تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس سه روز آخر ماه شعبان را روزه بگيرد و به روزه ماه رمضان وصل كند خداوند ثواب روزه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835413344




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سلطانيه: مذاكرات ايران و آژانس بين‌المللي انرژي اتمي ادامه خواهد يافت


واضح آرشیو وب فارسی:جمهوري اسلامي: سلطانيه: مذاكرات ايران و آژانس بين‌المللي انرژي اتمي ادامه خواهد يافت
بخش خبري: مذاكرات ايران و آژانس بين‌المللي انرژي اتمي ادامه مي‌يابد. اين جمله‌اي بود كه علي اصغر سلطانيه نماينده ايران در اين آژانس در پايان نشست وين اعلام كرد.
دور جديد مذاكرات ايران و آژانس بين‌المللي انرژي اتمي روز جمعه در حالي به پايان رسيد كه درباره نتايج آن اظهارات ضدونقيضي مطرح مي‌شود. در حاليكه علي اصغر سلطانيه نماينده ايران در آژانس و رئيس هيات ايراني مذاكره‌كننده پس از اتمام مذاكرات از لحاظ شدن همه خواسته‌ها و انتظارات ايران در اين نشست خبر داده اما آژانس بين‌المللي انرژي اتمي اعلام كرد مذاكرات بودن نتيجه پايان يافته است.
نماينده ايران در آژانس بين‌المللي انرژي اتمي با اشاره به مذاكرات روز جمعه با نمايندگان آژانس با بيان اينكه براي ايجاد توازن جلسه، پيشنهادهايي را به آژانس ارائه كرديم افزود: در واقع با اين كار، خواسته‌ها و انتظارات ما در جلسه كاملا لحاظ شد. علي اصغر سلطانيه پس از پايان اين نشست با شركت در جلسه مطبوعاتي گفت:با توجه به فشردگي مذاكرات و حساسيت ويژه‌اي كه اين موضوع دارد، لازم است همه ابعاد آن با دقت بررسي شود.
وي با بيان اينكه براي توازن جلسه، پيشنهادهايي را به آژانس ارائه كرديم افزود: در واقع با اين كار، خواسته‌ها و انتظارات ما در جلسه كاملا لحاظ شد.
سلطانيه گفت: با اينكه در جلسه هشت ساعته بحث‌هاي مهم و مواضع اصولي مطرح شد، اميدوار هستيم در جلسه بعد كه تاريخ و محلش متعاقبا اعلام خواهد شد، بتوانيم اين جلسه را به جمع بندي برسانيم.
وي گفت: در هرحال با توجه به اينكه با موضوعي خاص مواجه هستيم بايد براي رفع ابهامات و ادعاهايي كه مطرح شده است با صبر و دقت لازم چارچوبي خاص تهيه كنيم و اين مسئله به كلي با بازرسي‌هاي عادي كه مطابق معيارهايي مشخص در تمام كشورها صورت مي‌گيرد، تفاوت دارد بنابراين ارزش اين را دارد كه دقت لازم صورت پذيرد.
سلطانيه درباره ادعاي آژانس مبني بر بي‌نتيجه بودن مذاكرات خود با ايران گفت: به هر حال موضوع پيچيده و داراي ابعاد فني و حقوقي است.
وي افزود: لازم است كه با صبر و دقت چارچوبي تهيه شود كه در عمل اجراي آن براي بازرسان و كارشناسان ايراني آسان شود.
نماينده ايران در آژانس بين‌المللي انرژي اتمي تأكيد كرد: به هر حال مذاكرات ادامه پيدا خواهد كرد و زمان و مكان آن نيز در آينده و متعاقبا اعلام خواهد شد.
رئيس هيأت ايراني مذاكره‌كننده با آژانس درباره برخي اظهارنظرها از سوي كارشناسان غربي مبني بر اين كه امضا نشدن توافق ميان ايران و آژانس توهين به يوكيا آمانو است كه براي امضاي اين توافق به تهران سفر كرده بود، تصريح كرد: به طور كلي آژانس انتظار داشت در مذاكرات روز جمعه متن نهايي توافق امضاء شود و چون اين مساله اتفاق نيفتاد از آن ابراز "دلسردي" كرده است، اما واقعيت اين است كه موضوعات ميان ايران و آژانس داراي ابعاد حقوقي و سياسي پيچيده‌اي است و بايد با دقت و حوصله بررسي شود.
