياري تحت فشار با يك انقلاب و جهش بزرگ و كار جهادي روبرو هستيم و با تامين 85 درصد هزينه هاي اين بخش توسط دولت خوشبختانه شاهد استقبال بسيار خوب كشاورزان در اجراي اين طرح هستيم.
اجراي 9 هزار هكتار آبياري مدرن
رئيس سازمان جهاد كشاورزي اظهارداشت: در حال حاضر اجراي طرح آبياري تحت فشار در 9 هزار هكتار از اراضي كشاورزي استان در دست اجراست در حالي كه تا سال 86 فقط 9 هزار و 136 هكتار از اراضي با اين روش آبياري شده بود.
وي اظهارداشت: از سال 86 تا 90 هم سازمان جهاد كشاورزي استان 13 هزار و 566 هكتار از اراضي ر ا تحت پوشش آبياري مدرن قرار داد و 10 هزار هكتار نيز توسط كشاورزان اجرا شد كه با اين اقدامات در طول پنج سال گذشته اجراي اين طرح دو برابر شده است.
صفري افزود: همچنين تا سال 86 ميزان انتقال آب 520 كيلومتر بود كه در حال حاضر سه هزار كيلومتر انتقال آب با لوله و كانال صورت گرفته و در اين بخش به 15 هزار كيلومتر اجراي طرح ديگر هم نيازمنديم.
وي يادآورشد: در سه سال گذشته هم 205 رشته قنات و سال گذشته 70 رشته قنات مرمت و بازسازي شد.
اجراي 45 كيلومتر زهكشي
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان قزوين در پاسخ به اين سوال كه در زمينه زهكشي چه فعاليت هايي صورت گرفته است گفت: تاكنون 45 كيليومتر زهكشي در استان به پايان رسيده و اجراي 30 كيليومتر ديگر هم آغاز شده كه تا پايان امسال تكميل مي شود كه با اجراي آن توسعه كشت در 28 هزار هكتار از اراضي بالادست محقق مي شود.
12 هزار هكتار تسطيح اراضي
صفري بيان كرد: تا سال 86 حدود 12 هزار هكتار از اراضي تسطيح شده بود كه از سال 86 تا 90 هم چهار هزار و 100 هكتار از اراضي تسطيح و در شبكه آبياري دشت قزوين 80 هزار هكتار از اراضي غير مفيد به صورت GIS شناسايي شد.
وي مديريت بهينه 500 ميليون مترمكعب آب را از ديگر كارهاي انجام شده دانست و افزود: با توسعه كشت محصول براي مقابله با خشكسالي در سال گذشته نيز 100 ميليون مترمكعب آب مديريت شد.
صفري گفت: در حوزه باغباني در رديف 10 استان برتر كشور هستيم و در توليد انگور اول، كشمش و زيتون دوم و صادرات كشمش در رده سوم قرار داريم و مصمم هستيم تا صنايع تبديلي را توسعه دهيم.
اين مسئول از عملياتي شدن طرح توسعه زيتون در سطح پنج هزار هكتار از اراضي طارم خبرداد و تصريح كرد: با اختصاص
هفت ميليارد تومان در سال جاري اين كار وارد فاز اچرايي شده است و با حفر چاه در الموت غربي و طارم و آغاز ساخت خط
انتقال آب براي تامين نهال زيتون و توسعه باغات زيتون اقدام اساسي خواهيم كرد.
وي ميزان توليد زيتون استان را چهار تن در هر هكتار اعلام كرد و افزود: با اين كار سطح زير كشت زيتون به نحو قابل توجهي افزايش خواهد يافت و اقتصاد كشاورزان بهتر خواهد شد.
اجراي 110 هكتار باغ الگويي انگور
صفري از انگور به عنوان يكي از محصولات صادراتي مهم استان ياد كرد و اظهارداشت: در انگور كه پايه صادرات كشور است مي توان تا يك ميليارد دلار محصول به خارج صادر و درآمدهاي ارزي خوبي را نصيب كشاورزان كرد كه در اين
راستا داربستي كردن 110 هكتار باغ الگويي انگور به پايان رسيده و 320 هكتار آبياري قطره اي در باغات سنتي اجرايي شده است.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان قزوين يادآورشد: با اجراي طرح داربستي كردن انگور در 500 هكتار از باغات
توسط كشاورزان در فاز اول 10 ميليارد تومان تسهيلات كم بهره پيش بيني شده و 124 پرونده آماده معرفي به بانك عامل است.
وي گفت: باغات داربستي موجب افزايش توليد محصول و نيز كيفيت آن مي شود و در توسعه صادرات نيز موثر است.
صفري احداث جاده هاي دسترسي به مزارع و باغات كشاورزي را از ديگر اقدامات انجام شده دانست و گفت: تاكنون 20 كيلومترجاده دسترسي در چهار محور اصلي و فرعي در باغات تاكستان اجرا شده كه به سهولت رفت و آمد كشاورزان كمك كرده است.
