واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: محقق ايراني بيني مصنوعي ساخت
جام جم آنلاين: يك محقق ايراني در انگليس موفق به ساخت يك بيني مصنوعي شد كه قرار است به يكي از بيماران پيوند زده شود.
دكتر «الكساندر سيف عليان» محقق ايراني و تيم همكارش در حال حاضر در آزمايشگاه بيمارستان «رويال فري» شهر لندن بر روي ساخت و توليد اندام هاي مصنوعي فعاليت مي كنند.
تازه ترين توليد آنها در اين زمينه يك بيني مصنوعي ساخته شده از پليمر است و آنها قصد دارند اين بيني را روي يك بيمار آماده پيوند بزنند.
سيف عليان گفت: ما بيماري داريم كه مبتلا به سرطان بيني است و در جريان عمل جراحي تمام بيني وي را برداشته اند.
وي خاطرنشان كرد: پيش از برداشته شدن بيني بيمار از آن عمل «سي تي اسكن» انجام شده است و آن را براي ما ارسال كرده اند.
اين دكتر ايراني افزود: ما با استفاده اين «سي تي اسكن» يك قالب شيشه اي تهيه كرديم و در مرحله بعدي ماده توليدي خود را داخل اين قالب ريختيم.
وي كه رييس بخش نانوتكنولوژي و پزشكي ترميمي «يونيورسيتي كالج» شهر لندن است، درباره ويژگي اين ماده تصريح كرد: اين ماده داراي ميلياردها حفره اي است كه امكان ديدن آن (با چشم) وجود ندارد و ما سلول هاي بنيادين بدن را گرفته و درون اين حفره ها قرار مي دهيم تا رشد كنند.
اين محقق ايراني درباره ويژگي ها اين توليدات گفت: موفقيت اين توليدات در محكمي و پذيرش آن از سوي بدن است.
وي اضافه كرد: اين مواد ساخته شده از نانوكامپوزيت است. بايد بگويم كه مقداري «نانوپارتيكال» و مقداري هم «كامپوزيت» است كه ما آن را سنتز مي كنيم.
سيف عليان اين ماده را مشابه عسل توصيف كرد كه مي توان آن را به هر شكلي درآورد و افزود كه اين ماده بايد به مانند شكل اندام مورد نظر ما در آيد.
يكي از اعضاي تيم همكاران سيف عليان نيز گفت: ما اين پليمر آماده را با استفاده از دستگاهي به نام «آلترا سينك اتميزيشن» را روي قالب هاي شيشه اي كه به شكل گوش و بيني توليد شده اند، پخش مي كنيم اما با اين وجود نيز بيني هنوز براي قرار گرفتن روي صورت فرد آماده نيست زيرا نياز به پوست دارد.
سيف عليان گفت: از امكان ساخت بيني برخورداريم اما هم اكنون از امكان ساخت پوست برخوردار نيستيم لذا لازم است كه بيني توليد شده را در جزئي از بدن قرار دهيم تا اينكه پوست روي آن رشد كند و مناسبت ترين محل پيشاني است تا اينكه پوستي مشابه پوست صورت روي اين بيني مصنوعي رشد كند.
وي خاطرنشان كرد: بيمار آماده دريافت بيني شرايط دشواري دارد زيرا هم اكنون فاقد بيني است لذا تحمل يك بيني مصنوعي روي پيشاني براي اين بيمار به منظور رويش پوست روي آن اسان نيست و از اين رو ما در اقدامي ديگر چيزي شبيه بادكنك را زير استخوان دست بيمار قرار داده و آن را هر روز اندكي باد ميكنيم تا بيشتر از هم باز شود و اين محل تقريباً به اندازه كافي يك بيني هم اكنون باز شده است و جراحان بيني مصنوعي تهيه شده را در اين بادكنك قرار خواهند داد.
به گفته سيف عليان، تقريباً شش هفته بايد بيني در اين محل باشد كه هر هفته براي اينكه ببنيم آيا بيني رشد ميكند يا نه و پوست روي آن پيچيده شده يا نه اسكن ميشود.
اين محقق ايراني در تشريح ادامه كار اظهارداشت: زماني كه پوست روي بيني قرار گرفته باشد پزشك جراح آن را از زير پوست بيرون ميآورد و روي صورت پيوند مي زند و نكته قابل توجه و دقت اين است كه بايد رگهايي كه روي پوست بيني مصنوعي شكل گرفته است به دقت بريده شده و به رگهاي صورت پيوند بخورد.
بر پايه اين گزارش، از اين روش براي توليد اندام هاي ديگر نظير قلب استفاده خواهد شد و اين نخستين بيني مصنوعي است كه با اين روش توليد ميشود و امكان پذيرش اين بيني از سوي بدن زياد است.(فارس)
جمعه|ا|19|ا|خرداد|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]