*آژانس مدعي پايان بدون نتيجه مذاكرات خود با ايران شد
در عين حال آژانس بين‌المللي انرژي اتمي از پايان بدون نتيجه مذاكرات خود با ايران خبر داد.
به گزارش مهر به نقل از روزنامه واشنگتن پست، آژانس بين‌المللي انرژي اتمي اعلام كرد كه از رسيدن به توافق با ايران براي بازرسي از تاسيسات هسته‌اي اين كشور ناكام مانده است.
آژانس بين‌المللي انرژي اتمي با صدور بيانيه‌اي نتيجه مذاكرات روز جمعه در ژنو را نااميد‌كننده توصيف كرد و مدعي شد كه مذاكره كنندگان ايراني از توافقي كه در حدود دو هفته در تهران با مقامات آژانس داشته‌اند عقب نشيني كرده‌اند.
منظور آژانس توافقات ابتدايي است كه در سفر "يوكيو آمانو" مدير كل آژانس بين‌المللي انرژي اتمي به ايران در اولين روزهاي خرداد، حاصل شده بود.
در همين رابطه "هرمان ناكارتز" معاون مديركل آژانس نيز گفت: هيچ پيشرفتي در مذاكرات حاصل نشد و در حقيقت ايران موجب شد اين حالت شكل بگيرد كه ما اكنون در حال مذاكره هستيم و موارد جديدي نيز به موضوعات بحث ما اضافه شود.
بر اساس اين گزارش، در مذاكرات روز جمعه وين هيچ تاريخي براي برگزاري دور بعدي مذاكرات ايران و آژانس تعيين نشد.مذاكرات ايران و آژانس با هدف رسيدن به چارچوبي براي امكان پذير شدن بازرسي بازرسان آژانس از تاسيسات هسته‌اي ايران برگزار شده بود.
اولويت اول آژانس بين‌المللي انرژي اتمي از توافق احتمالي با ايران، بازرسي از سايت پارچين بود. در هفته‌هاي گذشته و پيش از مذاكرات ايران و كشورهاي 1+5 در بغداد، برخي از خبرگزاري‌هاي غربي با انتشار تصاويري مدعي انجام فعاليتهاي مشكوك در پارچين شده بودند.
آژانس خواستار بازرسي از سايت پارچين است كه البته ايران با حسن نيت با اين درخواست آژانس برخورد كرده، اما ديپلمات‌هاي غربي براي كم اهميت جلوه دادن اقدام مثبت تهران مدعي هستند كه ايران به توافقات خود با آژانس پايبند نخواهد بود.
دور قبلي مذاكرات ايران و آژانس اول خرداد و با حضور يوكيا آمانو، مديركل آژانس در تهران انجام شد.
هيلاري كلينتون: در مذاكره با ايران دنبال راهي هستيم كه براي همه قابل پذيرش باشد
وزير خارجه امريكا در تازه‌ترين اظهاراتش درباره مذاكرات با ايران گفت: به دنبال تدوين راه حلي هستيم كه براي همه كشوها از جمله ايران قابل پذيرش باشد.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از سايت ايران هسته‌اي، وزير خارجه امريكا در تازه‌ترين اظهاراتش درباره مذاكرات با ايران تاكيد كرد اين كشور به دنبال تدوين راه حلي است كه براي همه كشوها از جمله ايران قابل پذيرش باشد.
كلينتون طي سخناني در موسسه "وودرو ويليسون" آخرين ديدگاه‌هاي خود درباره مذاكرات آتي با ايران را تشريح كرد.
وي در مورد فعاليت‌هاي اتمي ايران گفت: ما در ابتدا تصميم گرفتيم كه به ديپلماسي فرصتي واقعي بدهيم و اوباما دست باز خود را به سمت مردم ايران دراز كرد. در ديپلماسي عمومي خود از تمامي راهكارها، از ماهواره و تلويزيون و توئيتر گرفته تا پست به روش سنتي استفاده كرديم. مشاركت خود را با متحدان اروپايي‌مان تقويت كرديم. بار ديگر با موسسه‌هايي مانند آژانس بين‌المللي انرژي اتمي ارتباط برقرار كرديم.
