واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نگاه كرمانشاه به شرق آسيا
كرمانشاه - پس از گذراندن دوران سخت جنگ تحميلي و رونق نسبي توليد و فعاليتهاي مرزي و صادراتي، به نظر مي رسد اينك استان كرمانشاه در ادبيات تجاري و اقتصادي دنيا كم كم نام و نشاني يافته و به سمت و سوي نقشي مي رود كه روزگاري در جاده ابريشم ايفا مي كرده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا)، كرمانشاه كه در سال هاي اخير با گشايشي كه در مبادي مرزي اش حاصل شد، تبديل به يك قطب مطرح در روابط تجاري كشورمان با ساير كشورها و مهمتر از همه، عراق شده است و اكنون اولين استان كشور در زمينه صدور محصولات ايراني به كشور عراق مي باشد و به نوعي دروازه ايران براي دسترسي به بازارهاي حوزه مديترانه نيز تلقي مي شود.
شكي نيست كه اوج گيري تجارت و توليد در استان مرزي كرمانشاه كه اينك به جاي تهديدات ديروز به فرصتي براي تمام كشور تبديل شده ، در گرو تدبير و تعامل نيك متوليان استان با ديگر كشورها مي باشد كه نمونه هايي از ديدار كرمانشاهيان با همتايان تركيه اي، هندي، بلاروسي و.. را در سالهاي اخير مشاهده كرده ايم.
با فرض اينكه چنين نشست هايي در نهايت به يك قرارداد لازم الاجراي بين المللي هم منجر نشود اما صرف همين ارتباطات و تعامل دو سويه مي تواند پيش درآمدي براي تعميق روابط و شناساندن فرصت ها و ظرفيت هاي استان براي ورود سرمايه گذاران ساير كشورها در آينده نه چندان دور باشد.
در روزهاي اخير هياتي متشكل از سفراي برخي كشورهاي آسياي شرقي در كرمانشاه حضور يافتند كه امروز شنبه نشستي با حضور معاونين استانداري كرمانشاه و روساي سازمان هاي اقتصادي و تجاري و توليدي استان در سرسراي شهداي دولت برگزار شد.
معاون برنامه ريزي استانداري كرمانشاه در اين ديدار، ضمن ابراز خرسندي از حضور سفراي كشورهاي مالزي، اندونزي و تايلند در كرمانشاه، گفت: همه زمينه ها براي تعميق روابط استان با ديگر كشورها فراهم است.
"عبدالمجيد واحدي"، افزود: در استان كرمانشاه فرصت هاي سرمايه گذاري فراواني وجود دارد كه در اين راستا مشوق هايي نيز در نظر گرفته شده و از هم اكنون آماده استقبال از سرمايه گذاران كشورهاي شرق آسيا در استان مي باشيم.
وي همچنين حوزه هاي كشاورزي، صنعت، بازرگاني و گردشگري استان را داراي پتانسيل هاي بالايي براي همكاري هاي مشترك تجاري، اقتصادي و فرهنگي ميان استان كرمانشاه و كشورهاي مالزي، اندونزي و تايلند عنوان كرد.
در ادامه اين نشست مسوولين اتاق بازرگاني، صنعت، معدن و تجارت و نيز سازمان جهاد كشاورزي استان كرمانشاه، گزارشي از وضعيت و توانمندي هاي كنوني حوزه هاي تحت مديريت شان را براي آگاهي هرچه بيشتر سفراي اين كشورها ارايه كردند.
سفير مالزي در ايران نيز به پتانسيل هاي حوزه كشاورزي و گردشگري استان كرمانشاه اشاره كرد و گفت: با اين حجم از توانمندي ها، مي توان به گسترش هرچه بيشتر روابط با ايران و به خصوص استان كرمانشاه، فكر كرد.
"محمد صادق كپرگاني"، افزود: به نظر مي رسد پتانسيل هاي كشاورزي و گردشگري استان كرمانشاه به خوبي معرفي و تبليغ نشده اند لذا لازم است تا در اين زمينه معرفي و تبليغات كافي انجام شود تا زمينه براي توسعه مراودات و همكاريهاي ميان دو طرف مهيا شود.
سفير تايلند نيز با اشاره به اينكه تا سه سال آينده سه كشور تايلند، مالزي و اندونزي كه در مجموع بيش از 500 ميليون نفر جمعيت دارند، به عنوان يك اتحاديه مطرح خواهند شد، خواهان تعميق روابط با استان كرمانشاه به عنوان قطب كشاورزي و گردشگري ايران شد.
"اودوم ساك سرتيانگوس" در ادامه به سفر ساليانه 10 هزار ايراني به كشور متبوعش اشاره كرد و گفت: همچنان خواستار حضور ايرانيان به خصوص تجار و اهالي توليد و كسب و كار استان كرمانشاه در تايلند مي باشيم.
وي بيشترين علاقه مندي كشورش در روابط با استان كرمانشاه را در زمينه گردشگري عنوان كرد.
همچنين سفير اندونزي هم خواستار بهره گيري كشورش از تخصص و تكنولوژي كشاورزان استان كرمانشاه شد.
"ريان ويجر نجوريت" با بيان اينكه برنامه اصلي دولت اندونزي تامين غذاي 230 ميليون نفر جمعيت اين كشور مي باشد، گفت: به طور قطع تعامل با حوزه كشاورزي استان كرمانشاه و مراودات تجاري در زمينه محصولات استراتژيك اين بخش مي تواند ميان دو طرف بيش از هر زماني افزايش يابد.
وي نيز همچون همتاي مالزيايي اش بر اين باور است كه ظرفيت ها و پتانسيل هاي مختلف استان كرمانشاه براي ورود و جذب سرمايه گذاران خارجي، كمتر شناسانده و تبليغ شده چرا كه هم مردم اندونزي و هم مردم استان كرمانشاه از همديگر شناخت كافي ندارند با اين حال مي توان با توسعه ارتباطات و روابط انساني، هرچه بيشتر پيوندهاي محكمي ميان دو طرف ايجاد كرد.
571/567/245
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 80174127
شنبه|ا|20|ا|خرداد|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]