وي توليد 30 ميليون نشاء در سال گذشته در تاكستان و نشاء برنج براي اولين بار با دستگاه را از ديگر خدمات جهاد كشاورزي
ذكر كرد و افزود: توليد توت فرنگي در هشت گلخانه براي تغيير الگوي مصرف و كاهش هزينه ها، توزيع 400 دستگاه انواع
ماشين آلات كشاورزي به باغداران، توليد قارچ و كمپوست و كسب رتبه برتر مكانيزه شدن در توليد قارچ از ديگر موقعيت هاي كشاورزي استان است.
صفري گفت: در سال زراعي جاري 215 هزار هكتار اراضي كشت آبي و 190 هزار هكتار اراضي كشت ديم در استان داريم
كه در بخش گندم آبي 71 هزار و 200 هكتار و ديم 200 هكتار را شامل مي شود.
وي برآورد توليد گندم در استان را 340 هزار تن و جو را 130 هزار تن ذكر كرد و افزود: در بخش زراعت هم كارهاي
خوبي انجام شده است كه سطح زير كشت ذرت در سال گذشته به 36 هزار و 200 هكتار با توليد 136 هزار تن ذرت دانه اي
و 935 هزار تن ذرت علوفه اي رسيد.
اين مسئول بيان كرد: الگوي كشت استان بر اساس ذرت علوفه اي تعريف شده لذا به اين سمت حركت خواهيم كرد و در حال حاضر در كشت ذرت علوفه اي در جايگاه سوم كشور و دانه اي چهارم قرار داريم.
صفري افزود: سه هزار و 550 هكتار از اراضي استان به كشت برنج اختصاص يافته و در نشاء مكانيزه برنج در رتبه نخست هستيم و برداشت برنج با كمباين در استان با فعال شدن شش دستگاه آغاز شده است.
وي گفت: از نظر سطح زير كشت برنج در رتبه 12 و توليد هشتم هستيم ودر واحد سطح در هكتار هم رتبه چهارم قرار داريم و
با اختصاص 110 ميليون تومان اعتبار اولين بانك نشاء برنج در استان راه اندازي شده است.
صفري اظهارداشت: امسال مبارزه با آفات و بيماري ها در اولويت برنامه هاي جهاد كشاورزي قرار دارد و مبارزه غيرشيميايي با استفاده از روش هاي بيولوژيك و عدم استفاده از سموم كشاورزي به عنوان پايلوت در قزوين اجرا خواهد شد.
وي گفت:در توليد محصولات ارگانيك و گلخانه اي هم جايگاه ويژه اي در كشور داريم و در مبارزه با آفات در محصولات پسته، انار، زيتون و برنج از روش بيولوژيك استفاده مي كنيم.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي در خصوص مبارزه با آفت ملخ در ماه هاي گذشته هم گفت: عليرغم هجوم گسترده ملخ به مزارع
استان در مدت سه ماه نسبت به شناسايي كانون آفت اقدام شد و با مشاركت 112 كارشناس گياه شناسي كه با جهاد همكاري مي كنند با فعاليت شبانه روزي توانستيم خسارت به باغات را به حداقل برسانيم و در اين زمينه نگراني وجود ندارد.
وي يكپارچه سازي 750 هكتار از اراضي در بوئين زهرا را يك الگوي جهادي ذكر كرد و اظهارداشت: تنها استاني هستيم كه اين طرح را اجرايي مي كنيم.
صفري همچنين گفت: با حمايت استانداري قزوين و اختصاص دو ميليارد تومان و امضاي پنج موافقت نامه براي پياده كردن مديريت هوشمند كشاورزي اقدام شده است كه با جمع آوري اطلاعات جامع جوي به موقع به كشاورزان اطلاع رساني خواهد شد تا آبياري، كست، داشت و برداشت و سمپاشي را بر اساس شرايط جوي انجام دهند.
وي افزود: حركت به سمت مديريت يكپارچه در دشت قزوين آغاز شده است و اگر اين كار عملياتي شود دشتها به عنوان منبع
مهم تامين امنيت غذاي مردم مي توانند به اقتصاد و سلامت جامعه كمك كنند.
دشت قزوين داراي رديف بودجه شد
صفري افزود: براي اولين بار در كشور با سفر رئيس جمهور به استان رديف مستقل بودجه در سال 91 مصوب شد كه در طول پنج سال 42 ميليارد تومان اعتبار براي آن پيش بيني شده كه در پيوست قانون گنجانده شده كه اصلاح ساختار كشاورزي با اين رديف بودجه عملياتي خواهد شد.
وي گفت: با استفاده بهينه از منابع موجود، حركت در بخش كشاورزي با حمايت دولت به سمت جلو است و با وجود برند قوي كارشناسي در بخش كشاورزي و حمايت صندوق توسعه مي توان كارهاي بزرگي انجام داد.
گزارش: محمد رضا جباري
© 2003 Mehr News Agency .
شنبه|ا|27|ا|خرداد|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]