واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: خيل فارغالتحصيلان بيكار، ثمره تلخ سياستهاي آموزشي نابجا است
استاندار آذربايجانشرقي گفت: سياستهاي آموزشي نابجا در گذشته، خيل فارغالتحصيلاني را به بار آورده كه توان پاسخگويي به نياز بازار كار را ندارند.
به گزارش گروه استان هاي باشگاه خبرنگاران ، از تبريز ، احمد عليرضابيگي در جلسه رؤساي مراكز و آموزشگاههاي آزاد فني و حرفهاي استان، با بيان اينكه از فرصت آموزشعالي براي ارتقاي تواناييها استفاده نشده است، افزود: كشور ما در اثر سياستهاي آموزشي نابجا، شاهد خيل فارغالتحصيلاني است توان پاسخگويي به نياز بازار كار را ندارند و در اثر اين سياستها، مجموعه ديگري براي عمق بخشيدن به آموزشهاي دانشگاهي تشكيل شده است.
وي خاطرنشان كرد: اكنون فرصتهاي زيادي در كشور ايجاد شده است كه نيازمند مهارت و حرفهآموزي هستند و كساني كه فاقد اين خصوصيات باشند امكان استفاده از اين فرصتها را ندارند.
بيگي با بيان اينكه نياز به آموزشهاي فني و حرفهاي در موضوع صنعت و كشاورزي بيشتر احساس ميشود، گفت: در حوزه كشاورزي كه محور فعاليتهاي دولت در سالجاري است با مشكل عدم مهارت مواجه هستيم و اين موضوع بايد بيش از پيش مورد توجه مراكز فني و حرفهاي قرار گيرد.
وي اظهار كرد: براي دستيابي به اين رسالت بزرگ نبايد همه مسئوليتها را متوجه دولت بدانيم و استفاده از قابليتهاي بخش خصوصي در اين زمينه مورد تاكيد است.
بيگي اضافه كرد: البته دولت نيز در زمينههايي كه بخش خصوصي امكان ورود ندارد حاضر خواهد شد و با اقداماتي از قبيل پرداخت يارانه و تسهيلات از بخش خصوصي حمايت خواهد كرد.
استاندار آذربايجانشرقي نگرش به آمايش سرزمين در توسعه مراكز فني و حرفهاي را مورد تاكيد قرار داد و افزود: استقرار مراكز و ارائه آموزشهاي فني و حرفهاي در نقاط مختلف بايد مبتني بر شرايط جغرافيايي و فرصتهاي شغلي آن نقاط باشد تا افراد بومي مناطق بتوانند امكان استفاده از آموزشهاي ارائه شده را داشته باشند.
وي با اشاره به اينكه دانشجويان براي ورود به مقاطع تحصيلي بالاتر ترجيح ميدهند بهجاي دانشگاه از آموزشهاي مراكز فني و حرفهاي استفاده كنند گفت: البته اين كار اشكالي ندارد ولي اين رسالت به عهده مراكز آموزشعالي است و قرار نيست مراكز فني و حرفهاي در اين خصوص هزينه كنند.
بيگي با اشاره به تعداد زياد بانواني كه تحصيلات آنها در بازار كار خريدار ندارد گفت: سازمان فني و حرفهاي بايد شرايط توانمندي زنان فارغالتحصيل را به نحوي كه در عرصه اقتصادي نقش ايفا كنند فراهم كند چراكه ادامه اين روند در همه شئونات زندگي آنان تبعاتي را بهدنبال خواهد داشت.
وي با تاكيد بر تعريف بسته جامع اقتصادي در كنار آموزشهاي مربوط به مشاغل خانگي افزود: دولت در قالب تسهيلات مشاغلخانگي و همچنين ايجاد مراكز عرصه محصولات اين مشاغل توسط شهرداريها به اين موضوع توجه كرده است.
استاندار آذربايجانشرقي با انتقاد از بيگانگي مراكز فني و حرفهاي با صنعت و دانشگاه تاكيد كرد: براي استفاده بهتر و بيشتر از قابليتها، بايد ارتباط جامع بين صنعت، دانشگاه و مراكز فني و حرفهاي برقرار شود و مسئولان محلي در شهرستانها هم نسبت به قابليتهاي مراكز فني و حرفهاي توجه بيشتري داشته باشند.
وي همچنين ارائه بخشي از آموزش ضمن خدمت كاركنان دستگاههاي اجرايي را از طريق مراكز فني و حرفهاي بلامانع دانست.
رئيس سازمان آموزش فني و حرفهاي استان آذربايجانشرقي هم در اين جلسه از فعاليت 33 مركز آموزش فني و حرفهاي دولتي در استان خبر داد.
محمدرضا سياباني افزود: علاوه بر اين در تمام شهرستانهاي استان مراكز آموزش روستايي فعال هستند و در 11 كارخانه و واحد توليدي هم مركز آموزشي داير شده است.
وي ادامه داد: 75 درصد تعهد آموزش فني و حرفهاي به عهده بخش خصوصي است و بر اين اساس تاكنون 604 آموزشگاه آزاد در حوزههاي صنعت، خدمات و كشاورزي در استان تاسيس شده است.
سياباني همچنين از افتتاح مركز شماره سه خواهران تبريز با كارگاههاي پيشرفته و مجهز و كاركرد منجر به اشتغال، در هفته دولت سالجاري خبر داد.
در اين جلسه نماينده رؤساي مراكز فني و حرفهاي و نماينده انجمن صنفي آموزشگاههاي آزاد فني و حرفهاي و مسئول مركز خواهران تبريز به بيان نقطهنظرات خود پرداختند. /ج1
چهارشنبه|ا|24|ا|خرداد|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]