وزير امور خارجه آمريكا ادامه داد: تمامي اعضاي شوراي امنيت، شامل روسيه و چين را متقاعد كرديم تا سختگيرانه‌ترين تحريم‌هايي را كه تا كنون اعمال شده است عليه ايران تصويب كنند و فشار عليه ايران را افزايش دهند.سپس اين فشارها را با تحريم‌هاي يكجانبه خود و تحريم‌هاي اتحاديه اروپا افزايش داديم. به طور مستقيم با بانك‌ها و شركت‌هاي بيمه همكاري كرديم تا از اجراي اين تحريم‌ها اطمينان حاصل كنيم.
وي مدعي شد: اكنون نفتكش‌هاي ايران بدون استفاده باقي مانده اند، نفت اين كشور به فروش نمي‌رود و ارزش واحد پول آن سقوط كرده است اما دريچه گفتگو هنوز باز است و ما به طور فعال در حال پيگيري راهكارهاي ديپلماتيك هستيم اما مي‌دانيم كه بايد بتوانيم نشان دهيم كه در اين مسير ديپلماتيك در حال پيشرفت هستيم. اكنون براي دانستن اين مطلب كه اين داستان چگونه پايان خواهد يافت، بسيار زود است، اما اين حقيقت كه ما بر سر ميز گفتگو بازگشته‌ايم، انتخاب پيش روي رهبران ايران را به طور آشكار نشان مي‌دهد.
كلينتون افزود: ما همچنين به طور پيوسته در حال بررسي چگونگي بكارگيري ديپلماسي چند بعدي هستيم. ايجاد و حفظ يك ائتلاف براي اعمال فشار بر ايران و منزوي كردن آن يك نمونه به شمار مي‌رود اما موارد ديگري نيز از اين ديپلماسي وجود دارد. تمايل ما براي گفتگو و برقراري ارتباط نشان دهنده حسن نيت ما بود. تمايل ما براي گوش دادن، نشان دهنده فروتني ما بود. تمايل ما براي تدوين راهكارهايي كه حتي براي كشورهايي كه بدگمان هستند نيز قابل پذيرش باشد، اكنون در حال نتيجه دادن است. اين تنها شامل چين و روسيه نمي‌شود، بلكه ساير قدرت‌هاي در حال ظهور مانند هند، تركيه، آفريقاي جنوبي، كره جنوبي، اندونزي و برزيل نيز را كه در ارتباط با آنها ديپلماسي فشرده ضرورتي اساسي دارد، در بر مي‌گيرد.
البرادعي: ايران بمب اتم نمي‌سازد
از سوي ديگر مديركل سابق آژانس بين‌المللي انرژي اتمي ديپلماسي را تنها راه‌حل موضوع هسته‌اي ايران دانست و گفت كه ايراني‌ها بمب اتم نمي‌سازند.
محمد البرادعي در مصاحبه با هفته‌نامه پروفيل اتريش در پاسخ به اين پرسش كه آيا رژيم صهيونيستي واقعاً جرأت آن را خواهد داشت به ايران حمله كند، گفت: نمي‌دانم آيا واقعاً اين كار را انجام خواهد داد و يا قادر به انجام آن خواهد بود. در هر صورت منطقه تبديل به كوره آتشي خواهد شد. حتي اگر به تعدادي از تأسيسات ايران حمله شود، نمي‌توان دانش آنها را در اين زمينه از آنان گرفت. حمله به ايران ممكن است دو و يا سه سال برنامه هسته‌اي ايران را به تأخير بيندازد، اما كاملاً مطمئن هستم كه ايران به حملات پاسخ خواهد داد.
البرادعي افزود:آنگاه ايرانيان واقعاً يك بمب خواهند ساخت. اين كار را در حال حاضر انجام نمي‌دهند. از آنجايي كه شرايط امنيتي تغيير كرده، ايرانيان بيشتر سعي دارند كه توانايي ساخت تسليحات هسته‌اي را داشته باشند تا در صورت لزوم بتوانند با سرعت آن را آماده كنند.
وي ادامه داد: سال‌هاست كه در غرب سخن از تغيير رژيم در اين كشور مطرح است، كنگره آمريكا اخيراً بودجه‌اي 75 ميليون دلاري براي عمليات‌هاي سري اختصاص داده و كاملاً آشكار است كه اين به چه معناست. آيا شما نيز خود را در خطر نمي‌بينيد؟ ايرانيان، حتي آنهايي كه از دولت دلخوشي ندارند از خود مي‌پرسند كه فرق كشور آنها بـا ديگر كشورها چيست، چرا بـه آنها به عنوان انسان‌هايي درجه دو نگاه كرده و چرا آنها را از داشتن چنين تكنولوژي منع مي‌كنند؟
البرادعي افزود: آمريكا سال‌هاست كه سياست غلطي در قبال ايران اعمال مي‌كند. باراك اوباما براي نخستين بار راه درستي را در پيش گرفت. او قصد داشت به سوي تهران دست دراز كند و در اين راه تقريباً به يك راه‌حل نيز نزديك شده بود. پس از آن پيشنهاد برزيلي - تركي مطرح شد كه به نظر من پيشنهاد خوبي بود، اما در آن زمان اوباما شديداً درگير اصلاحات بهداشت و سلامت و ديگر مشكلات داخلي بود و نتوانست متناسب با آن برخورد كند.
*بازتاب نشست 10ساعته ايران و آژانس
در رسانه‌هاي عربي بازتاب نشست ايران و آژانس بين‌المللي انرژي اتمي در وين بيشتر مورد توجه قرار گرفته است و برخي از رسانه‌ها از بن بست در جريان گفتگوها خبر داده‌اند.
رسانه‌هاي منطقه‌اي و بين‌المللي جهان عرب هر روز به بازتاب مهمترين خبرهاي جمهوري اسلامي ايران از نگاه خود مي‌پردازند كه در اين گزارش به آنها مي‌پردازيم.
*الشرق الاوسط: در نشست ايران و آژانس پيشرفتي حاصل نشد
روزنامه الشرق الاوسط ديروز در تنها گزارشي كه به تحولات ايران مرتبط است را به مذاكرات وين اختصاص داده است. در اين گزارش اظهارات "هرمان ناكارتس" پس از پايان نشست وين پوشش داده شده كه با ابراز نااميدي ادعا كرد: تهران به جاي تلاش در جهت حل اختلافات، مسائلي جديد را نيز مطرح كرد.
بنابر اين گزارش، پس از نشست 10 ساعته روز جمعه در وين ايران و آژانس در امضاي يك مداليته همكاري به توافق نرسيدند، توافقي كه مي‌توانست در راستاي حل مسائل معلق مانده موثر باشد.
اين سومين نشست ايران و آژانس طي هفته‌هاي اخير محسوب مي‌شد كه در آن دو طرف اعلام كردند گفتگوها و بررسيهاي لازم را ادامه خواهند داد. از سوي ديگر "علي اصغر سلطانيه" رئيس هيئت ايران پس از پايان مذاكرات، پافشاري بر اهميت گفتگو درباره تمامي مسائل را پنهان نكرد و از اهتمام تهران به بررسي دقيق و مسئولانه پيشنهادها خبر داد.
*السفير: آمانو بر توقف كامل غني سازي از سوي ايران تاكيد دارد
روزنامه السفير لبنان هم ديروز در گزارشي به نقل از منابع ايراني نوشت: درخواست "يوكيا آمانو" مديركل آژانس در زمينه پذيرش تعهدات بين‌المللي از سوي ايران به قطعنامه‌هاي شوراي امنيت در زمينه توقف كامل غني سازي اشاره دارد و اين بدان معناست كه مذاكرات مسكو پيش از آغاز شكست خورده، چون اگر ايران غني سازي را متوقف كند پس روي چه چيزي بايد مذاكره صورت گيرد؟!
بر اين اساس، آمريكايي‌ها نيز در نظر دارد مسئله جديدي را با عنوان "بازرسي جهت شفاف سازي" وارد پادمانهاي آژانس كنند كه هيچ پايه واساس حقوقي ندارد. همچنين طرح جديد آمانو بر تحت بازرسي قرار گرفتن تمامي تاسيسات هسته اي، نظامي و صنعتي در تمام نقاط ايران تاكيد دارد كه طي آن تهران بايد تمامي اسناد هسته اي، نظامي و غيره را در اختيار قرار دهد. بر مبناي اين طرح آژانس امكان تحقيقات از هرمسئولي را در بخشهاي هسته‌اي و نظامي را مي‌يابد كه شامل دانشمندان، مقامات و كارمندان مي‌شود.
بر اين اساس، ايران هرگز اين پيشنهادها را قبول نخواهد كرد و حتي اين سوال نيز مطرح است كه آيا با پذيرش اين مسائل، اختلافات در موضوع هسته‌اي ايران پايان خواهد يافت؟
*الحيات: فشار آژانس بر ايران براي بازديد فوري از سايت پارچين
روزنامه الحيات نيز روز گذشته در گزارشي به بررسي نشست وين پرداخته است. در بخشي از اين گزارش آمده است: آژانس بر ايران در زمينه بازديد فوري بازرسان از سايت پارچين كه درباره آن ابهاماتي مطرح شده، فشار وارد كرد.البته الحيات تاكيد كرد: آژانس نتايج گفتگوها با ايران را نااميد‌كننده توصيف كرد. البته شايد شكست مذاكرات وين، اميدها براي رسيدن موفقيت نشست ايران و 1+5 در مسكو را كه در سطحي وسيع‌تر برگزار مي‌شود را بين ببرد.
*العالم: همكاري ايران با آژانس تا زمان اثبات دروغگويي ادعاهاي غرب
پايگاه خبري العالم هم در گزارشي به مذاكرات وين اشاره كرده است. در اين گزارش آمده است: دور جديد مذاكرات نفسگير جمهوري اسلامي ايران و آژانس براي رسيدن به توافق در زمينه بازرسي‌هاي آژانس پايان يافت.
هرمان ناكارتس پس از پايان اين نشست اظهار داشت: دو طرف در اين نشست پيشرفتي در حل مسائل نداشتند. از طرف ديگر سلطانيه اظهار داشت: تلاشها درباره رسيدن به يك توافق كه شرايط كلي بازرسي آژانس از سايت پارچين را مشخص مي‌كند، همچنان ادامه دارد.
العالم تاكيد كرد: دور جديد مذاكرات ايران و آژانس تنها 10 روز پيش از مذاكرات مسكو (29 و 30 خرداد) برگزار شد. اين در حالي است كه سلطانيه پيش از آغاز مذاكرات وين تاكيد كرده بود: تهران مذاكرات با آژانس را تا زمان مشخص شدن دروغگويي ادعاهاي غرب در موضوع هسته‌اي ادامه مي‌دهد.
وي با تاكيد بر اينكه بازرسان در گذشته هيچ مسئله منفي در پارچين نيافته اند، درباره تاثيرگذاري منفي اين مسائل بر مذاكرات مسكو هشدار داد.
اعتراف غرب به جنبه راهبردي مذاكرات ايران با 1+5
مخالفت آشكار غربي‌ها با حضور ايران در "گروه تماس" براي حل و فصل بحران سوريه با اين اعتراف كه "مشاركت ايران در اين مذاكرات بر برنامه هسته‌اي آن تأثير مي‌گذارد" حاكي از صحت رويكرد "راهبردي" و نه صرفا هسته‌اي جمهوري اسلامي ايران به مذاكره با غرب است.
طرف غربي بر بعد هسته‌اي مذاكره ايران با 1+5 تاكيد دارد، اما تصريح نماينده سازمان ملل متحد بر ايران به عنوان نقش تعيين كننده ايران در مذاكرات مرتبط با سوريه، مهر تاييد مسكو از زبان "الكساندر لوكاشويچ" سخنگوي وزارت امور خارجه روسيه بر نقش آفريني موثر ايران در ارتباط با بحران سوريه و از سوي ديگر مخالفت غربي‌ها با حضور ايران با اذعان به تاثير‌گذاري گفتگوهاي مرتبط با سوريه بر روند مذاكره درباره برنامه هسته‌اي ايران گوياي نقش عمده منطقه‌اي جمهوري اسلامي و راهبردي بودن ماهيت مذاكرات ايران و غرب با وجود تاكيد طرف غربي بر بعد هسته‌اي آن است.
روسيه و فرستاده ويژه سازمان ملل براي حل و فصل بحران سوريه با اذعان به "نقش مهم منطقه‌اي" ايران از نقش مؤثر تهران در "حل بحران سوريه" گفتند، اما غربي‌ها مخالف اين حضور تعيين‌كننده در گفت‌وگوها هستند.
نشريه بيزنس ويك مي‌نويسد: مخالفت با حضور ايران در گروه تماس براي حل و فصل بحران سوريه با وجود اعلام موافقت برخي اعضاي شوراي امنيت مانند روسيه براي مشاركت تهران آن حاكي از اختلاف‌هاي جدي در اين شورا بر سر اعضاي تشكيل دهنده اين گروه(تماس) و نحوه رويارويي با مساله سوريه است، هرچند مقامات غربي خود اذعان دارند كه از تاثير ورود ايران به مذاكرات سوريه بر مذاكرات هسته‌اي 1+5 با ايران نگرانند.
به گزارش رسانه‌هاي غربي، كوفي عنان نماينده ويژه سازمان ملل و اتحاديه عرب در بحران سوريه كه روز پنج شنبه 18 خردادماه در كنار بان كي مون در كنفرانس خبري پس از اجلاس شوراي امنيت حضور يافته بود با دفاع از طرح صلح 6 ماده‌اي خود گفت: "طرح صلح سوريه در مرحله اجرا دچار ضعف بود نه در مرحله تهيه."
طرح شش ماده‌اي عنان شامل گفتگوهاي سياسي، عقب كشيدن نيروهاي نظامي و سلاح‌هاي سنگين ارتش سوريه از شهر‌ها، اجازه ورود كمكهاي بشردوستانه، آزادي زندانيان، آزادي جابجايي و اجازه ورود به روزنامه نگاران مي‌شود.
تاكيد سازمان ملل و روسيه بر نقش آفريني ايران
عنان همچنين از ايران به عنوان يكي از حاميان اصلي دولت سوريه ياد كرد و بر نقش ايران به عنوان جزء مهمي در هرگونه راه حل پيشنهادي براي حل بحران سوريه تأكيد كرد.
كوفي عنان با اشاره به اعضاي احتمالي گروه تماس گفت: "ايران قدرت مهمي در منطقه است و من اميدوارم كه بخشي از اين راه حل باشد." بان كي مون دبيركل سازمان ملل كه در اين نشست حضور داشت از طرح كوفي عنان استقبال و از آن حمايت كرد.
كوفي عنان در بخش ديگري از سخنان خود يادآور شد كه بحران سوريه بسيار پيچيده است و اين بحران تنها با مشاركت طرف‌هاي داخلي قابل حل نيست، بلكه طرف‌هاي بين‌المللي و منطقه‌اي نيز بايد درهرگونه راه‌حلي مشاركت داده شوند.
وي اضافه كرد: "گفت‌وگوها درباره مشاركت اين كشور(ايران) يا سايرين در چارچوب گروه تماس در ابتداي راه خود است."
براساس گفته ديپلمات‌ها به ميدل ايست آنلاين، گروه تماس شامل برخي كشورهاي غربي و بازيگران منطقه‌اي و فرامنطقه‌اي تحولات سوريه از جمله چين، روسيه، تركيه و عربستان سعودي خواهد بود. روسيه بر لزوم حضور ايران در نشستي بين‌المللي براي بررسي اوضاع سوريه و يافتن راه‌حلي براي پايان بحران در اين كشور تأكيد كرد.
خبرگزاري "بلومبرگ" گزارش داد، "سرگئي لاوروف" وزير امور خارجه اين كشور پيشنهاد مشاركت ايران در گروه موسوم به "تماس سوريه" را با هدف حضور تمام تمام كشورهاي تاثيرگذار روي دولت و گروه‌هاي مخالف در سوريه داده است.
"الكساندر لوكاشويچ" سخنگوي وزارت امور خارجه روسيه در اظهاراتي كه پنج شنبه از تلويزيوني دولتي روسيه پخش شد، اعلام كرد: ما اميدواريم كه اين پيشنهاد توسط كوفي عنان نماينده ويژه سازمان ملل و اتحاديه عرب در امور سوريه و دبيركل سازمان ملل تحت بررسي قرار گيرد. ديدگاه قاطعانه ما اين است كه نمي‌توانيم بدون حضور كشوري مانند ايران و ساير كشورهاي منطقه كاري از پيش ببريم.
رد، ملاحظه و اعتراف غربي
درحاليكه روسيه كشور ايران را بخش مهمي در راستاي تلاش‌ها براي برقراري صلح منطقه‌اي توصيف كرده است. "هيلاري كلينتون" وزير امور خارجه آمريكا طرح ابتكاري روسيه مبني بر حضور ايران به عنوان متحد "بشار اسد" رئيس‌جمهوري سوريه در نشست بين‌المللي با محور تحولات دمشق را مورد ترديد قرار داد.
به گزارش رويترز، كلينتون با اتهام زني دوباره به ايران گفت: تصور دعوت از كشوري كه سرپرستي حمله نظام اسد عليه مردم اين كشور را برعهده دارد، كمي سخت است. در همين حال سوزان رايس نماينده دائم آمريكا در سازمان ملل ايران را "جزئي از مشكل سوريه" خواند. سخنان او واكنشي به اظهار كوفي عنان است كه ايران را بخشي از حل مشكل سوريه خوانده بود.
وي مدعي شد: ايران نشانه‌اي را حاكي از آمادگي براي مشاركت(در حل بحران) از طريق راه حل مسالمت‌آميز نشان نداده است.
پس از مخالفت واشنگتن با مشاركت ايران در گروه تماس سوريه، لندن و پاريس هم با اين پيشنهاد ابراز مخالفت كردند. اما به نظر مي‌رسد اظهار وزير خارجه فرانسه هراس اصلي غرب از مشاركت ايران را در اعترافي واضح به مساله هسته‌اي ايران و ادامه مذاكرات با 1+5 گره مي‌زند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، "لوران فابيوس" وزير خارجه فرانسه گفت: اين كشور به هيچ وجه نمي‌تواند در اين گفت‌وگوها حضور داشته باشد. وي اين سخنان را در ديدار با گروه به اصطلاح دوستان سوريه در آنكارا بيان كرد.
لوران فابيوس، وزير خارجه فرانسه، روز پنج‌شنبه، 18 خردادماه، در گفت‌و‌گو با خبرگزاري فرانسه اعلام كرد كه ايران "تحت هيچ شرايطي" نمي‌تواند در مذاكرات براي حل بحران سوريه حضور داشته باشد و تأكيد كرد كه حضور ايران در مذاكرات "با هدف افزايش فشار بر حكومت سوريه در تضاد است."
وي همچنين تأكيد كرد كه مشاركت دادن ايران در اين مذاكرات بر روند برنامه هسته‌اي ايران نيز كه به گفته وي "مطلوب" نيست، تأثير مي‌گذارد. آقاي فابيوس دراين خصوص توضيح بيشتري نداد. با اين حال واقعيات منطقه‌اي و جهاني چيزي بيش از خواسته‌هاي دولت فرانسه را بر كشورهاي غربي تحميل مي‌كند.
دولت انگليس نيز مخالفت خود را با اين پيشنهاد اعلام كرده و در اين زمينه معتقد است حضور ايران در مذاكرات سوريه مي‌تواند تاثير منفي بر روند مذاكرات هسته‌اي 1+5 و اين كشور داشته باشد. غربي‌ها از آن ترس دارند كه بازي دادن ايران در مذاكرات بين‌المللي در خصوص موضوع سوريه به تهران قدرت چانه‌زني قوي‌تري را بر سر مساله هسته‌اي در مذاكرات با 1+5 بدهد.
كشورهاي غربي پيش از اين نيز مواضعي سرسختانه در باره منع هرگونه غني سازي در ايران، پذيرش پروتكل الحاقي و غيره اتخاذ كرده بودند كه گذشت زمان آنها را به واژه‌هايي بي‌معني تبديل كرده است. بنابراين بايد شاهد پذيرش كامل جايگاه منطقه‌اي ايران در آينده عليرغم رجزخواني‌هاي پوچ قدرت‌هاي غربي باشيم.

يکشنبه|ا|21|ا|خرداد|ا|1391





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جمهوري اسلامي]
[مشاهده در: www.jomhourieslami.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن