تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زبان خود را به نرمگويى و سلام كردن عادت ده، تا دوستانت زياد و دشمنانت كم شوند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831309553




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

چراغي براي مجلس نهم


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: چراغي براي مجلس نهم
ايران > رهبري - هر دوره مجلس شوراي اسلامي با پيامي از امام‌خميني(ره) بنيانگذار كبير انقلاب يا آيت‌الله‌العظمي خامنه‌اي، رهبر معظم انقلاب كار خود را آغازكرده است.

اين پيام‌ها در عين بازنمايي ضعف و قوت‌هاي مجلس قبل، اولويت‌هاي مجلس بعد را تعيين كرده و درعين حال حاوي نكاتي اخلاقي براي نمايندگاني است كه بايد يك دوره چهارساله، در عرصه قانونگذاري خدمت كنند. مرور بخش‌هايي از اين پيام‌ها در هر دوره مي‌تواند مسير حركت نمايندگان مجلس به ويژه منتخبان مجلس نهم را روشن كند.

مجلس اول/ در طرح‌ها و مسائل روز دقت كنيد

از 7خرداد 59 تا 6خرداد 63 مقطع زماني فعاليت مجلس اول بود. رياست اين مجلس را آيت‌الله اكبر هاشمي‌رفسنجاني به عهده داشت. محمد يزدي و سيدمحمد موسوي خوئيني‌ها نيز نواب رئيس اين مجلس در سال چهارمش بودند. برخي از اعضاي اين مجلس، هفتم تيرماه سال1360 در جريان انفجار بمب در دفتر حزب جمهوري اسلامي به شهادت رسيدند.

بخش‌هايي از پيام امام خميني(ره) براي افتتاح مجلس اول: روز سيزدهم رجب... مجلس مقدس شوراي اسلامي كه نخستين مجلس جمهوري اسلامي و نخستين مجلس است كه با انتخابات آزاد انجام گرفت گشايش مي‌يابد و من اميدوارم كه اين مجلس به بركت اين روز مبارك، مجلس عدالت و پيرو اسلام و به نفع مسلمين و كشور اسلامي باشد... شما منتخبين ملتي هستيد كه از پشتيباني جدي ملت عزيز برخورداريد، بايد با كمال قدرت در مقابل قدرت‌هاي شيطاني كه در رژيم دست‌نشانده سابق حاكم بر سرنوشت ما بودند بايستيد و از هيچ قدرتي غير از قدرت خداوند قادر قاهر نهراسيد و جز به مصالح كشور به چيز ديگري فكر نكنيد و متوجه باشيد كه در خارج از مجلس، با صحنه‌سازي‌‌ها و اغفال، چه بسا چپگرايان و راستگرايان يا ريشه‌هاي فاسد رژيم سابق طمع كنند تا با نفوذ در مجلس مقاصد شوم اجانب را تحميل نمايند. بايد همه با هوشياري در طرح‌ها و مسائل روز دقت فرماييد و از كيد دشمنان به خداي تعالي پناه ببريد... . از حضرات فقهاي نگهبان تقاضا مي‌شود كه در ماموريت مهم خود به هيچ‌وجه ملاحظه اشخاص يا گروه‌هاي انحرافي را ننموده و به وظيفه بسيار خطير خود قيام و اقدام نموده و نگهباني از اسلام و احكام مترقي آن نمايند.

مجلس دوم/ تفاوت ميان نظارت و عيب‌جويي

رياست اين مجلس هم كه از 7خرداد 63 تا 5خرداد 67 فعاليت داشت، برعهده آيت‌الله اكبر هاشمي‌رفسنجاني بود. مهدي كروبي و آيت‌الله محمد‌يزدي، نواب رئيس اين مجلس بودند.

بخش‌هايي از پيام امام‌خميني‌(ره) براي مجلس دوم: اول، كيفيت برخورد با يكديگر در محيط مجلس و مباحثات بين مخالف و موافق؛ از نمايندگان متوقع است كه مراعات آداب اسلامي در محاورات بشود و انگيزه آن يافتن حق و راه حل باشد... . شك نيست كه مجلس به همه امور كشور نظارت دارد و حق نمايندگان است كه از هر انحراف و خلافي كه از وزرا و ادارات مي‌بينند به حكم قانوني جلوگيري كنند و دولت را تا حد استيضاح بكشانند لكن فرق‌هاست بين نظارت و استيضاح و عيب‌جويي و انتقام‌گيري و اين فرق را هركس پس از رجوع به وجدان خويش مي‌فهمد.

... از امور لازم‌التذكر، راجع به نطق‌هاي قبل از دستور است، چه بسا كه ناطق احيانا گمان كند بي‌قيد و شرط و بي‌تعهد و تكليف بايد هر چه بخواهد بگويد و به هركس، چه حاضر و چه غايب مي‌تواند به‌اصطلاح حمله كند و ميزاني الهي و شرعي و اخلاقي در كار نيست و مسئوليتي حتي شرعي ندارد و گاهي بعضي نطق‌ها موجب تأسف بسيار و تأثر است و چه بسا كه اهانت به يك مسلمان و مؤمن را به حد اعلا مي‌كشاند.

مجلس سوم / همه اين امور، اعتباري و زودگذر است

مجلس سوم از 7خرداد 67 تا 6خرداد سال 71 فعاليت داشت. رياست اين مجلس در 2سال اول برعهده آيت‌الله اكبر هاشمي‌رفسنجاني و در 2سال دوم برعهده مهدي كروبي بود. اين آخرين مجلسي بود كه بنيانگذار كبير انقلاب براي مراسم افتتاح آن پيام دادند؛ «... و اما چيزي كه از همه اينها مهم‌تر است اين است كه چه آنهايي كه به مجلس راه يافته‌اند و خادم منتخب شده‌اند و چه آنهايي كه به وظيفه خود عمل نموده‌اند ولي به مجلس راه نيافته‌اند و همچنين طرفداران هر دو گروه بايد بدانند همه اين امور، اعتباري و زودگذر است و همه در محضر حق هستيم و آنچه در صحيفه كردار ما ماندني است اعمال و رفتار ما و آنچه موجب سعادت و جاودانگي ما مي‌شود صفاي معنويت و ثمرات خلوص بندگي است و ما هم نبايد خلوص عمل و جامعه اسلامي خودمان را به زنگار كدورت‌ها و اختلافات آلوده كنيم و رقابت‌هاي گذشته انتخاباتي هم هرگز نبايد موجبات تفرقه و جدايي را فراهم نمايند و من احتمال مي‌دهم كه عوامل و دست‌هاي ناپاكي بخواهند از رقابت‌هاي انتخاباتي در رسيدن به آرزوهاي خود استفاده كنند و با طرح مسائل پوچ و بي‌معنا دل‌ها را از يكديگر جدا سازند و يا با ترديد و ايجاد ذهنيت‌ها صحت و سلامت انتخابات و نهايتا مشروعيت مجلس را زير سؤال برند.»

مجلس چهارم/ غيبت‌هاي ناموجه، تعدي به حق مردم است

مجلس چهارم در 7خرداد سال71 افتتاح شد و تا 6خرداد75 فعاليت مي‌كرد. رئيس اين مجلس حجت‌الاسلام علي‌اكبر ناطق‌نوري بود.

رهبر معظم انقلاب آيت‌الله‌العظمي خامنه‌اي در پيامي براي اين مجلس فرمودند: ...در تنظيم برنامه‌هاي كشور اصلي‌ترين مسئله عبارت از رفع فقر و محروميت و نجابت طبقات مستضعف و محروم و پابرهنگان از تبعات دوران ستمشاهي و آثار سلطه بيگانگان است. همه برنامه‌هاي اقتصادي و توليدي و سازندگي و رونق اقتصادي بايد به اين هدف متوجه باشد و تنها در اين صورت است كه اين برنامه‌ها درست و قابل قبول است.

...پخش مستقيم مذاكرات مجلس يكي از افتخارات نظام اسلامي و نشانه بارز آزادي انديشه و بيان است... . اگر نماينده‌اي از تريبون مجلس خداي ناخواسته سخني خلاف واقع يا موجب اضطرار و تشويش اذهان عمومي يا متضمن اهانت و افترا به ديگران يا همراه با افشاي اسرار كشور يا مايه يأس و سرخوردگي مردم را پخش كند، گناه ناشي از آن به عظمت و گستردگي شعاع اين رسانه مهم است و مردم چنين كسي را عفو نخواهند كرد... . غيبت‌هاي ناموجه از ساعات كاري مجلس، تعدي به حق مردم و بي‌اعتنايي به اعتمادي است كه مردم به نماينده منتخب خود كرده‌اند.

مجلس پنجم/ نمايندگان صراحت و حقگويي را حفظ كنند

اين مجلس هم از 12خرداد75 تا 6خرداد79 قانونگذاري كرد. رئيس اين مجلس نيز حجت‌الاسلام علي‌اكبر ناطق‌نوري بود.
در بخش‌هايي از پيام رهبر معظم انقلاب براي مجلس پنجم آمده است:
...مجلس بر حسب طبيعت خود داراي رابطه‌اي نزديك و مهم با دولت است. تنظيم صحيح اين رابطه، يكي از مهم‌ترين كارهاي نمايندگان محترم مجلس شوراي اسلامي است. تصويب قوانيني كه دولت را موظف و قادر بر اداره صحيح امور نمايد و سپس نظارت بر اجراي آن از راه‌هاي قانوني، نخستين وظيفه مجلس است و اين وظيفه مستلزم همكاري و همدلي ميان مجلس با دولت و حمايت مجلس از دولت است. سلامت اين رابطه بايد به‌گونه‌اي باشد كه دولت، مجلس را راهگشاي كارهاي بزرگ بشناسد.

...نمايندگان محترم در هر حال بايد صراحت و حقگويي و آزادگي خود را حفظ كنند و به‌خصوص مراقب باشند كه وسوسه‌هاي بعضي از شياطين كه احيانا ممكن است در صفوف مقدس مديران اجرايي كشور نفوذ كرده باشند آنان را از وظايف نمايندگي ملت كه امانت الهي است بازندارند.

مجلس ششم/ توجه به مصالح ملي

مجلس ششم نيز- از 7خرداد79 تا 6خرداد83- يكي از پرحاشيه‌ترين مجالس ادوار بود. اين مجلس را مهدي كروبي رياست مي‌كرد. رهبر معظم انقلاب در پيامي به مناسبت گشايش اين مجلس فرمودند:...در ميان‌ گرفتاري‌ها و مشكلات‌ عمومي‌، شناخت‌ فوريت‌ها و اولويت‌ها، هنر بزرگ‌ مجلس‌ شوراي‌ اسلامي‌ است‌. مشكلات‌ عمومي‌تر، محسوس‌تر، مرارت بارتر را بايد جست‌ و به‌ رفع‌ آنها همت‌ گماشت. مسئله‌ اشتغال‌، مسئله‌‌ ارزش‌ پول‌ ملي‌، مسئله‌ امنيت‌، مسئله‌‌ گراني‌ و مسائل‌ چند ديگري‌ هست‌ كه‌ براي‌ پرداختن‌ به‌ آنها‌ از همه‌‌ فرصت‌ها بايد بهره‌ جست‌ و زمان‌ نمايندگي‌ را كه‌ بسي‌ زودگذر است‌، براي‌ گشودن‌ اين‌ گره‌ها بايد مغتنم‌ شمرد. خطاي‌ بزرگ‌ آن‌ است‌ كه‌ اين‌ خواسته‌هاي‌ حقيقي‌ مردم‌ به‌ دست‌ غفلت‌ سپرده‌ شود و خواسته‌هاي‌ جناحي‌ و حزبي‌ و شخصي‌ به‌ جاي‌ مصالح‌ ملي‌ بنشيند.

...مجلس‌ شوراي‌ اسلامي‌ مي‌تواند سرچشمه‌ و مظهر وفاق‌ ملي‌ و آرامش‌ و اعتماد عمومي يا خداي‌ ناخواسته‌ منشأ دودستگي‌ و تشويش‌ و اضطراب‌ دل‌ها و فكرها شود. محسوس‌ترين‌ و نقدترين‌ هديه‌‌ نمايندگان‌ محترم‌ به‌ مردمي‌ كه‌ آنان‌ را به‌ مجلس‌ فرستاده‌اند، آن‌ است‌ كه‌ با منش‌ و گفتار خود، اميد و نشاط و آرامش‌ را بر فضاي‌ عمومي‌ كشور حاكم‌ سازند و گفتارها و نطق‌هاي‌ خود را همچون‌ الگويي‌ از رفتار سياسي‌ سالم‌ و سرشار از تحمل‌ و انصاف‌، تنظيم‌ كنند.

مجلس هفتم/ تلاش براي پيوند حقيقي با مردم

مجلس هفتم از 7خرداد83 تا 6خرداد 87 فعاليت مي‌كرد و رياست اين مجلس را غلامعلي حداد‌عادل برعهده داشت. در بخش‌هايي از پيام رهبر معظم انقلاب براي افتتاح اين مجلس آمده است:
...هر گفتار و كرداري در مجلس كه به فرسايش نظام و برافروختن چالش‌هاي جناحي بينجامد، همبستگي ملي را سست و دشمن را به نفوذ در صفوف ملت و مسئولان اميدوار كند و مردم را از كارگشايي نمايندگان خود نوميد و در راستگويي آنان به ترديد افكند، بي‌گمان در سمتي مخالف با وظيفه نمايندگي است. نماينده مجلس در اين صورت، وكيلي بي‌موكل و نشسته بر اريكه‌اي ناسزاوار است... . پيوند حقيقي با مردم، مستلزم حضور ميان آنان و دور نشدن از سطح متوسط زندگي آنان است. ساده زيستي و پرهيز از اسراف و پرهيز از هزينه كردن بيت‌المال در امور شخصي و غيرضروري، شرط لازم براي حفظ اين پيوند است. ترويج فرهنگ اشرافي‌گري و تجمل و سفرهاي پرهزينه و بيهوده خارجي از كيسه مردم، دور از ‌شأن نمايندگي و عامل گسيخته شدن پيوند نماينده با مردم است.

مجلس هشتم/ خوي اشرافي بلاي بزرگي است

رياست اين مجلس را از 7خرداد 87 تاكنون علي لاريجاني بر عهده دارد. رهبر معظم انقلاب در پيامي براي افتتاحيه اين مجلس فرمودند:...نماينده‌ ملت از جنس ملت است. شما نه از قصرهاي رفيع و خاندان‌هاي اشرافي كه از متن مردم، از مدرسه و حوزه و دانشگاه و از ميدان‌هاي كار به مجلس گسيل شده‌ايد. اين رابطه و اين منش را پاس بداريد و براي خود نگاه داريد. خوي اشرافي و گرايش به اسراف و طعمه انگاشتن اين مسئوليت، بلاي بزرگي است كه گاه مردمِ سابقا نجيب و پارسا هم ممكن است نتوانند خود را از آن برحذر بدارند. همه بايد به‌شدت مراقب خويش باشيم و دوره‌‌‌ مسئوليت خود را حسنه‌اي ماندگار و نه سيئه‌‌اي دامنگير بسازيم. در اين كار دشوار كمك خواستن متضرعانه از خداوند رحيم و قدير و مراقبت از خود، بزرگ‌ترين كمك‌كار تواند بود... .2عنصر نظارت و همكاري صميمانه، در تعامل با قواي ديگر، بايد 2بخش تفكيك‌ناپذير باشند. مسئوليت نظارتي مجلس هرگز نبايد به دست اهمال سپرده شود، اما هرگز هم نبايد نظارت مجلس به معناي رقابت با دولت و نشنيدن نيازها و ضرورت‌ها و تنگناهاي آن شمرده شود. محور كار و عمل در كشور و نماد داخلي و خارجي نظام جمهوري اسلامي، عمدتا قوه‌ مجريه است. همه بايد به آن كمك كنند و هرگاه دولتي بانشاط بيشتر و همت بالاتر و ارزش‌گرايي قوي‌تر در صحنه است، اين كمك بايد مضاعف گردد. متقابلا دولت بايد مجلس قانونگذاري را راهنماي عمل خود بداند و به قوانين مجلس، يكسره پايبند باشد و از آن تخلف نكند. بر سر دوراهي‌هاي اختلاف‌نظر، كارشناساني از دوطرف، گره را بگشايند و راه درست را پيش پاي هر دو طرف باز كنند. اكنون كه بحمدالله دولت و مجلس را مردمي مؤمن و انقلابي و وفادار به ارزش‌ها و اصول اسلامي، انباشته‌اند بايد اين تعامل برادرانه با رعايت حقوق قانوني از هر دو سو، بيش از هميشه ديده شود.

دوشنبه|ا|22|ا|اسفند|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن